COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Stockholm LänSverige

Stockholm Län

Vandr gennem frodige skove, beundr kongelige paladser, shop løs i smarte butikker og udforsk kilometerlange kyster i denne smukke landsdel, som er kendt for sine mange øer.

De fleste mennesker forbinder nok Stockholm med Sveriges hovedstad, men faktisk er det også navnet på et af landets amter. Søg ud af byen mod amtets skove og øhav. Dette er et område med naturskønne landskaber og unikke kulturelle seværdigheder. Du kan opleve alt lige fra et moderne museum dedikeret til et berømt svensk band til et palads, man kun kan komme til via båd, da det befinder sig på en ø, til utrolige landskaber.

Hovedstaden Stockholm optager det meste af amtet og byder på storslået arkitektur. Tag forbi Det kongelige palads, Kong Carl Gustafs residens, der huser fem forskellige museer samt det kongelige våbenkammer. For at få et glimt af det gamle Sverige kan du besøge frilandsmuseet Skansen og opleve, hvordan livet på en gård var i gamle dage.

Stockholms museer hylder også byens rige musikalske og kunstneriske talenter. Tag f.eks. ABBA-museet, et ”must” for ABBA-fans, og Swedish Music Hall of Fame, hvor du kan opleve musikken og kostumerne fra et af Sveriges mest populære bands. En anden mulighed er Moderna, et fascinerende museum, der præsenterer kunstværker af både Dalí, Picasso og Matisse.

Er du mere til udendørseventyr, kan du tage færgen fra Stockholm til Stockholms øgrupper for at gå på opdagelse på de naturskønne øer fyldt med skove og landbrugsjord. Vest for Stockholm finder du den smukke ø Ekerö, hvor den kongelige families slot, Drottningholm, befinder sig. Er historie om vikingetiden mere dig, vil Birka helt sikkert være et hit – byen, der engang var hjemsted for svenske vikinger.

For at udforske Stockholms Amt kan du benytte dig af offentlige transport, der omfatter færger, metroen og busser. Tager du bussen, skal du huske at køb billet, før du stiger på, da du ikke har mulighed for at købe billet ombord på bussen. Du kan spare penge på transport ved at købe et Stockholm Pass, som giver gratis adgang til eller rabat på visse attraktioner.

Besøg Stockholm i midten af sommermånederne for at nyde godt af byens mest solrige dage. Planlægger du derimod en tur i de kolde vintermånederne, byder stedet på hyggelige julemarkeder og masser af julefester.

Populære byer i Stockholm Län

Stockholm som viser bådsejlads, historiske bygningsværker og en bugt eller havn
Stockholm
Kendt for Fisk og skaldyr, Shopping og Historisk
Rejser til Stockholm – storbyferie for æstetikerne. Den svenske hovedstad er så smuk og særlig, at man som besøgende ikke kan undgå at føle sig godt tilpas på en rejse til Stockholm. Her er lige dele trendy, historisk og naturskønt blandet sammen til en uimodståelig cocktail, som vil smage både de, der søger en romantisk byferie, veninderne på shoppetur eller de, der interesserer sig for kultur og historie.

Gode grunde til at tage afsted

  • Vita Bergen Park
  • Sofia-kirken
  • Det svenske museum for fotografi
Vaxholm
Vaxholm
Kendt for Historisk, Øen og Slot
Tag på en rejse til Vaxholm, der er en yndet destination blandt lystsejlere. Du behøver dog ikke en båd for at besøge byen.

Gode grunde til at tage afsted

  • Vaxholm Fæstning
  • Battery Park
Nynäshamn
Nynäshamn
Kendt for Færge, Havn og Budgetvenligt
Tag på en rejse til Nynäshamn for at opleve øgruppens enestående miljø og aktiviteter.
Värmdö
Värmdö
Kendt for Golf, Øen og Gåture
Ferietid! Glæd dig til at opleve en marina, golf og lokale retter i Värmdö.
Sigtuna som omfatter historiske bygningsværker og en kirkegård
Sigtuna
Kendt for Slot, Langrend og Skøjteløb
Historien bliver levende, når du rejser til Sigtuna ved bredden af søen Mälaren.
Södertälje og byder på en sø eller et vandhul og svømning såvel som en lille gruppe mennesker
Södertälje
Kendt for Business, Udflugt og Spa
Velbevarede træhuse, Mälaren lige om hjørnet og et væld af spændende museer gør din rejse til Södertälje til en uforglemmelig oplevelse.