Sverige har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

Östergötlands LänSverige

På din historiske rejse til Östergötland kan du besøge alt lige fra slotte og kirker til klostre og museer.

Östergötland dækker et areal på små 10.000 kvadratkilometer. Landskabet i området er meget afvekslende med store åbne vidder, et fantastisk øhav og skove, der synes endeløse. En vandretur langs Östgötaleden er en skøn måde at opleve naturen på, når du rejser til Östergötland, men der er også en række interessante byer og landsbyer i området.

Den største by i regionen er universitetsbyen Linköping. Du kan få mere at vide om Linköpings historie ved at besøge den middelalderlige katedral under dit weekendophold i Östergötland. Lige ved siden af katedralen ligger Linköping Slot, som huser Slotts- och Domkyrkomuseet. I årets mørkeste måneder afholdes en lysende smuk kunstnerisk begivenhed, der kaldes Vinterljus. Gå en tur rundt blandt de lysende installationer i det offentlige rum.

På din ferie i Östergötland kan du også lægge vejen forbi den næststørste by, Norrköping. I denne gamle industriby finder du seværdigheder som f.eks. Arbejdsmuseet, der ligger i den arkitektonisk anerkendte bygning Strykjärnet, som betyder "strygejernet" på svensk. Besøg kaktushaven i Karl Johans Park, som har været en tilbagevendende del af parken siden 1926. Omkring 30 kilometer fra Norrköping ligger Kolmarden Zoo, som ikke alene er den største zoologiske have i Skandinavien, men som også tilbyder et væld af attraktioner som f.eks. en spa, rutsjebaner og et eventyrligt hotel.

Motala er det sted, hvor åen Motala Ström udspringer fra, og Götakanalen løber også igennem byen. Kom på en gåtur med en guide rundt i byen for at få mere at vide om dens moderne og forhistoriske historie, eller besøg det lærerige Motala Industrimuseum, hvor du finder alt lige fra køretøjer og brugsgenstande fra hverdagen til våben. Charlottenborgs Slott fra det 17. århundrede huser Motala Museum, hvis fascinerende samling indbefatter kunst, dukkehuse og fugle.

En anden historisk seværdighed i Östergötland er Vadstena. Besøg Vadstena Slot, som den berømte svenske konge, Gustav Vasa lod opføre i det 16. århundrede, eller følg i fodsporene på Sankt Birgitta, som grundlagde det berømte Vadstena Abbedi.

Östergötland ligger syd for Stockholm og øst for Göteborg, og det er muligt at flyve til begge byer. Der ligger to små indenrigslufthavne i Linköping og Norrköping, og du kan også benytte tog- eller busforbindelserne fra de største byer Sverige.

Populære byer i Östergötlands Län

Linköping og byder på landdyr, skovområder og landbrugsområde
Linköping
Kendt for Universitet, Historisk og Slot

…"

Gode grunde til at tage afsted

  • Götakanalen
Norrköping og byder på en lille by eller en landsby, natteliv og et springvand
Norrköping
Kendt for Museum, Naturpark og Teater

…"

Gode grunde til at tage afsted

  • Götakanalen
Motala som viser bådsejlads, en flod eller et vandløb og en lille by eller en landsby
Motala
Kendt for Sandstrand, Oplevelser og Havn

…"

Gode grunde til at tage afsted

  • Götakanalen
Söderköping som omfatter en lille by eller en landsby og en flod eller et vandløb
Söderköping
Kendt for Oplevelser

…"

Gode grunde til at tage afsted

  • Götakanalen
Vadstena
Kendt for Sø, Tempel og Slot

…"

Mjölby
Kendt for Golf, Festival og Naturpark

…"