Spanien

Rejseguide
Spanien og byder på udsigt over landskaber og en sandstrand såvel som en stor gruppe mennesker
Spanien er et land med meget forskelligartede landskaber fra Pyrenæernes tinder til solbeskinnede strande og områder, der minder om en ørken. Nyd naturen, se eklektisk arkitektur, smag på regionale retter, eller lad dig rive med af stemningen under en af landets mange festivaler.

Spaniens 17 regioner byder på et varierende udvalg af flot natur, spændende friluftsaktiviteter og lækre strande med en hyggelig stemning. Dertil kommer masser af spændende byer, så du kan nemt kombinere en storbyferie med et weekendophold i det fri. Når du rejser gennem landet, kan du opleve maleriske landsbyer med hvidkalkede huse på toppen af en bakke, besøge mauriske fæstninger og romanske kirker og beundre en af verdens fineste kunstsamlinger.

En rundtur til en række spanske byer vil svare til en rejse gennem arkitekturens historie. Når du spadserer gennem Barcelonas gotiske kvarter, kan du f.eks. beundre Gaudis karakteristiske bygninger. En af dem er den spektakulære Sagrada Familia. Det er en ufærdig kirke med en yderside, der ser ud, som om den er dryppet af stearin. I Granada kan du se det mauriske fæstningspalads Alhambra og tage en afslappende tur gennem Generalifes velduftende haver. Og hvis du er i Sevilla, kan du udforske Plaza de España. Mens du er i byen, kan du benytte dig af lejligheden til at se et flamencoshow i kvarteret Triana, som er et af de steder, hvor denne særegne type folkemusik og dans siges at være opstået.

Hvis du holder af kultur, vil du have det som et barn i en slikbutik over de mange museer og kunstgallerier, som landet har at byde på. Perlen i Bilbaos kunstverden er Guggenheim-museet, der er opført i futuristisk arkitektur med titaniumtag. Du kan beundre værker af Francisco de Goya og andre spanske kunstnere i de internationalt anerkendte samlinger påPrado Museum, der ligger i landets hovedstad, Madrid. Picasso Museum i Barcelona er dedikeret til Spaniens nok mest berømte kunstner, og de udstillede værker illustrerer udviklingen i hans kunstneriske virke livet igennem.

Mens du er i landet, er det også oplagt at prøve at leve dig ind i spaniernes passion for at tilbringe så stor en del af tilværelsen som muligt udendørs. Du kan f.eks. deltage i en bakkevandring gennem Picos de Europa Nationalpark. En anden mulighed er at stå på ski i Pyrenæerne eller i bjergkæden Sierra Nevada, der knejser over Granada. Vil du hellere have to hjul under dig end to brædder på fødderne, kan du cykle en tur gennem landskabet langs de mere end 1600 kilometer tidligere jernbaneruter, der er kendt som Via Verde.

Jo længere sydpå, du kommer i Spanien, jo varmere er der. Mange resorter på Spaniens sydlige kyster tager derfor imod solhungrende feriegæster året rundt. Bedst kendt er nok Costa Blanca og Costa del Sol med deres indbydende strande. Selv om det er tilladt at være nøgen på spanske strande, mener mange, der foretrækker adams- og evakostumet, at det frie liv nydes bedst på stranden Vera Playa, hvor landets første naturisthotel ligger.

Hvis du foretrækker at nyde naturen ved at dyrke vandsportsaktiviteter, skal du søge mod Tarifa på Atlanterhavskysten. Den kraftige vind året rundt gør stedet perfekt til wind- og kitesurfing. Tarifa er samtidig det sted i Spanien, der er tættest på Afrika. Så mens du er her, bør du udnytte muligheden for at sejle en tur med færgen til Tanger i Marokko – det tager kun 35 minutter.

Spaniernes kalender er fyldt med festivaler og højtider, så der skulle være gode muligheder for at få dine rejseplaner til at falde sammen med en af disse begivenheder. I ugen før påske kan du opleve, hvordan den ugelange religiøse højtid Semana Santa (den hellige uge) fejres i Sevilla, i juni har du mulighed for at overvære festivalen Moros y Cristianos (maurere og kristne) i en by langs kysten, og hvis du er i Barcelona i september, kan du deltage i byens største gadefest, La Mercè.

Populære byer i Spanien

Almudena Cathedral
Madrid
Kendt for Museer, Kunst og Teatre
Madrid er en af de mest populære byer i Europa på grund af dens livlige atmosfære, fascinerende historie, berømte museer og fantastiske arkitektur.

Gode grunde til at tage afsted

 • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
 • Plaza de Santa Ana
 • Thyssen-Bornemisza Nationale Museum
Barceloneta Strand som omfatter en by, natteliv og gadeliv
Barcelona
Kendt for Shopping, Katedraler og Museer
Spaniens næststørste by er velsignet med imponerende arkitektur, museer i verdensklasse og gader fyldt med Cataloniens smagsindtryk og rytmer.

Gode grunde til at tage afsted

 • Palau de la Musica Catalana
 • Barcelona Katedral
 • Sagrada Familia
Valencia
Valencia
Kendt for Historisk, Shopping og Museer
Ferietid! Glæd dig til at opleve museer, kunst og strande i romantiske Valencia.

Gode grunde til at tage afsted

 • Det Centrale Marked
 • Valencia-katedralen
 • Plaza de la Reina
Plaza de España som viser en plads eller et torv, gadeliv og en by
Sevilla
Kendt for Katedraler, Historisk og Caféer
Romantiske Sevilla venter på dig! Glæd dig til at opleve monumenterne, katedralen, historien og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

 • Plaza de España
 • Sevilla Katedral
 • Alcazar
Granada
Granada
Kendt for Historisk, Katedraler og Slot
Ferietid! Glæd dig til at opleve en katedral, monumenter og caféer i Granada.

Gode grunde til at tage afsted

 • Alhambra
 • Granada Katedral
 • Plaza Bib-Rambla
Guggenheim-museet i Bilbao som omfatter natteliv og moderne arkitektur
Bilbao
Kendt for Museer, Barer ved poolen og Gåture
Denne tidligere industriby er nu et stort europæisk kunstcenter, der er hjem for kulturelle seværdigheder såsom det berømte Guggenheim-museum.

Gode grunde til at tage afsted

 • Guggenheim-museet i Bilbao
 • San Mames Stadion
 • Bilbao Museum for Fin Kunst

Populære steder at besøge

Spanien

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: