Fortrolighedserklæring

 

Sidst opdateret: den 19. September 2020

 

Expedia, en del af Expedia Group, ("vi" eller "os") sætter pris på dig som kunde og anerkender, at privatlivets fred er vigtig for dig. Denne fortrolighedserklæring beskriver, hvordan vi indsamler, anvender og deler data, når du benytter vores platform og tilknyttede tjenester, samt hvordan du kontakter os.

Oversigt over fortrolighedserklæring

Dette er en oversigt over vores fortrolighedserklæring. Klik her, eller scrol ned for at læse vores samlede fortrolighedserklæring.

Hvad dækker denne fortrolighedserklæring over?

Denne fortrolighedserklæring indeholder oplysninger om:

  • Hvilke typer personoplysninger vi indsamler og anvender, samt hvordan
  • Med hvem og hvornår vi deler dine personoplysninger
  • Hvilke muligheder du har i forhold til at vælge, hvordan vi indsamler, anvender og deler dine personoplysninger

Hvilke personoplysninger indsamler og anvender vi, og hvordan indsamler vi dem?

Vi indsamler personoplysninger, når:

  • Du giver os disse oplysninger
  • Vi indsamler dem automatisk
  • Vi modtager dem fra andre

Når du opretter en konto på en af vores hjemmesider, logger ind for at modtage tilbud eller oplysninger eller foretager en reservation via vores platform, giver du os dine personoplysninger. Vi indsamler også sådanne oplysninger via automatiseret teknologi såsom cookies, der placeres i din browser med dit samtykke, hvor det er relevant, når du besøger vores hjemmesider eller downloader og bruger vores apps. Vi modtager også oplysninger fra tilknyttede virksomheder i Expedia Group samt forretningspartnere og andre tredjeparter, som hjælper os med at forbedre vores platform og de tilknyttede værktøjer og tjenester, opdatere og vedligeholde nøjagtige optegnelser, identificere og efterforske svindel og markedsføre vores tjenester på en mere effektiv måde.

Hvordan deles dine personoplysninger?

Dine personoplysninger kan deles for at hjælpe dig med at reservere din rejse og/eller ferie, hjælpe dig under din rejse eller dit ferieophold, kommunikere med dig (herunder når vi sender oplysninger om produkter og tjenester eller gør dig i stand til at kommunikere med rejseudbydere og/eller udlejere) og overholde lovgivningen. Den samlede fortrolighedserklæring beskriver nærmere, hvordan personoplysninger deles.

Hvad er dine rettigheder og valgmuligheder?

Du kan udøve dine databeskyttelsesrettigheder på flere måder. F.eks. kan du fravælge markedsføring ved at klikke på afmeldingslinket i dine e-mails, på din konto eller ved at kontakte vores kundeservice. Vores fortrolighedserklæring indeholder flere oplysninger om dine muligheder og databeskyttelsesrettigheder.

Sådan kontakter du os

Du finder flere oplysninger om vores privatlivsprocedurer i vores samlede fortrolighedserklæring. Du kan også kontakte os som beskrevet herunder i afsnittet Kontakt os, hvis du har spørgsmål til, hvordan vi behandler dine personoplysninger, eller hvis du har anmodninger i forhold til dine personoplysninger.

Klik her for at få flere oplysninger om den dataansvarlige og/eller EU-repræsentanten for de personoplysninger, vi behandler.

 

*****************************

Fortrolighedserklæring

Kategorier af personoplysninger vi indsamler

Mobilapps

Brug af personoplysninger

Deling af personoplysninger

Dine rettigheder og valgmuligheder

International dataoverførsel og privatlivsskjold

Sikkerhed

Opbevaring af optegnelser

Kontakt os

Opdateringer til fortrolighedserklæringen

Kategorier af personoplysninger vi indsamler

Når du anvender vores platform, apps eller tilknyttede værktøjer eller tjenester, kan vi indsamle følgende typer personoplysninger fra dig efter behov:

  • Navn, e-mailadresse, telefonnummer samt hjemme-, arbejds- og faktureringsadresser
  • Myndighedsudstedt ID, som kræves i forbindelse med reservation eller identitetsbekræftelse, såsom pas, kørekort og redress-nummer samt et skatteidentifikationsnummer for udlejere af ferieboliger
  • Betalingsoplysninger såsom betalingskortnummer, udløbsdato og faktureringsadresse
  • Rejserelaterede præferencer og anmodninger såsom favoritdestination og -indkvarteringstyper samt særlige kostbehov eller handicapfaciliteter, alt efter tilgængelighed
  • Oplysninger om loyalitetsprogrammer og medlemskab
  • Fødselsdato og køn
  • Geografisk placering
  • Billeder, videoer og andre optagelser
  • Konto-ID for sociale medier og andre offentligt tilgængelige oplysninger
  • Kommunikation med os (såsom optagelser af opkald med kundeservicemedarbejdere med henblik på kvalitetskontrol og oplæring)
  • Søgninger, du har udført, transaktioner og andre interaktioner med dig via vores online tjenester og apps
  • Anden kommunikation, som foretages gennem platformen mellem samarbejdspartnere og rejsende, chatgrupper og værktøjer til kommunikation rejsende imellem
  • Søgninger og transaktioner foretaget gennem platformen
  • De data, du giver os om andre personer, såsom dine rejseledsagere eller andre, du reserverer på vegne af
  • Oplysninger, vi modtager om dig fra andre af Expedia Groups virksomheder og tredjeparter, såsom vores partnerselskaber og datterselskaber samt autoriserede tjenesteudbydere. Disse oplysninger kan inkludere opdaterede kontaktoplysninger, demografiske oplysninger, interesser og købshistorik, som vi kan føje til din konto og bruge til markedsundersøgelser og -analyser

Når du installerer en af vores apps eller bruger vores platform, indsamler vi automatisk følgende typer af oplysninger fra din enhed:

  • IP-adresse
  • Enhedstype
  • Unikke identifikationsnumre for enheden
  • Browsertype (såsom Firefox, Safari, Chrome eller Internet Explorer)
  • Internetudbyder
  • Styresystem
  • Teleselskab
  • Hvordan din enhed bruger vores online tjenester, herunder de besøgte sider og de links, der bliver klikket på, viste rejser og anvendte funktioner samt de tilknyttede datoer og tidspunkter
  • Oplysninger om eventuelle henvisende hjemmesider eller sider, hvorfra hjemmesiden forlades, samt overordnet geografisk placering (f.eks. på lande- eller byniveau)

Vores cookie-erklæring indeholder flere oplysninger om, hvordan vi anvender cookies og lignende sporingsteknologi.

Mobilapps

Når du downloader og bruger nogen af vores mobilapps, indsamler vi bestemte tekniske oplysninger fra din enhed for at sikre, at appen fungerer korrekt, og som videre beskrevet i denne fortrolighedserklæring. Disse tekniske oplysninger omfatter:

  • Tilslutningsoplysninger om enheden eller telefonen, såsom dit teleselskab, netværkstype, netværksudbyder, udbyderen af SIM-kortet og SIM-land
  • Styresystem og version
  • Enhedsmodel
  • Ydelse og databrug
  • Brugsdata, såsom dato og tidspunkt for hvornår appen fik adgang til vores servere, de funktioner og links, der blev klikket på i appen, søgninger, transaktioner og de data og filer, som downloades til appen
  • De valgte eller aktiverede enhedsindstillinger såsom Wi-Fi, GPS og Bluetooth (som kan anvendes til lokalitetstjenester efter tilladelse fra dig, som beskrevet herunder)
  • Indstillinger for mobilenheder
  • Andre tekniske oplysninger såsom appens navn, type og version efter behov for at levere vores tjenester til dig

Tilladelser til lokalitetstjenester:

Afhængigt af din enheds indstillinger og tilladelser og dit valg om at deltage i visse programmer kan vi indsamle lokaliteten af din enhed via GPS-signaler, mobilmaster, Wi-Fi-signaler, Bluetooth eller andre teknologier. Vi indsamler disse oplysninger, hvis du tilvælger dette via appen eller et andet program (enten under dit indledende login eller senere) for at aktivere visse lokalitetstjenester, der tilbydes i appen (f.eks. at finde ledig indkvartering tættest på dig). For at deaktivere lokalitetstjenester i appen kan du logge af eller ændre indstillingerne for din mobilenhed.

Brug af personoplysninger

Vi anvender dine personoplysninger til flere formål beskrevet herunder, som afhænger af den hjemmeside, du besøger, eller den app, du bruger.

Din brug af online hjemmesider, apps og tjenester:

  • Til at reservere den ønskede rejse eller muliggøre reservation af ferieboliger
  • Til at tilbyde tjenester i forbindelse med reservationen og/eller din konto
  • Til at oprette, opretholde og opdatere brugerkonti på vores platform og verificere dig som en bruger
  • Til at gemme din søge- og rejsehistorisk, indkvarterings- og rejsepræferencer og lignende oplysninger om din brug af Expedia Groups platform og tjenester, som videre beskrevet i denne fortrolighedserklæring
  • Til at aktivere og muliggøre accept og behandling af betalinger, kuponer og andre transaktioner
  • Til at administrere loyalitetsprogrammer
  • Til at indsamle og muliggøre reservationsrelaterede anmeldelser
  • Til at hjælpe dig med at bruge vores tjenester hurtigere og nemmere via funktioner som muligheden for at logge på via din konto inden for de online tjenester og hjemmesider hos nogle af Expedia Groups virksomheder

Kommunikation og markedsføring:

  • Til at svare på dine spørgsmål, anmodninger om oplysninger og behandle informationsvalg
  • Til at muliggøre kommunikation mellem dig og rejseleverandører såsom hoteller og udlejere af ferieboliger
  • Til at kontakte dig (f.eks. via SMS, e-mail, telefon, push-meddelelser eller meddelelser på andre kommunikationsplatforme) for at give dig oplysninger som reservationsbekræftelser og opdateringer, til markedsføringsformål eller andre formål som beskrevet i denne fortrolighedserklæring
  • Til at markedsføre vores produkter og tjenester, optimere denne markedsføring, så den er mere relevant for dig, samt måle og analysere effektiviteten af vores markedsføring og kampagner
  • Til at administrere kampagner som konkurrencer, lotterier og lignende tiltag

Andre forretningsformål og overholdelse

  • Til at udføre spørgeundersøgelser, markedsundersøgelser og dataanalyser
  • Til at opretholde, forbedre, undersøge og måle effektiviteten af vores hjemmesider og apps, aktiviteter, værktøjer og tjenester
  • Til at overvåge eller optage opkald, chatsamtaler og anden kommunikation med vores kundeservice og andre repræsentanter samt kommunikationen på platformen mellem samarbejdspartnere og rejsende med henblik på kvalitetskontrol, oplæring, konfliktløsning og som videre beskrevet i denne fortrolighedserklæring
  • Til at oprette samlede eller på anden måde anonymiserede eller afidentificerede data, som vi kan bruge og offentliggøre uden begrænsning, hvor dette er tilladt
  • Til at fremme sikkerhed, bekræfte identiteten af vores kunder, forhindre og efterforske svindel og uautoriserede aktiviteter, forsvare os i forbindelse med krav og andre erstatningsansvar og administrere andre risici
  • Til at overholde gældende lovgivning, beskytte vores og vores brugeres rettigheder og interesser, forsvare os og forholde os til henvendelser fra politiet, andre officielle myndigheder og anmodninger, som er del af en retssag
  • Til at overholde gældende lovgivning og krav i forhold til sikkerhed, antiterrorisme, antikorruption, told og immigration og udvise behørig omhu i forhold til andre love og krav
  • Til at drive vores forretning med et lovligt formål og i overensstemmelse med loven

Lovlige grundlag for behandling:

Vi indsamler kun personoplysninger fra dig, (i) når personoplysningerne er nødvendige for at opfylde en kontrakt med dig (f.eks. at administrere din reservation, behandle betalinger eller oprette en konto på din anmodning), (ii) når behandlingen er i vores legitime interesse og ikke tilsidesættes af dine rettigheder (som beskrevet herunder), eller (iii) når vi har dit samtykke til det (f.eks. at sende dig markedsføringskommunikation, hvor dit samtykke er påkrævet). I visse tilfælde har vi en retlig forpligtelse til at indsamle personoplysninger fra dig, for eksempel når det er nødvendigt at bruge din transaktionshistorik til at opfylde vores finansielle og skattemæssige forpligtelser i henhold til loven.

Hvis vi anmoder dig om at give os personoplysninger med henblik på at opfylde en retlig forpligtelse eller gennemføre en kontrakt med dig, vil vi gøre det klart på det relevante tidspunkt og fortælle dig, om det er obligatorisk for dig at give os dine personoplysninger (samt de mulige konsekvenser, hvis du ikke giver os dine personoplysninger).

Visse lande og regioner giver os tilladelse til at behandle personoplysninger på baggrund af legitime interesser. Hvis vi indsamler og bruger dine personoplysninger under påberåbelse af vores legitime interesser (eller en tredjeparts legitime interesser), vil denne interesse typisk være at drive eller forbedre vores platform og kommunikere med dig efter behov for at levere vores tjenester til dig, sikkerhedsbekræftelsesformål, når du kontakter os, besvarelse af dine forespørgsler, udførelse af markedsføring eller med det formål at identificere eller forhindre ulovlige aktiviteter.

Vi kan i nogle tilfælde anvende automatiserede beslutningsprocesser i forbindelse med at vurdere svigagtige transaktioner eller mistænkelig aktivitet på vores hjemmeside. Som led i denne behandling kan automatiserede beslutningsprocesser udføres ved at føre dine personoplysninger ind i et system, hvorefter beslutningen foretages via automatiske processer. Hvis du udgør en svindelrisiko, kan dette påvirke din mulighed for at reservere på vores hjemmeside. Du kan have visse rettigheder i forbindelse med automatiserede beslutningsprocesser, herunder muligheden for at anmode om en manuel beslutningsproces i stedet eller at bestride en beslutning, der udelukkende er baseret på automatisk behandling. Læs venligst afsnittet Dine rettigheder og valgmuligheder herunder for at få mere at vide om dine databeskyttelsesrettigheder.

Deling af personoplysninger

Vi deler din personoplysninger som beskrevet herunder og i denne fortrolighedserklæring i henhold til gældende lovgivning.

  • Expedia Groups virksomheder. Vi deler dine personoplysninger med andre virksomheder inden for Expedia Group. En liste over disse kan ses på expediagroup.com. Expedia Groups virksomheder deler, tilgår og anvender dine personoplysninger som beskrevet i denne fortrolighedserklæring.
  • Tredjepartstjenesteudbydere. Vi deler personoplysninger med tredjeparter i forbindelse med leveringen af tjenester til dig samt driften af vores forretning (f.eks. kreditkortbehandling, kundeservice, forretningsanalyse og forebyggelse af svindel, overholdelse af lovgivning og for at vise dig reklamer, som er tilpasset dine interesser). Disse tredjepartstjenesteudbydere skal beskytte de personoplysninger, vi deler med dem, og de må ikke bruge nogen direkte identificerende personoplysninger til andre formål end at levere de tjenester, der er aftalt imellem os. De må ikke anvende de personoplysninger, vi deler, til deres egne direkte markedsføringsformål (medmindre du separat har givet tredjeparten samtykke til dette i henhold til tredjepartens vilkår).
  • Rejseleverandører. Vi deler personoplysninger med rejserelaterede leverandører såsom hoteller, flyselskaber, biludlejningsfirmaer, forsikringsselskaber, udlejere og udlejningsagenturer for ferieboliger, og, hvor det er tilgængeligt, leverandører af oplevelser, togselskaber eller rederier, som gennemfører din reservation. Bemærk venligst, at rejseleverandører kan kontakte dig for at få yderligere oplysninger, hvis det er nødvendigt for at gennemføre din reservation eller på anden måde levere rejsen eller de tilknyttede tjenester.
  • Forretningspartnere og tilbud. Hvis vi markedsfører et program eller tilbyder en tjeneste eller et produkt i samarbejde med en tredjepartsforretningspartner, deler vi dine oplysninger med denne samarbejdspartner med henblik på markedsføring eller for at levere det tilknyttede produkt eller den tilknyttede tjeneste.  I de fleste af disse tilfælde inkluderer det program, vi tilbyder, navnet på tredjeparten, enten alene eller sammen med vores, eller du bliver videresendt til samarbejdspartnerens hjemmeside med forudgående varsel. Et eksempel på et sådant forretningssamarbejde kan være et tredjepartsloyalitetsprogram, gennem hvilket du kan optjene point ved at gennemføre en reservation på vores platform.
  • Andre tredjeparter. Når du tilgår visse funktioner såsom Facebooks "synes godt om"-knap eller single sign-on, som giver dig mulighed for at logge på vores online tjenester med dine loginoplysninger til sociale medier, deler du oplysninger med tredjeparter som en social medievirksomhed, f.eks. at du har besøgt eller interageret med os. I Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), Schweiz og Storbritannien indlæser vi ikke deling på sociale medier eller loginknapper på vores hjemmeside, medmindre og indtil du accepterer vores brug af cookies og lignende teknologier. Læs vores cookie-erklæring for at få flere oplysninger. Tredjepartsudbyderen kan kombinere disse oplysninger med andre oplysninger, de har om dig. De delte personoplysninger reguleres i henhold til tredjepartsudbyderens fortrolighedspolitik (herunder eventuelle personoplysninger, vi kan tilgå via tredjepartsudbyderen). Tredjepartsudbydere skal fortælle dig, hvordan du kan ændre dine privatlivsindstillinger på deres hjemmeside.
  • Juridiske rettigheder og forpligtelser. Vi kan offentliggøre dine personoplysninger for at håndhæve vores politikker, eller hvor vi har tilladelse til dette (eller i god tro mener, at vi er nødt til det) i henhold til gældende lovgivning, f.eks. som svar på en anmodning fra politiet eller en officiel myndighed, i forbindelse med aktuelle eller påtænkte retssager eller for at beskytte vores ejendom, personer og andre rettigheder eller interesser. Vi kan også dele dine personoplysninger i medfør af en vidneindkaldelse eller andre juridiske anmodninger, eller efter behov for at indberette bestemte skatter under behandling af betalinger, som påkrævet af loven eller en retssag.
  • Virksomhedstransaktioner. Vi kan dele dine personoplysninger i forbindelse med en virksomhedstransaktion, såsom et frasalg, fusion, sammenlægning, overdragelse eller salg af aktiver, eller i det usandsynlige tilfælde af konkurs. I tilfælde af opkøb vil vi informere køberen om, at denne kun må bruge dine personoplysninger til de formål, der er anført i denne fortrolighedserklæring.

Dine rettigheder og valgmuligheder

Du har visse rettigheder og valgmuligheder i forhold til dine personoplysninger, som beskrevet herunder:

  • Hvis du har en konto hos os, kan du ændre dine kommunikationspræferencer ved enten at (1) logge på og opdatere oplysningerne på din konto (ikke tilgængeligt for alle Expedia Groups virksomheder) eller (2) kontakte os her
  • Du kan kontrollere vores brug af visse cookies ved at følge vejledningen i vores cookie-erklæring
  • Du kan opdatere nøjagtigheden af dine oplysninger når som helst ved enten at logge på din konto eller kontakte os
  • Hvis du ikke længere ønsker at modtage markedsførings- eller kampagne-e-mails, kan du framelde disse e-mails ved at klikke på afmeldingslinket i e-mailen. Du kan også logge på din konto for at ændre kommunikationsindstillinger (ikke tilgængeligt for alle Expedia Groups virksomheder) eller kontakte os her. Bemærk venligst, at hvis du vælger at afmelde eller fravælge markedsførings-e-mails, kan vi stadig sende dig vigtige meddelelser i forbindelse med transaktioner eller din konto, og du vil ikke være i stand til at afmelde disse.
  • For vores mobilapps kan du se og administrere notifikationer og præferencer i appens indstillinger eller indstillingerne for dit styresystem
  • Hvis vi behandler dine personoplysninger ud fra dit samtykke, kan du trække dit samtykke tilbage når som helst ved at kontakte os. Når du trækker dit samtykke tilbage, vil det ikke påvirke retmæssigheden af den behandling, der blev udført inden tilbagetrækningen, og det vil heller ikke påvirke vores behandling af dine personoplysninger udført på et juridisk grundlag andet end samtykke

Visse lande og regioner giver deres indbyggere yderligere rettigheder i forhold til personoplysninger. Disse yderligere rettigheder varierer efter land og region og kan indebære muligheden for at:

  • Anmode om en kopi af dine personoplysninger
  • Anmode om oplysninger om formålet med behandlingen
  • Slette dine personoplysninger
  • Gøre indsigelse mod vores brug eller offentliggørelse af dine personoplysninger
  • Begrænse behandlingen af dine personoplysninger
  • Fravælge salget af dine personoplysninger
  • Flytte dine personoplysninger
  • Anmode om oplysninger om logikken bag vores automatiserede beslutningsprocesser, som udføres i henhold til vores antisvindelprocedurer og resultatet af sådanne beslutninger

Klik her for at få flere oplysninger om, hvilke rettigheder du kan have som dataregistreret.

Udover ovenstående rettigheder har du retten til at klage til en databeskyttelsesmyndighed over vores indsamling og brug af dine personoplysninger. Vi opfordrer dig dog til at kontakte os først, så vi kan gøre vores bedste for at løse dit problem. Du kan indsende din anmodning til os via oplysningerne under afsnittet Kontakt os. Vi svarer på alle henvendelser, som vi modtager fra individer, der ønsker at udøve deres databeskyttelsesrettigheder i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning.

International dataoverførsel

De personoplysninger, vi behandler, kan overføres til andre lande end dit bopælsland. Disse lande kan have andre databeskyttelseslove end dit eget land.

Serverne for vores platform ligger i USA, og Expedia Groups virksomheder og tredjepartstjenesteudbydere driver forretning i mange lande verden over. Når vi indsamler dine personoplysninger, kan vi behandle dem i et af disse lande.

Vi har truffet de fornødne sikkerhedsforanstaltninger for at hjælpe med at sikre, at dine personoplysninger forbliver beskyttede i overensstemmelse med denne fortrolighedserklæring. F.eks. reguleres alle dataoverførsler mellem vores koncernselskaber af vores aftale mellem koncernselskaberne, som omfatter strenge vilkår for dataoverførsler (herunder Europa-Kommissionens standardkontraktbestemmelser for overførsel fra Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde) og kræver, at alle koncernselskaber beskytter de personoplysninger, som de behandler, i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. Derudover er visse af Expedia Groups datterselskaber certificeret i henhold til EU-USA-privatlivsskjoldet og Schweiz-USA-privatlivsskjoldet, som beskrevet herunder i afsnittet "Privatlivsskjold".

Vi kræver også, at alle vores tredjepartstjenesteudbydere, som vi overfører oplysninger til, har indført de fornødne sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte dine personoplysninger i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. De specifikke foranstaltninger afhænger af tjenesteudbyderen, og vores aftaler med dem kan omfatte Europa-Kommissionens godkendte standardkontraktbestemmelser, tjenesteudbyderens certificering i henhold til EU-USA- og/eller Schweiz-USA-privatlivsskjoldet eller tjenesteudbyderens bindende forretningsregler, som defineret af Europa-Kommissionen.

Privatlivsskjold

Visse datterselskaber i USA under Expedia Group er certificeret i henhold til EU-USA-privatlivsskjoldet og Schweiz-USA-privatlivsskjoldet, og vi overholder privatlivsskjoldets principper for varsel, valg, ansvarlighed for videre overførsel, sikkerhed, dataintegritet og formålsbegrænsning, adgang og regres, håndhævelse og ansvar for personoplysninger fra EU, Schweiz og Storbritannien. Sådanne datterselskaber i USA under Expedia Group vil fortsat overholde privatlivsskjoldets rammer og principper, selvom Den Europæiske Unions Domstol i juli 2020 besluttede, at EU-USA-privatlivsskjoldet ikke længere er en tilstrækkelig overførselsmekanisme til overførslen af personoplysninger fra EU til USA. Derudover opretholder Expedia Group standardkontraktbestemmelser mellem koncernselskaberne, hvor det er relevant, for at dække overførslen af personoplysninger fra EU til USA. Vores certificeringer kan findes her. For at få flere oplysninger om privatlivsskjoldets principper kan du besøge www.privacyshield.gov. For at få flere oplysninger om vores overholdelse af privatlivsskjoldets rammer, kan du læse oplysningerne her.

Sikkerhed

Vi ønsker, at du skal føle dig tryg ved at bruge vores platform samt alle tilknyttede værktøjer og tjenester, og vi forpligter os ved at træffe passende foranstaltninger for at beskytte de oplysninger, vi indsamler. Selvom ingen virksomhed kan garantere fuldstændig sikkerhed, har vi taget rimelige skridt for at gennemføre passende fysiske, tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte de personoplysninger, vi indsamler og behandler.

Opbevaring af optegnelser

Vi opbevarer dine personoplysninger i overensstemmelse med gældende lovgivning, så længe det er relevant for at opfylde formålene som beskrevet i denne fortrolighedserklæring, medmindre en længere opbevaringsperiode er påkrævet eller tilladt ved lov. Vi vil afidentificere, sammenfatte eller på anden måde anonymisere dine personoplysninger, hvis vi har til hensigt at bruge dem til analyseformål eller tendensanalyser over længere perioder.

Vi anvender følgende kriterier til at fastsætte vores opbevaringsperioder:

  • Varigheden af vores relation til dig, herunder eventuelle åbne konti, du har hos Expedia Groups virksomheder, eller nylige reservationer eller andre transaktioner, du har foretaget på vores platform.
  • Hvorvidt vi har en juridisk forpligtelse i forhold til dine personoplysninger, såsom lovgivning der kræver, at vi skal opbevare optegnelser over dine transaktioner med os
  • Hvorvidt der er nogen aktuelle og relevante juridiske forpligtelser, der påvirker, hvor længe vi opbevarer dine personoplysninger, herunder kontraktmæssige forpligtelser, retssager, forældelsesfrister og myndighedsundersøgelser

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller tvivl i forbindelse med vores brug af dine personoplysninger, bedes du kontakte os via afsnittet om privatliv i vores kundeservice Klik her eller alternativt sende en e-mail til vores kundeservice på support@chat.expedia.dk Klik her for at se en liste over Expedia Groups virksomheder.

Klik her for at få flere oplysninger om den dataansvarlige og/eller EU-repræsentanten for de personoplysninger, vi behandler.

Opdateringer til fortrolighedserklæringen

Vi kan opdatere denne fortrolighedserklæring som følge af ny lovgivning eller tekniske eller forretningsmæssige udviklinger. Du kan se, hvornår denne fortrolighedserklæring senest er blevet opdateret, ved at kontrollere datoen "sidst opdateret", der vises øverst i denne erklæring.