Aktiviteter i København

Oplevelser, seværdigheder og ture
København

Sjove og eventyrlige oplevelser i København for både store og små

København har et stænk af eventyr over sig. Her bor en dronning og hendes familie på Amalienborg Slot. Det var her verdens største digter af eventyr for børn – og voksne – levede en stor del af sit liv. København har en forlystelsespark lige midt i byen, og her er også plads til de lidt mere skæve steder, som er unikke og helt særlige attraktioner i København.

Få et overblik over Københavns attraktioner fra søsiden

Et af de mest besøgte steder i København er kanalen Nyhavn med de to kajgader. På den ene side er husene indrettet med mondæne lejligheder, og på den anden side er de gamle fredede huse indrettet som restauranter og værtshuse. Atmosfæren her er helt unik, og eventyrdigteren H.C. Andersen boede på flere adresser i Nyhavn i sammenlagt over 20 år. Væbn dig med tålmodighed, hvis du skal have en plads på en fortovsrestaurant i turistsæsonen.

Når du har fået en kop kaffe eller nydt et måltid, er det oplagt at tage på Havne- og kanalrundfart. Gå om bord på en af kanalbådene i Nyhavn. Det er en afslappet og god måde at blive introduceret til Københavns seværdigheder på, og så kan du beslutte dig for, hvad du senere vil tage i nærmere øjesyn.

Christiania – uden lige

Udnyt den helt unikke mulighed for anderledes aktiviteter i København, end du er vant til fra andre europæiske storbyer. Læg vejen forbi fristaden Christiania med sine særprægede huse, nogle sågar arkitektoniske perler. De kan dog være vanskelige selv at finde frem til, så du kan med fordel tage på en guidet tur og høre historien bag Christianias alternative samfund. Det bliver en af de attraktioner i København, der ikke vil gå i glemmebogen.

Besøg Københavns museer

Nationalmuseet ligger centralt i København, tæt ved Christiansborg Slot, hvor du kan se nogle af de berømte fund, der er gjort i Danmark. Museet rummer også genstande fra resten af verden. Har du børnene med, er der en afdeling for dem, Børnenes Museum, hvor børnene kan lege sig igennem de forskellige tider og lande, og hvor de i modsætning til andre stedet på museet må røre ved tingene.

Snyd heller ikke dig selv for at gå på kunstmuseet Statens Museum for Kunst, hvor du blandt meget andet kan se værker af de berømte danske guldaldermalere.

Forlystelser i København

Københavns store forlystelsespark, Tivoli, ligger lige i hjertet af byen, tæt på hovedbanegården og den populære gågade Strøget. I Tivoli er der mange forskelligartede forlystelser, f.eks. en rutsjebane, en ballongynge og naturligvis en rejse gennem H.C. Andersens eventyr i Den Flyvende Kuffert, samt masser af restauranter. Mest af alt er Tivoli fyldt med masser af glade mennesker fra hele verden. Husk også at standse op ved de smukke blomsterdekorationer. Hver fredag aften sommeren over får du en gratis koncert med nogle af de hotteste navne fra især den danske musikscene med i købet, og hver lørdag aften, når haven lukker, kan du overvære et fabelagtigt fyrværkerishow.


Udforsk tusindvis af aktiviteter med gratis afbestilling og uden ekstra gebyrer.

Sammensæt din egen rejse med lufthavnstransport, udflugter, dagsture og meget mere.

Få et indblik i, hvad du skal reservere, inden du rejser.