Kristianstad

Rejseguide
Kristianstad som viser gadeliv og en kirke eller en katedral
På en rejse til Kristianstad kan du opleve denne historiske svenske by, der har rigeligt med kultur- og naturoplevelser for alle.

Kristianstad ligger i den sydsvenske region Skåne knap 100kilometer nordøst for Malmø og 125kilometer syd for Växjö. Kristianstad blev grundlagt i 1614 af vores egen kong Christian IV, og det er ham, byen er opkaldt efter.

Hvis du er interesseret i historie, er der masser af spændende steder at besøge under et weekendophold i Kristianstad. Du kan gå en tur gennem Aosehus Slotsruin fra 900-tallet og lade dig imponere af den storslåede Hellige Treenigheds Kirke, som kong Christian IV lod opføre i 1400-tallet. Imponerende nok er det smukke barokke orgel fra 1630 stadig i brug i dag. Når du rejser til Kristianstad, må du heller ikke gå glip af Artillerimuseet, hvor du kan se en masse moderne militærkøretøjer, artillerivåben og udstillinger og overvære foredrag om militærhistorie.

Kristianstad er også hjemsted for Vattenriket, et naturmuseum og fredet vådområde, der ligger inden for gåafstand af togstationen og bymidten. Du kan starte dit besøg i naturområdet i Naturum, hvor du kan blive klogere på de arter, der holder til her, f.eks. ørne, storke og traner. Du kan bestille plads på en bådtur med guide eller leje en kano og selv sejle på opdagelse på Helge Å. Den centralt beliggende svømmehal Tivolibadet er en anden måde at nyde vandet på for både unge og ældre.

Kulturkvarteret Kristianstad er en smeltedigel af forskellige kulturfænomener. Her kan du overvære koncerter, teaterforestillinger og standup og deltage i litteraturdiskussioner, forelæsninger og en masse andre arrangementer. Du kan også opleve et væld af kulturelle arrangementer på Kristianstads Teater og i Kristianstad Arena, som desuden danner rammen om forskellige sportsbegivenheder, f.eks. håndboldturneringer.

En halv time vest for Kristianstad finder du den spektakulære Tykarpsgrotta, hvor du under en rundvisning kan begive dig 12meter ned i undergrunden. Efter rundvisningen gennem de imponerende huler og tunneller kan du fejre din tilbagekomst til jordens overflade med en kop kaffe på caféen, eller du kan forlænge oplevelsen i dybet med en middag i stearinlysenes skær nede i minen. Det kræver nok adgang til en bil at komme ud til grotterne, men du kan sagtens komme omkring i selve Kristianstad med tog eller bus.

Du kan komme til Kristianstad ved at flyve til Kristianstad Österlen Lufthavn og fortsætte i bil ad motorvej E22 eller med offentlig transport.

Hvis du bestiller en billig rejse til Kristianstad, kan du nyde en ferie, der kombinerer det spændende byliv med den storslåede svenske natur. Og husk, at vi kun har nævnt nogle få eksempler på alt det, der venter på dig!

Stadshotellet Kristianstad
Stadshotellet Kristianstad
3 out of 5
Nya Boulevarden 8, Kristianstad, 291 31
Prisen er 504, kr pr. nat fra 19. dec. til 20. dec.
504, kr
pr. nat
19. dec. – 20. dec.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Kristianstad, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og roomservice. Vores gæster ...
4,1/5 Very Good! (970 anmeldelser)
Flot gammelt hotel, fyldt med historia i væggene.
"Flot gammelt hotel, med masser af historisk charme. Fin morgenmad, og venlig betjäning. Meget god value for money."

Anmeldelse fra 15. okt. 2021

Stadshotellet Kristianstad
Quality Hotel Grand, Kristianstad
Quality Hotel Grand, Kristianstad
3 out of 5
V. Storgatan 15, Kristianstad, 291 21
Prisen er 877, kr pr. nat fra 9. dec. til 10. dec.
877, kr
pr. nat
9. dec. – 10. dec.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Kristianstad, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og en natklub. De populære ...
3,9/5 Good! (614 anmeldelser)
Centralt og godt til prisen.
"Rigtig fint sted, centralt i byen. God morgenmad og aftensmad. Fin størrelse på enkeltværelset. Savner en stikkontakt ved sengen, men udover det var alt som det skulle være."

Anmeldelse fra 30. okt. 2022

Quality Hotel Grand, Kristianstad
First Hotel Christian IV
First Hotel Christian IV
3.5 out of 5
V Boulevarden 15, Kristianstad, 291 31
Prisen er 506, kr pr. nat fra 19. dec. til 20. dec.
506, kr
pr. nat
19. dec. – 20. dec.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Kristianstad, som har 3,5 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og gratis parkering. Vores ...
3,7/5 Good! (959 anmeldelser)
Tranetur til Kristianstad
"First Hotel Chr 4 er en impossant bygning, ude som inde. Tidligere bank, nu med mulighed for at få en drink i boksen. Vi besøgte Kristianstad med et vennepar for at opleve tranernes træk mod nord. Hotellet og Kristianstad gav de perfekte rammer for det. Selv om hotellet er impossant, så trænger det ..."

Anmeldelse fra 26. sep. 2022

First Hotel Christian IV
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Åhus Resort spa & konferens
Åhus Resort spa & konferens
3 out of 5
Kolonivägen 39, Aahus, 29132
Overnat på dette lejlighedshotel ved stranden i Åhus, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. Vores gæster fremhæver især ...
4,3/5 Excellent! (96 anmeldelser)
"Lidt for meget rækkehus. God service. Rent og pænt. Havereret seng."

Anmeldelse fra 23. sep. 2020

Åhus Resort spa & konferens
Nordanå Gård
Nordanå Gård
3 out of 5
Kålabergavägen 130-50, Vinslov, 28890
Overnat i denne feriebolig med 3 stjerner i Vinslov. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og udendørs pool. De populære seværdigheder Geranium House at ...
4,8/5 Exceptional! (16 anmeldelser)
"Eine ruhige und abgelegene Unterkunft auf einem Bauernhof. Für Kinder ein kleines Paradies mit einem riesigen Erdbeerfeld vor der Tür. Jeden Tag frische Erdbeeren. Baden im hauseigenen Pool möglich und Spielmöglichkeiten für Kinder. Die Besitzer sind sehr bemüht und freundlich. Insgesamt sehr kinderfreundlich. ..."

Anmeldelse fra 25. aug. 2022

Nordanå Gård
Lägenhet på Stranden i Åhus med Havsutsikt och Närhet Till Spa & Utomhuspool
Lägenhet på Stranden i Åhus med Havsutsikt och Närhet Till Spa & Utomhuspool
Åhus, Skåne
Overnat i denne lejlighed ved stranden i Åhus. Nyd godt af gratis Wi-Fi, ved stranden og et vandland. De populære seværdigheder Åhus Strand og Täppet Havsbad ...
4,9/5 Exceptional! (12 anmeldelser)
Super Appartement in toller Lage
"Die Lage war hervorragend. Direkt am Strand. Wohnung sehr sauber und modern. Alles tiptop. Gerne wieder. Kann man sehr empfehlen"

Anmeldelse fra 2. sep. 2022

Lägenhet på Stranden i Åhus med Havsutsikt och Närhet Till Spa & Utomhuspool
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge

Byer i nærheden af Kristianstad