Sverige har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

Halland LänSverige

Tag på en rejse til Halland, hvor der er mange seværdigheder, og hvor havet også er inden for rækkevidde.

Halland-provinsen ligger i det sydvestlige Sverige, hvor de fleste overnatningssteder har udsigt over Kattegat. Havnebyen Halmstad er samtidigt den største kommune i området efterfulgt af Varberg, Falkenberg og Kungsbacka. Hvis du overvejer et weekendophold i Halland, er der flere steder, du med fordel kan besøge.

Halmstad er en by, der er præget af kultur og historie. Kunstelskere vil nyde at tilbringe tid på Halland Konstmuseum og i Halmstad Konsthall. Halmstad slot blev bygget i 1600-tallet, da regionen var en del af Danmark. I dag kan du opleve forskellige teaterforestillinger her samt det årlige julemarked. Når du rejser til Halland, kan du også se nogle interessante gamle bygningsværker, heriblandt bindingsværksgården Brooktorpsgård samt en række af bygningerne på frilandsmuseet Hallandsgård.

I Kungsbacka ligger Tjolöholm-slot, som er bygget i tudorstil, med omkringliggende haver. Besøg landsbyen Äskhult, hvis du vil have et indblik i hverdagslivet i 1800-tallet. Her kan du også se høns, heste og får. I den gamle bydel i Falkenberg kan du også se gamle bygninger som Falkmanska-huset, der har en café, samt Hindströmsgård fra 1736.

I Varberg kan du nyde mange forskellige vandsportsgrene og -aktiviteter. Om sommeren kan du svømme i det centrale Kallbadhuset, hvor der også ligger en badestrand for børn i nærheden. Du kan også finde en afsondret vig langs kysten, hvor du har mulighed for at fiske og surfe. I nærheden af Varberg er der også mange store søer: Oklången, Mäsen og Skällingesjön har alle et offentligt badeområde.

Ullared er højdepunktet for mange weekendture til Halland, da shoppingcenteret Gekås Ullared er et paradis for alle, der elsker at gøre en god handel. Hvis du er afsted med hele familien eller en gruppe venner, kan I få testet jeres klatreevner i eventyrparken Upzone.

Tag også på vandretur, hvis du gerne vil opleve det fantastiske og varierede landskab på egen hånd. Du kan gå en eller flere etaper af Halland-ruten. Det er let at komme til et af startpunkterne på strækningen. Du kan køre til Halland i bil fra Danmark via Øresundsbroen, eller du kan flyve til f.eks. Malmø Lufthavn fra flere danske lufthavne, hvis du vil på storbyferie i Halland. Du har mulighed for at tage offentlig transport videre derfra og rundt i regionen.

Populære byer i Halland Län

Halmstad som omfatter en flod eller et vandløb, bådsejlads og en lille by eller en landsby
Halmstad
Kendt for Naturpark, Golf og Historisk

…"

Gode grunde til at tage afsted

  • Halmstad
Falkenberg som omfatter vilde blomster og udsigt over kystområde
Falkenberg
Kendt for Hav, Monument og Teater

…"

Varberg som viser en sandstrand
Varberg
Kendt for Spa, Surfing og Monument

…"

Kungsbacka
Kendt for Slot, Golf og Tur

…"

Ullared som viser en sø eller et vandhul
Ullared
Kendt for Shopping og Museum

…"

Rolfstorp
Kendt for Golf og Monument

…"