Spanien har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

SpanienEuropa

Spanien er et land med meget forskelligartede landskaber fra Pyrenæernes tinder til solbeskinnede strande og områder, der minder om en ørken. Nyd naturen, se eklektisk arkitektur, smag på regionale retter, eller lad dig rive med af stemningen under en af landets mange festivaler.

Spaniens 17 regioner byder på et varierende udvalg af flot natur, spændende friluftsaktiviteter og lækre strande med en hyggelig stemning. Dertil kommer masser af spændende byer, så du kan nemt kombinere en storbyferie med et weekendophold i det fri. Når du rejser gennem landet, kan du opleve maleriske landsbyer med hvidkalkede huse på toppen af en bakke, besøge mauriske fæstninger og romanske kirker og beundre en af verdens fineste kunstsamlinger.

En rundtur til en række spanske byer vil svare til en rejse gennem arkitekturens historie. Når du spadserer gennem Barcelonas gotiske kvarter, kan du f.eks. beundre Gaudis karakteristiske bygninger. En af dem er den spektakulære Sagrada Familia. Det er en ufærdig kirke med en yderside, der ser ud, som om den er dryppet af stearin. I Granada kan du se det mauriske fæstningspalads Alhambra og tage en afslappende tur gennem Generalifes velduftende haver. Og hvis du er i Sevilla, kan du udforske Plaza de España. Mens du er i byen, kan du benytte dig af lejligheden til at se et flamencoshow i kvarteret Triana, som er et af de steder, hvor denne særegne type folkemusik og dans siges at være opstået.

Hvis du holder af kultur, vil du have det som et barn i en slikbutik over de mange museer og kunstgallerier, som landet har at byde på. Perlen i Bilbaos kunstverden er Guggenheim-museet, der er opført i futuristisk arkitektur med titaniumtag. Du kan beundre værker af Francisco de Goya og andre spanske kunstnere i de internationalt anerkendte samlinger på Prado Museum, der ligger i landets hovedstad, Madrid. Picasso Museum i Barcelona er dedikeret til Spaniens nok mest berømte kunstner, og de udstillede værker illustrerer udviklingen i hans kunstneriske virke livet igennem.

Mens du er i landet, er det også oplagt at prøve at leve dig ind i spaniernes passion for at tilbringe så stor en del af tilværelsen som muligt udendørs. Du kan f.eks. deltage i en bakkevandring gennem Picos de Europa Nationalpark. En anden mulighed er at stå på ski i Pyrenæerne eller i bjergkæden Sierra Nevada, der knejser over Granada. Vil du hellere have to hjul under dig end to brædder på fødderne, kan du cykle en tur gennem landskabet langs de mere end 1600 kilometer tidligere jernbaneruter, der er kendt som Via Verde.

Jo længere sydpå, du kommer i Spanien, jo varmere er der. Mange resorter på Spaniens sydlige kyster tager derfor imod solhungrende feriegæster året rundt. Bedst kendt er nok Costa Blanca og Costa del Sol med deres indbydende strande. Selv om det er tilladt at være nøgen på spanske strande, mener mange, der foretrækker adams- og evakostumet, at det frie liv nydes bedst på stranden Vera Playa, hvor landets første naturisthotel ligger.

Hvis du foretrækker at nyde naturen ved at dyrke vandsportsaktiviteter, skal du søge mod Tarifa på Atlanterhavskysten. Den kraftige vind året rundt gør stedet perfekt til wind- og kitesurfing. Tarifa er samtidig det sted i Spanien, der er tættest på Afrika. Så mens du er her, bør du udnytte muligheden for at sejle en tur med færgen til Tanger i Marokko – det tager kun 35 minutter.

Spaniernes kalender er fyldt med festivaler og højtider, så der skulle være gode muligheder for at få dine rejseplaner til at falde sammen med en af disse begivenheder. I ugen før påske kan du opleve, hvordan den ugelange religiøse højtid Semana Santa (den hellige uge) fejres i Sevilla, i juni har du mulighed for at overvære festivalen Moros y Cristianos (maurere og kristne) i en by langs kysten, og hvis du er i Barcelona i september, kan du deltage i byens største gadefest, La Mercè.

Populære byer i Spanien

Almudena Cathedral
Madrid
Kendt for Museer, Kultur og Teatre

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Prado Museum
 • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
 • Thyssen-Bornemisza Nationale Museum
Barceloneta Strand som omfatter en by, natteliv og gadeliv
Barcelona
Kendt for Shopping, Katedraler og Museer

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Palau de la Musica Catalana
 • Picasso Museum
 • Sagrada Familia
Valencia
Valencia
Kendt for Middag, Historiske bygninger og Shopping

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Plaza de la Reina
 • Det Centrale Marked
 • Valencia-katedralen
Plaza de España som viser en plads eller et torv, gadeliv og en by
Sevilla
Kendt for Katedraler, Historiske bygninger og Caféer

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Plaza de España
 • Sevilla Katedral
 • Alcazar
Palma de Mallorca og byder på en sandstrand såvel som en stor gruppe mennesker
Palma de Mallorca
Kendt for Middag, Strande og Katedraler

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Plaza Mayor de Palma Plads
 • Saint-François Basilika
 • Santa María de Palma Katedral
Gibralfaro Borg og byder på et slot, en bugt eller havn og historiske bygningsværker
Málaga
Kendt for Middag, Shopping og Strande

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Málaga Havn
 • Gibralfaro Borg
 • Plaza de la Merced

Populære steder at besøge i Spanien

Puerta del Sol
Billede af Puerta del Sol

Puerta del Sol

Stå lige midt i Madrid, og oplev byens summen, hvor tusindvis af mennesker mødes inden en tur i byen, en demonstration eller en byrundvisning.

Placa de Catalunya
Billede af Placa de Catalunya

Placa de Catalunya

Plaça de Catalunya er et populært mødested i Barcelona, som forbinder den gamle by med den nye, og som er kendt for sine shoppingmuligheder, monumenter og festivaler.

Park Guell
Billede af Park Guell

Park Guell

Kig ud over byen fra en Gaudí-designet terrasse i denne park i den nordlige del af byen.

El Retiro Park
Billede af El Retiro Park

El Retiro Park

Slap af ved søen, gå tur gennem de velanlagte haver, og nyd de elegante statuer og bygninger i en af Madrids største og mest populære parker.

Plaza Mayor
Billede af Plaza Mayor

Plaza Mayor

Denne plads er blevet brugt til alt fra markeder og fejring af store begivenheder til tyrefægtning og henrettelser. I dag er der gøglere, kunstnere og butikker.

Casa Batlló
Billede af Casa Batlló

Casa Batlló

Gaudí designede huset til en familie tidligt i det 20. århundrede og inkorporerede sine klassiske elementer i designet, blandt andet kurvede linjer og pangfarver.

Spanien

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: