Sverige har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

Värmlands LänSverige

Tag på en rejse til Värmland, hvor du kan opleve den vilde natur og et inspirerende landskab.

Värmland grænser op til mange andre svenske regioner, og mod vest grænser provinsen også op til Norge. Her løber Klar-floden gennem mange byer fra Höljes i nord til Karlstad i syd. Floden har formet sine omgivelser, og mange nyder at sejle stille og roligt med strømmen for at opleve den smukke vilde natur helt tæt på.

I Karlstad løber Klar ud i søen Vänern. Her er der et rigt kulturliv med adskillige museer, såsom Värmland Museum, der ligger lige ved siden af kunstmuseet Sandgrund Lars Lerin. Poeten Gustaf Fröding blev født på herregården Alsters Mansion, som i dag drives til minde om ham. Her kan du opleve teaterforestillinger og udstillinger samt besøge caféen, hvorfra der er udsigt over Vänern.

Nobelprisvinderen Selma Lagerlöf forbindes ofte med Värmland. Når du rejser til Värmland, kan du besøge herregården Mårbacka uden for Sunne, hvor du kan opleve hendes barndomshjem og stedet, hvor hun skrev sine værker. Se de mange skulpturer i de skønne grønne omgivelser i Rottneros Park. Parken har også været model for den fiktive herregård Ekeby. Hvis du rejser med børn kan de lege i den nærliggende eventyrpark Nils Holgersson Värld.

Mange gæster Värmland med fokus på de nordlige og vestlige områder, såsom Arvika og Torsby. Begge områder er perfekte udgangspunkter for vandreture i vildnisset, og her har du chancen for at støde på en elg, mens du fisker, svømmer eller vandrer i de dybe skove. I Torsbys skitunnel kan du øve dig i at stå på langrend hele året rundt. Hvis du foretrækker den naturlige sne, kan du vælge at besøge pisterne i Branäs eller at stå på langrend på Långberget – begge områder ligger i nærheden af Sysslebäck.

Hvis du vil flyve til Värmland, skal du mellemlande og flyve videre til en af områdets indenrigslufthavne. I den sydlige del af Värmland ligger Karlstad Lufthavn, og hvis du vil besøge Karlskoga, ligger Örebro Lufthavn tættest på. Hvis du i stedet vil besøge den nordlige del af området, kan du flyve til enten Torsby Lufthavn eller Hagfors Lufthavn. Den offentlige transport drives af Värmlandstrafiken, og du kan rejse rundt i området med både bus og tog.

Under et weekendophold i Värmland har du rig mulighed for at gå i de kulturelle personligheders fodspor og nyde de smukke omgivelser, der inspirerede dem. Uanset om du besøger Värmland om sommeren eller vinteren, vil du altid have mulighed for at nyde områdets vidunderlige natur.

Populære byer i Värmlands Län

Karlstad og byder på en lille by eller en landsby og en flod eller et vandløb
Karlstad
Kendt for River View, Monument og Golf

…"

Torsby
Kendt for Oplevelser, Golf og Monument

…"

Filipstad
Filipstad
Kendt for Golf, Monument og Museum

…"

Arvika
Kendt for Middag, Sø og Tur

…"

Årjäng
Kendt for Golf og Naturpark

…"

Kristinehamn
Kristinehamn
Kendt for Poolside Bars, Golf og Monument

…"