Sverige har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

Skåne länSverige

Fra middelalderlige slotte til anden verdenskrigs museer – dette svenske område byder på spændende historiske seværdigheder og ikke mindst en fin kystlinje.

Skåne ligger som bekendt i det sydlige Sverige og byder på lidt af hvert, tager du en tur over broen. Oplev de gamle slotsruiner, lær om Sveriges historie ved at besøge museerne, eller rejs til sanddynerne langs kysten.

Skåne er fyldt med slotte, herunder Bjersjoholms Slot, som er nemt at genkende på grund af sin lysegule facade og sit orange tag. På den sydvestlige spids af Sverige finder du Falsterbohus Slotsruin, som engang var hjemsted for kongens embedsmand. Et tredje slot, som er en rejse til Skåne værd, er Hovdala Slot med dets velplejede haver og mange frugttræer, som pryder luften med behagelige dufte året rundt.

Er du derimod mere interesseret i museer, er Skåne stedet, som byder på lærerigt indhold til alle aldre. Tag en tur til Burlöv for at besøge Burlovs gamle Vicarage og Open Air-museet, som befinder sig i en bygning fra midten af det 18. århundrede. I Ängelholm kan du opleve Angelholm Luftfartmuseet, der udstiller fly og pilotudstyr fra anden verdenskrig. Til alle musikentusiaster er Trelleborg lige stedet. Her vises Beatles-udstillinger, som udgør en privat samling af udstyr, herunder plakater, instrumenter og film.

Du kan også tage til Malmø, hvor moderne arkitektur mødes med renæssanceslotte. Slottet Malmöhus fra det 16. århundrede og den tårnhøje bygning Turning Torso, som snor sig 90 grader fra bunden til toppen, er bestemt også et besøg værd, hvis du alligevel krydser broen.

Skånes kystlinje består af sanddyner og fantastiske strande med rolige farvande og restauranter med udsigt til netop dette smukke landskab. Du kan f.eks. dyppe tæerne ved Borrby Strand, der med sit klare, lave vand er perfekt til hele familien. Er du ude og gå en aftentur, kan du nyde solnedgangen ved Baskemolla Strand ved siden af havnen.

Heldigvis befinder Skåne sig ikke langt fra Danmark, så vi kan nyde godt af det sydsvenske område. Stedet giver dig den perfekte mulighed for et lille weekendophold og en pause fra hverdagen. Du kan eventuelt snuppe en lille udflugt til havs ved at tage en færge til Helsingborg, Trelleborg eller Ystad. Det nemmeste ville dog være at følge motorvejen over Øresundsbroen – og du befinder dig i Malmø på ingen tid.

Sommeren er højsæson i Skåne, hvor naturen dikterer dagens aktiviteter. Kigger du forbi en kølig vinterdag, kan du deltage i hockeyspil, diverse julemarkeder og desuden finde gode tilbud på overnatningssteder.

Populære byer i Skåne län

Malmøhus som omfatter interiør, kulturarvsgenstande og kunst
Malmø
Kendt for Shopping, Historiske bygninger og Caféer

…"

Gode grunde til at tage afsted
  • Malmø Rådhus
  • HSB Turning Torso
  • Lilla Torg
Helsingborg som viser en bugt eller havn
Helsingborg
Kendt for Færge, Havne og Marinaer

…"

Kristianstad som viser gadeliv og en kirke eller en katedral
Kristianstad
Kendt for Kaffe, Naturparker og Historiske bygninger

…"

Simrishamn
Simrishamn
Kendt for Marinaer, Naturparker og Kirker

…"

Ystad såvel som en lille gruppe mennesker
Ystad
Kendt for Spaer, Øl og Marinaer

…"

Hässleholm
Kendt for Oplevelser, Golf og Natur

…"