StockholmSverige

Image for Tivoli Gröna Lund som omfatter forlystelser såvel som en stor gruppe mennesker

Rejser til Stockholm – storbyferie for æstetikerne. Den svenske hovedstad er så smuk og særlig, at man som besøgende ikke kan undgå at føle sig godt tilpas på en rejse til Stockholm. Her er lige dele trendy, historisk og naturskønt blandet sammen til en uimodståelig cocktail, som vil smage både de, der søger en romantisk byferie, veninderne på shoppetur eller de, der interesserer sig for kultur og historie.

Stockholm er – målt i areal – Nordens største hovedstad. Der bor cirka 1,4 millioner i Stockholm, der for en dels vedkommende ligger placeret på små øer i skærgården, hvilket naturligvis er med til at give byen dens helt særlige karakter og charme, og som har givet Stockholm kælenavnet ”Nordens Venedig”. Ligemeget hvor man går i Stockholm, er man altid nær vandet, og byen har desuden ganske mange parker. Det betyder alt sammen, at man selv i det mest centrale af byen aldrig føler sig langt væk fra naturens ro. På Stadsholmen ligger det historiske Stockholm; Gamla Stan. Her er store dele af det charmerende middelalder-vejnet bevaret og lukket af for biltrafik, hvilket gør Gamla Stan ideel at slentre rundt i. Her kan vigtige historiske bygninger såsom domkirken og kongeslottet beses, ligesom man også kan tage på tidsrejse til Stockholms stormagtsdage ved at besøge Riddarhuset og Bondesches Palais.

Ovenfor Gamla Stan finder man bydelen Norrmalm, der i høj grad er præget af arkitektur fra midten af det 20. århundrede, men det er også her man finder den berømte stockholmske opera. Tillige er Norrmalm hjemsted for et af de mest populære hæng-ud-steder i Stockholm, nemlig parken Kungsträdgården, der lægger græs til koncerter om sommeren og is til skøjtebane om vinteren. I nabokvarteret Östermalm finder man nogle af Stockholms fornemste og mest prestigiøse adresser foruden den berømte nationalscene Dramaten, hvor man med noget held kan komme ind og se en Ibsen-forestilling efter at have nydt et fornemt måltid på en af kvarterets fine restauranter.

På basis af sin specielle topografi har Stockholm sin helt egen ø tilegnet kultur, forlystelse og rekreation: Djurgården er ikke navnet på den lokale zoo, snarere den ø, hvor man finder både naturreservat og forlystelsesparkerne Gröna Lund og Circus. Ikke mindst er det også i dette nabolag det fantastiske Vasamuseet kan besøges. Det er intet mindre end en enestående oplevelse at komme ansigt til ansigt med det fantastiske krigsskib, der sank på sin jomfrurejse, og siden med imponerende snilde er blevet gennemrestaureret.

Ovenpå en lang dags sightseeing er der rigelige muligheder for at belønne sig selv med alt fra kaffe og kage til gourmetmiddage og kulørte cocktails på Stockholms mange originale, interessante og stilfulde caféer, restauranter og barer. Gå på fika – kaffedrikning og hygge – på en charmerende café, nyd gourmetmåltider i michelinklassen og rund en dejlig aften af med en drink eller to på en stilig bar, måske iført sidste skrig fra Stockholm, hvis modebevidste indbyggere vidner om byens store scene for shopping. En rejse til Stockholm er den perfekte destination for et forlænget romantisk weekendophold, storbyferie med veninderne eller city break med familien, hvor især de yngste vil få en oplevelse for livet i Djurgården.

Her kan du overnatte i Stockholm

Gamla Stan og byder på en festival, markeder og en plads eller et torv

Gamla Stan

4.5/5Wonderful!(14 area reviews)

Tag dig tid til at besøge seværdigheder som Stockholms slot og Nobel Museum i Gamla Stan. Du vil måske også sætte pris på de mange spisemuligheder, og du kan hoppe på metroen fra Gamla stan T-Bane for at se mere af byen.

Gamla Stan
Södermalm, Stockholm, Sverige

Södermalm

4/5Very Good!(24 area reviews)

Rejsende tager til Södermalm på grund af de mange spisemuligheder. Hop på metroen fra Mariatorget T-Bane eller Medborgarplatsen T-Bane, og besøg populære seværdigheder som Maria-pladsen.

Södermalm
Östermalm, Stockholm, Sverige

Östermalm

4.5/5Wonderful!(10 area reviews)

Du kan overveje at udforske de mange spisemuligheder i Östermalm. Hvis sightseeing står øverst på listen, er Stureplan en populær seværdighed. Hop på metroen fra Karlaplan T-Bane eller Stadion T-Bane for at se mere af området.

Östermalm
Norrmalm, Stockholm, Sverige

Norrmalm

4/5Very Good!(55 area reviews)

Der er masser at udforske i Norrmalm, som er kendt for sine mange spisemuligheder og sine fascinerende museer. Du kan besøge populære seværdigheder som Stockholm Waterfront Congress Centre og Kungliga Operan, ligesom du kan hoppe på metroen fra Hötorget T-Bane eller Sergels Torg Sporvognsstation for at se mere af byen.

Norrmalm
Kungsholmen og byder på udsigt over landskaber, en solnedgang og en flod eller et vandløb

Kungsholmen

3.5/5Good!(4 area reviews)

Brug noget tid på at opleve de mange spisemuligheder i Kungsholmen, besøg populære seværdigheder som Stockholm-rådhuset (Stockholms stadshus), og tag metroen fra Thorildsplan T-Bane eller Kristineberg T-Bane for at se mere af området.

Kungsholmen
Vasastan, Stockholm, Sverige
Trover-billede af Bjorn Lundberg

Vasastan

3.5/5Good!(8 area reviews)

Hvis du tilbringer noget tid i Vasastan, kan du se seværdigheder som Odenplan-pladsen og Stockholms statsbibliotek (Stockholms stadsbibliotek). Du kan også nyde godt af de mange spisemuligheder i kvarteret, inden du hopper på metroen fra Odenplan T-Bane for at se mere af byen.

Vasastan

Mest populære hoteller i Stockholm

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Radisson Blu Waterfront Hotel
Radisson Blu Waterfront Hotel
4 out of 5
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
DKK 855
per night
Feb 27 - Feb 28

Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Norrmalm, kun 10 minutters gang fra Stockholm Waterfront Congress Centre og Stockholm-rådhuset (Stockholms stadshus). ...

4.6/5Wonderful! (6,692 anmeldelser)
Hyggeligt

"Super hotel"…"

Anmeldelse fra 4. nov. 2019

Radisson Blu Waterfront Hotel
At Six
At Six
5 out of 5
Brunkebergstorg 6, Stockholm, Stockholms Laen
DKK 1.202
per night
Mar 20 - Mar 21

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Norrmalm, kun 10 minutters gang fra Kungliga Operan og Stockholms slot. Derudover ligger Nationalmuseet (Nationalmuseum) ...

4.6/5Exceptional! (2,171 anmeldelser)
Wonderful stay at a sleek, well-appointed hotel

"It was a wonderful stay at this luxury hotel right in the city center with easy walking distance to most attractions. We even received a complimentary drink."…"

Anmeldelse fra 5. aug. 2019

At Six
Clarion Hotel Arlanda Airport
Clarion Hotel Arlanda Airport
3.5 out of 5
Tornvägen 2, Arlanda
DKK 914
per night
Feb 28 - Feb 29

Dette hotel ligger i Arlanda, kun 0,3 km fra SkyCity og ca. 10 km fra Eurostop Shopping Center og Märsta Centrum. Derudover ligger Arlandastad Golf Club og Steninge ...

4.5/5Wonderful! (3,049 anmeldelser)
Et af de bedste...

"Super hotel. Dejlig tæt på lufthavnen. Komforten er i top. God betjening."…"

Anmeldelse fra 19. aug. 2019

Clarion Hotel Arlanda Airport

Seværdigheder i Stockholm

ABBA The Museum
Image for ABBA The Museum

ABBA The Museum

ABBA The Museum er et museum i topklasse i Stockholm Centrum, som har sin helt egen historie. Stedet er berømdt for sine museer, som du kan opleve, eller du kan give dig selv tid til at udforske aktiviteter som udflugter.

Vasamuseet
Image for Vasamuseet

Vasamuseet

Stockholms havn, var hvilestedet for et svensk krigsskib, der kæntrede lige efter afsejling. Nu afslører historie og artefakter dets historie i stor detalje.

Skansen
Image for Skansen

Skansen

Læg moderne Stockholm bag dig, mens du tager del i gamle nordiske traditioner, bragt til live på en af ​​de ældste udendørs museer i verden.

Globen
Image for Globen

Globen

Gå til et event i Globen under dit ophold i Johanneshov. Udforsk stedets udvalg af udsøgte spisesteder samt det, som det ellers er kendt for, nemlig sin kunst.

Drottningholm Slot
Image for Drottningholm Slot

Drottningholm Slot

Dette slot har været en juvel i Stockholms bymidte, i næsten 400 år og er nu den kongelige residens. Besøg de rigt udsmykkede interiører og smukke haver.  

Stockholms slot
Image for Stockholms slot

Stockholms slot

Besøg den officielle residens for den svenske kongefamilie, for at se overdådig arkitektur, udsmykning og kunst indsamlet og værdsat siden 1700-tallet.

Populære oplevelser i Stockholm

Stockholm Pass: 60+ seværdigheder, hop-på-hop-af-billet og sightseeingudflugter
Image for Stockholm Pass: 60+ seværdigheder, hop-på-hop-af-billet og sightseeingudflugter

Stockholm Pass: 60+ seværdigheder, hop-på-hop-af-billet og sightseeingudflugter

Anbefales af 74% af rejsende
DKK 510
pr. voksen
Hop-på-hop-af-bustur i Stockholm
Image for Hop-på-hop-af-bustur i Stockholm

Hop-på-hop-af-bustur i Stockholm

Anbefales af 74% af rejsende
DKK 254
pr. voksen
Red Sightseeing Stockholm Hop-på-hop-af-bus og mulighed for båd
Image for Red Sightseeing Stockholm Hop-på-hop-af-bus og mulighed for båd

Red Sightseeing Stockholm Hop-på-hop-af-bus og mulighed for båd

DKK 239
pr. voksen
Udflugt til kysten: Hop-på-hop-af-bustur i Stockholm
Image for Udflugt til kysten: Hop-på-hop-af-bustur i Stockholm

Udflugt til kysten: Hop-på-hop-af-bustur i Stockholm

DKK 254
pr. voksen
Byrundtur med bus og båd om vinteren
Image for Byrundtur med bus og båd om vinteren

Byrundtur med bus og båd om vinteren

DKK 383
pr. voksen
Red Sightseeing Stockholm Hop-på-hop-af-båd
Image for Red Sightseeing Stockholm Hop-på-hop-af-båd

Red Sightseeing Stockholm Hop-på-hop-af-båd

DKK 187
pr. voksen

Anmeldelser af Stockholm

4.5

Populær destination

5 - Fremragende
46
5 - Fremragende 57.5%
4 - God
29
4 - God 36.25%
3 - Okay
4
3 - Okay 5%
2 - Skuffende
1
2 - Skuffende 1.25%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

Dec 17, 2019

En dejlig by med mange dejlige steder

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

Oct 10, 2019

Fantastisk flot by, med mange gode muligheder for at besøge museer og andre seværdigheder inden for et forholdsvist lille område. Flot og spændende havneområde.

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

Sep 29, 2019

En skøn by med velholdte bygninger og masser af vand, der opdeler byen naturligt i flere enheder, der alle har sit eget særpræg. En fantastisk storbyferie for os.

5/5 - Fremragende

PC

Sep 25, 2019

Stockholm er en hyggelig by hvor det er let at komme til transport, både metro, bus og båd - køb et kort i metroen som gælder til al transport, også båd - ellers meget pænt og rent i en storby.

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

Sep 20, 2019

Skøn by, god mad og gode shopping muligheder.

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

Aug 25, 2019

Smuk, ren by med masser af gode spisesteder, gode shopping muligheder og fantastiske seværdigheder.

Other places like Stockholm

Göteborg
Image for Göteborg
Göteborg
Malmø
Image for Malmø
Malmø
Oslo
Image for Oslo
Oslo
Helsinki
Image for Helsinki
Helsinki