Sverige har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

Gotland LänSverige

På en rejse til Gotland skal du opleve øens fine strande, forunderlige klippeformationer samt Ingmar Bergmans hjem og den smukke middelalderby Visby.

Stå af færgen i Visby, og mærk, hvordan du omsluttes af øens atmosfære med spændende dufte og lyde, et smukt og unikt naturligt landskab og et væld af ting, du kan se og foretage dig. Rundt omkring på hele øen kan du få en dejlig svømmetur ved de fineste strande, og lige ved færgeterminalen støder du på den første seværdighed: den muromkransede Visby.

Når du rejser til Gotland, kan du begynde med at udforske den gamle by Visby. Denne middelalderby var engang en vigtig havneby for det tyske Hanseforbund, hvis indflydelse stadig kan ses i byen den dag i dag. Gå op i et af de mange tårne på den 3,6 km lange bymur, eller læg vejen forbi en af de mange hyggelige kirker under et weekendophold eller en længere ferie på øen.

I Middelalderugen, som afholdes hver sommer, kan du se ridderturneringer og besøge det store middelaldermarked. De mange små butikker, der sælger lokalt håndværk og lokale råvarer, er åbne året rundt og gør Visby til en enestående shoppingdestination.

Kneippbyn Sommerland og Temapark, der ligger en kort køretur fra Visby, vil med de mange sjove forlystelser og vandrutsjebaner helt sikkert begejstre det yngre publikum. De lange strande Ljugarn og Tofta med det lave vand er perfekte for hele familien til at slikke sol og svømme. Gå heller ikke glip af de charmerende caféer, der ligger over hele øen, hvor du kan smage lokale delikatesser, f.eks. safranpandekager med blå hindbærmarmelade.

Sydgotland er den grønneste del af øen, og det er her, den berømte klippesøjle Hoburgsgubben ligger. Denne klippesøjle er skabt af vandets abrasion, som med tiden har eroderet jorden, så kun de hårde dele af kalksten står tilbage i stejle lodrette søjler.

På den lille ø Fårö, der ligger en kort færgetur over sundet, kan du se hundredvis af spændende klippesøjler. Fårö er også kendt for at være hjemsted for den svenske filminstruktør Ingmar Bergman, som har optaget flere af sine film her.

Du kommer til Gotland med færge fra Nynäshamn eller Oskarshamn på det svenske fastland. Du kan også flyve til indenrigslufthavnen lige uden for Visby fra Stockholm, Göteborg eller Malmø.

Populære byer i Gotland Län

Visby som viser gadeliv
Visby
Kendt for Historisk, Ruin og Naturpark

…"

Gotland som viser en solnedgang, en strand og klippekystlinje
Slite
Kendt for Golf

…"

Lärbro
Kendt for Øen, Historisk og Museum

…"

Stånga
Kendt for Golf

…"

Fårö
Kendt for Øen og Beach View

…"

Klintehamn
Kendt for Marina, Historisk og Museum

…"