Skåne län

Sverige
Skåne som omfatter en lille by eller en landsby og gadeliv

Fra middelalderlige slotte til anden verdenskrigs museer – dette svenske område byder på spændende historiske seværdigheder og ikke mindst en fin kystlinje.

Skåne ligger som bekendt i det sydlige Sverige og byder på lidt af hvert, tager du en tur over broen. Oplev de gamle slotsruiner, lær om Sveriges historie ved at besøge museerne, eller rejs til sanddynerne langs kysten.

Skåne er fyldt med slotte, herunder Bjersjoholms Slot, som er nemt at genkende på grund af sin lysegule facade og sit orange tag. På den sydvestlige spids af Sverige finder du Falsterbohus Slotsruin, som engang var hjemsted for kongens embedsmand. Et tredje slot, som er en rejse til Skåne værd, er Hovdala Slot med dets velplejede haver og mange frugttræer, som pryder luften med behagelige dufte året rundt.

Er du derimod mere interesseret i museer, er Skåne stedet, som byder på lærerigt indhold til alle aldre. Tag en tur til Burlöv for at besøge Burlovs gamle Vicarage og Open Air-museet, som befinder sig i en bygning fra midten af det 18. århundrede. I Ängelholm kan du opleve Angelholm Luftfartmuseet, der udstiller fly og pilotudstyr fra anden verdenskrig. Til alle musikentusiaster er Trelleborg lige stedet. Her vises Beatles-udstillinger, som udgør en privat samling af udstyr, herunder plakater, instrumenter og film.

Du kan også tage til Malmø, hvor moderne arkitektur mødes med renæssanceslotte. Slottet Malmöhus fra det 16. århundrede og den tårnhøje bygning Turning Torso, som snor sig 90 grader fra bunden til toppen, er bestemt også et besøg værd, hvis du alligevel krydser broen.

Skånes kystlinje består af sanddyner og fantastiske strande med rolige farvande og restauranter med udsigt til netop dette smukke landskab. Du kan f.eks. dyppe tæerne ved Borrby Strand, der med sit klare, lave vand er perfekt til hele familien. Er du ude og gå en aftentur, kan du nyde solnedgangen ved Baskemolla Strand ved siden af havnen.

Heldigvis befinder Skåne sig ikke langt fra Danmark, så vi kan nyde godt af det sydsvenske område. Stedet giver dig den perfekte mulighed for et lille weekendophold og en pause fra hverdagen. Du kan eventuelt snuppe en lille udflugt til havs ved at tage en færge til Helsingborg, Trelleborg eller Ystad. Det nemmeste ville dog være at følge motorvejen over Øresundsbroen – og du befinder dig i Malmø på ingen tid.

Sommeren er højsæson i Skåne, hvor naturen dikterer dagens aktiviteter. Kigger du forbi en kølig vinterdag, kan du deltage i hockeyspil, diverse julemarkeder og desuden finde gode tilbud på overnatningssteder.

Populære byer i Skåne län

Malmø og byder på en kystby, klippekystlinje og svømning
Malmø
Byen med de mange parker er kendt for sin arkitektur fra det 17. århundrede, kunstmuseer og et væld af gratis koncerter, der finder sted rundt omkring i byen hen over sommeren.

Gode grunde til at tage afsted

  • HSB Turning Torso
  • Malmø Rådhus
  • Folkets Park
Kristianstad som viser gadeliv og en kirke eller en katedral
Kristianstad
På en rejse til Kristianstad kan du opleve denne historiske svenske by, der har rigeligt med kultur- og naturoplevelser for alle.

Gode grunde til at tage afsted

  • Hellige Treenigheds Kirke
Helsingborg og byder på en bugt eller havn, en by og krydstogt
Helsingborg
På din rejse til Helsingborg kan du se et tårn fra middelalderen, gå gennem smukke haver og soppe ved en tropisk-inspireret strand i denne gamle by ved vandet. 
Lund
Lund
Udforsk Lund, der byder på universitetsstemning, en katedral, caféer og meget mere!
Trelleborg
Trelleborg
Tag på en rejse til Trelleborg i Skåne, som er den sydligst beliggende by i Sverige. Her kan du nyde friluftsaktiviteter, hvide sandstrande og skønne marinaer.
Åhus
Åhus
Få fantastiske oplevelser på et af de smukkeste steder i det sydlige Sverige med en rejse til Åhus, hvor du kan udforske byens hyggelige centrum og gyldne strande.