Sverige har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

Blekinge LänSverige

Tag på en rejse til Blekinge, hvor du kan besøge havnebyer, bade i skærgårdene og opleve en mageløs natur.

Blekinge er et meget varieret område. Her finder du tætte skove, skønne strande samt havneområder mod Østersøen.Besøg regionens største by, Karlskrona, som er registreret på UNESCOs verdensarvsliste og hjemsted for Blekinge-museum. Her kan du få et godt indblik i områdets historie. Under et weekendophold i Blekinge kan du også besøge Karlshamn, Ronneby og Sölvesborg eller nogle af de andre mindre perler langs kysten.

Hvis du er tiltrukket af kystlivet, er Blekinge ideel, da her er flere steder, du kan svømme – både indendørs og udendørs. I nærheden af Karlshamn ligger Kolleviks badplats, som med sin dejlige sandstrand, kampesten og opvarmede udendørs havbassiner er en populær seværdighed. Besøg også andre populære badesteder, f.eks. Stumholmen i Karlskrona, Saxemara uden for Ronneby og Tredenborg i Sölvesborg.

Når du rejser til Blekinge, kan du under en tur til Karlshamn besøge Kastellet, som er et fort fra 1600-tallet. Fortet ligger på øen Frisholmen, hvor der om sommeren afholdes teaterforestillinger i de gamle ruiner. En anden populær destination er Hanö, hvor du kan opleve Hanö Museum på havnen (også kendt som Bödeboden). Her arrangeres udstillinger om øens historie. Her finder du også den engelske kirkegård, og naturelskere må heller ikke gå glip af klipperne ved Bönsäcken eller øens hjortebestand.

Hvis du er på udkig efter en weekend med masser af frisk luft kan du gå ad Blekinge-stien langs kysten, eller tage Hoby-stien gennem græs og skov. Golfentusiaster kan gå et par huller i Sölvesborg Golfklubb, som har fået stor anerkendelse for sine smukke greens og sin beliggenhed ved vandet. Næsten 10 km mod vest finder du naturreservatet Stiby-bakke, hvor der er et rigt plante- og fugleliv. Her kan du nyde udsigten over vandreområdet Kråkenabben samt naturreservatet Listershuvud.

Hvis du rejser med børn, kan I også nyde et besøg på Barnens Gård i Karlskrona, hvor I kan se dyr og lege på legepladsen. Godt 55 km vest for Karlskrona ligger Karlshamn, hvor Kreativum giver både børn og voksne chancen for at eksperimentere på de næsten 150 opdagelsesstationer samt se film i MegaDome-biografen Kreanova.

Fra Danmark kan du flyve til Malmö Lufthavn og herfra tage videre med bil eller offentlig transport. Bus- og togruterne drives af Blekingetrafiken og Öresundståg.

Populære byer i Blekinge Län

Karlskrona som omfatter gadeliv
Karlskrona
Kendt for Kaffe, Museum og Færge

…"

Gode grunde til at tage afsted

  • Fredrikskyrkan
Karlshamn som omfatter en flod eller et vandløb
Karlshamn
Kendt for Havn, Jagt og Vildt dyreliv

…"

Ronneby
Kendt for Golf og Naturpark

…"

Torhamn
Kendt for Marina

…"

Drottningskär
Kendt for Marina

…"

Trensum
Kendt for Naturpark

…"