Sverige har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

Dalarnas LänSverige

Smuk natur og en blomstrende kulturscene gør en rejse til Dalarna til en perfekt oplevelse for alle aldre med svenske traditioner og musikarrangementer.

Dette amt midt i Sverige er oprindelsesstedet for en af de mest yndede svenske traditioner – den årlige fejring af midsommer. Traditionel kunst og kunsthåndværk tiltrækker også besøgende, der er på jagt efter gode tilbud i markedsboderne, der sælger alt lige fra typiske dalarheste i træ til nationaldragter. Hvis du elsker kultur, må du ikke gå glip af et besøg i Dalhalla, når du rejser til Dalarna. Tjek kalenderen for denne udendørs arena for at finde ud af, om dit svenske yndlingsband spiller under dit besøg i området.

Dalarna blev første gang nævnt i den gamle kongesaga Sverris saga fra 1177. Området blev tidligt industrialiseret, og det er her, at du finder en af Sveriges mest berømte miner, Falu Gruva. Mineområdet er på UNESCO's verdensarvsliste, og besøgende kan få mere at vide om historien bag kobberminen og om, hvordan den røde husmaling blev så populær i Sverige.

Hvis du planlægger et weekendophold i Dalarna, kan du se frem til at opleve områdets kunsthistorie i det berømte hus Carl Larsson-Gården i Sundborn, hvor en af Sveriges førende kunstnere levede og arbejdede. Du må heller ikke gå glip af den enestående Zorngården, hvor den populære kunstner Anders Zorn boede i det forrige århundrede. Bestil billetter til en begivenhed i Dalhalla, hvor du både kan nyde de fantastiske omgivelser og musikken på scenen. Du vil opleve en magisk midsommeraften med vilde blomster, røde træhuse og gamle traditioner.

Ture til Dalarna er lige så spektakulære om vinteren, hvor du kan stå på ski i et af landets mange skiresorter, f.eks. Idre og Sälen. Din weekend i Dalarna behøver ikke nødvendigvis kun at omfatte den smukke natur, da området byder på en masse charmerende landsbyer og byer, som du kan udforske. Hvis du trænger til lidt byliv har Borlänge, Mora, Falun og Avesta masser af oplevelser og aktiviteter, som du kan give dig i kast med.

Takket være Dalarnas beliggenhed, kan du nemt rejse til og fra området. Der er direkte flyrejser fra mange af byerne i Sverige til Dala Lufthavn. Der er også gode togforbindelser og masser af motorveje, der gennemskærer landet, så du nemt kan køre fra andre lufthavne.

I Dalarna har du en masse aktiviteter og begivenheder i vente. De fleste besøgende tiltrækkes dog uden tvivl af den smukke og idylliske natur, som blot venter på at blive udforsket.

Populære byer i Dalarnas Län

Orsa
Orsa
Kendt for Langrend, Oplevelser og Bjerg

…"

Borlänge og byder på en dam
Borlänge
Kendt for Business, Langrend og Trendy

…"

Salen og byder på sne
Salen
Kendt for Langrend, Universitet og Sport

…"

Bjursås
Kendt for Langrend

…"

Falun som viser et hus og venlige dyr
Falun
Kendt for Langrend, Tur og Bakke

…"

Idre
Idre
Kendt for Oplevelser, Langrend og Golf

…"