Sverige har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

Stockholm LänSverige

Vandr gennem frodige skove, beundr kongelige paladser, shop løs i smarte butikker og udforsk kilometerlange kyster i denne smukke landsdel, som er kendt for sine mange øer.

De fleste mennesker forbinder nok Stockholm med Sveriges hovedstad, men faktisk er det også navnet på et af landets amter. Søg ud af byen mod amtets skove og øhav. Dette er et område med naturskønne landskaber og unikke kulturelle seværdigheder. Du kan opleve alt lige fra et moderne museum dedikeret til et berømt svensk band til et palads, man kun kan komme til via båd, da det befinder sig på en ø, til utrolige landskaber.

Hovedstaden Stockholm optager det meste af amtet og byder på storslået arkitektur. Tag forbi Det kongelige palads, Kong Carl Gustafs residens, der huser fem forskellige museer samt det kongelige våbenkammer. For at få et glimt af det gamle Sverige kan du besøge frilandsmuseet Skansen og opleve, hvordan livet på en gård var i gamle dage.

Stockholms museer hylder også byens rige musikalske og kunstneriske talenter. Tag f.eks. ABBA-museet, et ”must” for ABBA-fans, og Swedish Music Hall of Fame, hvor du kan opleve musikken og kostumerne fra et af Sveriges mest populære bands. En anden mulighed er Moderna, et fascinerende museum, der præsenterer kunstværker af både Dalí, Picasso og Matisse.

Er du mere til udendørseventyr, kan du tage færgen fra Stockholm til Stockholms øgrupper for at gå på opdagelse på de naturskønne øer fyldt med skove og landbrugsjord. Vest for Stockholm finder du den smukke ø Ekerö, hvor den kongelige families slot, Drottningholm, befinder sig. Er historie om vikingetiden mere dig, vil Birka helt sikkert være et hit – byen, der engang var hjemsted for svenske vikinger.

For at udforske Stockholms Amt kan du benytte dig af offentlige transport, der omfatter færger, metroen og busser. Tager du bussen, skal du huske at køb billet, før du stiger på, da du ikke har mulighed for at købe billet ombord på bussen. Du kan spare penge på transport ved at købe et Stockholm Pass, som giver gratis adgang til eller rabat på visse attraktioner.

Besøg Stockholm i midten af sommermånederne for at nyde godt af byens mest solrige dage. Planlægger du derimod en tur i de kolde vintermånederne, byder stedet på hyggelige julemarkeder og masser af julefester.

Populære byer i Stockholm Län

Tivoli Gröna Lund som omfatter forlystelser såvel som en stor gruppe mennesker
Stockholm
Kendt for Middag, Shopping og Historiske bygninger

…"

Gode grunde til at tage afsted
  • Vita Bergen Park
  • Sofia-kirken
  • Det svenske museum for fotografi
Värmdö
Kendt for Golf, Øer og Gåture

…"

Ingarö
Kendt for Marinaer og Strande

…"

Södertälje som viser et fyrtårn
Södertälje
Kendt for Business, Udflugter og Spaer

…"

Norrtälje
Kendt for Fiskeri, Marinaer og Golf

…"

Ljustero
Kendt for Marinaer, Monumenter og Museer

…"