Sverige

Rejseguide
Sverige
Udforsk nabolandet mod nord, og oplev den fantastiske natur, det arktiske vildnis, øerne, strandene og selvfølgelig byerne.

Skandinaviens største land, Sverige, har masser at byde på! Du kan bl.a. nyde de solrige strande, det rustikke landskab og de mange byer med deres alsidige og spændende seværdigheder.

Vidste du for eksempel, at Stockholm er en by spredt ud over 14 øer? Du vil ikke fortryde en storbyferie i denne smukke hovedstad. Tilbring et par timer i middelalderlige bydel Gamla Stan, og gå ned ad de smalle gader med gamle bygninger, butikker og cafeer, indtil du når Stockholms Slot. Her kan du se gardernes vagtskifte foran slottet og se både museer og ekstravagante værelser indenfor.

Se også frilandsmuseet Skansen, hvor du kan beundre 150 historiske huse og gårde fra hele landet. En af Stockholms nok største turistattraktioner er Vasamuseet, der indeholder det velbevarede skib Regalskeppet Vasa fra det 17. århundrede.

I Sveriges næststørste by, Göteborg kan du lære alt om byens fortid som sted for skibskonstruktion på Sjöfartsmuseet Akvariet , der - som navnet afslører - også indeholder et akvarium. Andre populære museer omfatter Världskulturmuseet og Göteborgs konstmuseum. Tag på shopping i timevis i Nordstan, som er et af Skandinaviens største shoppingcentre. Du kan også tage på kanalrundfart eller blive på land og spise på en café eller restaurant langs de hyggelige kanaler.

I Malmø kan du udforske det storslåede renæssanceslot Malmøhus fra det 14. århundrede, og gå en tur langs vandet. Gå i nudistsauna, slik sol og svøm en tur i havet ved Varbergs kallbadhus, som har været et populært badested i mere end 100 år.

Om vinteren kan du opleve det isnende kolde og mørke landskab i Lapland, som udgør en del af den nordlige polarcirkel. Her kan du vandre, stå på langrendsski eller suse gennem sneen på en snescooter. Tag på hundeslædetur i vildnisset eller stå på skøjter på de frosne søer. Endelig må du ikke snyde dig selv for at se nordlys eller overnatte i et værelse lavet af is på det famøse ICEHOTEL i Jukkasjärvi.

Om sommeren byder Sverige på utallige strande - især på vestkysten - men der er også mulighed for at svømme eller prøve kræfter med vandsport i mange af søerne.

Inden du forlader landet, bør du opleve nogle af de 30.000 øer i det stockholmske øhav. I Gotland kan du besøge Lummelundagrottan og observere de smalle klippehylder. Se også de velbevarede beviser på forhistoriske bebyggelser på Öland.

Populære byer i Sverige

Stockholm som viser bådsejlads, historiske bygningsværker og en bugt eller havn
Stockholm
Kendt for Spisning, Shopping og Historisk
Rejser til Stockholm – storbyferie for æstetikerne. Den svenske hovedstad er så smuk og særlig, at man som besøgende ikke kan undgå at føle sig godt tilpas på en rejse til Stockholm. Her er lige dele trendy, historisk og naturskønt blandet sammen til en uimodståelig cocktail, som vil smage både de, der søger en romantisk byferie, veninderne på shoppetur eller de, der interesserer sig for kultur og historie.

Gode grunde til at tage afsted

 • Maria-pladsen
 • Det svenske museum for fotografi
 • Stockholms slot
Skansen Kronan og byder på en have, en by og udsigt
Göteborg
Kendt for Spisning, Shopping og Forretning
De brede gader og vandveje, fascinerende maritim historie, smörgåsborde med alt godt fra havet og mange parker og museer gør Gøteborg værd at udforske.

Gode grunde til at tage afsted

 • Liseberg Forlystelsespark
 • Nordstan Shoppingcenter
 • Universeum
Malmø og byder på en kystby, klippekystlinje og svømning
Malmø
Kendt for Shopping, Historisk og Caféer
Byen med de mange parker er kendt for sin arkitektur fra det 17. århundrede, kunstmuseer og et væld af gratis koncerter, der finder sted rundt omkring i byen hen over sommeren.

Gode grunde til at tage afsted

 • Malmø Rådhus
 • Lilla Torg
 • HSB Turning Torso
Uppsala
Uppsala
Kendt for Universiteter, Katedraler og Historisk
Er du vild med museer, universitetsstemning og haver? Så sæt kursen mod Uppsala!

Gode grunde til at tage afsted

 • Uppsala Slot
 • Uppsala Botaniske Have
Helsingborg og byder på en bugt eller havn, en by og krydstogt
Helsingborg
Kendt for Færger og både, Havne og Marinaer
På din rejse til Helsingborg kan du se et tårn fra middelalderen, gå gennem smukke haver og soppe ved en tropisk-inspireret strand i denne gamle by ved vandet.

Gode grunde til at tage afsted

 • Kärnan
 • Rådhus
Vasteras
Vasteras
Kendt for Historisk, Katedraler og Museer
På en rejse til Västerås kommer du til en by med en lang historie med innovation og store visioner. Nyd et weekendophold eller en længere storbyferie i denne moderne by, der har en charmerende atmosfære, et festligt natteliv og spændende seværdigheder!

Sverige

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: