Aktiviteter i København

Oplevelser, seværdigheder og ture
København og byder på en bugt eller havn

Sjove og eventyrlige oplevelser i København for både store og små

København har et stænk af eventyr over sig. Her bor en dronning og hendes familie på Amalienborg Slot. Det var her verdens største digter af eventyr for børn – og voksne – levede en stor del af sit liv. København har en forlystelsespark lige midt i byen, og her er også plads til de lidt mere skæve steder, som er unikke og helt særlige attraktioner i København.

Få et overblik over Københavns attraktioner fra søsiden

Et af de mest besøgte steder i København er kanalen Nyhavn med de to kajgader. På den ene side er husene indrettet med mondæne lejligheder, og på den anden side er de gamle fredede huse indrettet som restauranter og værtshuse. Atmosfæren her er helt unik, og eventyrdigteren H.C. Andersen boede på flere adresser i Nyhavn i sammenlagt over 20 år. Væbn dig med tålmodighed, hvis du skal have en plads på en fortovsrestaurant i turistsæsonen.

Når du har fået en kop kaffe eller nydt et måltid, er det oplagt at tage på Havne- og kanalrundfart. Gå om bord på en af kanalbådene i Nyhavn. Det er en afslappet og god måde at blive introduceret til Københavns seværdigheder på, og så kan du beslutte dig for, hvad du senere vil tage i nærmere øjesyn.

Christiania – uden lige

Udnyt den helt unikke mulighed for anderledes aktiviteter i København, end du er vant til fra andre europæiske storbyer. Læg vejen forbi fristaden Christiania med sine særprægede huse, nogle sågar arkitektoniske perler. De kan dog være vanskelige selv at finde frem til, så du kan med fordel tage på en guidet tur og høre historien bag Christianias alternative samfund. Det bliver en af de attraktioner i København, der ikke vil gå i glemmebogen.

Besøg Københavns museer

Nationalmuseet ligger centralt i København, tæt ved Christiansborg Slot, hvor du kan se nogle af de berømte fund, der er gjort i Danmark. Museet rummer også genstande fra resten af verden. Har du børnene med, er der en afdeling for dem, Børnenes Museum, hvor børnene kan lege sig igennem de forskellige tider og lande, og hvor de i modsætning til andre stedet på museet må røre ved tingene.

Snyd heller ikke dig selv for at gå på kunstmuseet Statens Museum for Kunst, hvor du blandt meget andet kan se værker af de berømte danske guldaldermalere.

Forlystelser i København

Københavns store forlystelsespark, Tivoli, ligger lige i hjertet af byen, tæt på hovedbanegården og den populære gågade Strøget. I Tivoli er der mange forskelligartede forlystelser, f.eks. en rutsjebane, en ballongynge og naturligvis en rejse gennem H.C. Andersens eventyr i Den Flyvende Kuffert, samt masser af restauranter. Mest af alt er Tivoli fyldt med masser af glade mennesker fra hele verden. Husk også at standse op ved de smukke blomsterdekorationer. Hver fredag aften sommeren over får du en gratis koncert med nogle af de hotteste navne fra især den danske musikscene med i købet, og hver lørdag aften, når haven lukker, kan du overvære et fabelagtigt fyrværkerishow.


Udforsk tusindvis af aktiviteter med gratis afbestilling og uden ekstra gebyrer.

Sammensæt din egen rejse med lufthavnstransport, udflugter, dagsture og meget mere.


Mest populære steder at besøge

1. Tivoli

Danmark huser to af verdens ældste forlystelsesparker, hvoraf den ene ligger midt i København. Siden Tivoli åbnede dørene i 1843, har forlystelsesparken været populært både blandt de lokale og besøgende fra nær og fjern. Tivoli er meget mere end bare en forlystelsespark. Her kan du nemlig opleve live-musik hver dag på flere forskellige spillesteder, eller nyde en god middag på nogle af byens bedste restauranter.
Læs mere
Tivoli og byder på natteliv, en dam og en have

2. Nyhavn

Et af de absolutte yndlingssteder for turister i København er Nyhavn. Dette charmerende havnekvarter byder på gode restauranter, hvor du kan nyde et måltid og en kold drink med udsigten til sejlbåde og charmerende huse, når du er på weekendtur i Nyhavn.
Læs mere
Med de charmerende huse, idylliske sejlbåde, havnen og den livlige atmosfære er Nyhavn det oplagte sted at tage sig en pause og få et godt måltid eller en kold øl.

3. Den Lille Havfrue

Engang for længe, længe siden blev en lille statue bygget, som sidenhen erobrede københavnernes hjerter. Den Lille Havfrue sidder på en sten i havnens hovedområde og byder alle Københavns gæster velkommen. Denne skulptur er blevet byens ikon og er en af de mest fotograferede seværdigheder blandt turister. Det er ikke ualmindeligt at se havfruen omringet af en lille flok mennesker på en solrig dag.
Læs mere
Den Lille Havfrue og byder på en bugt eller havn, en statue eller en skulptur og udsigt over kystområde

4. Københavns Operahus

Der var store omkostninger forbundet med opførelsen af det storslåede operahus. Besøg Holmen, og se den moderne bygning, der er designet af den danske arkitekt Henning Larsen, og som har plads til 1.703 tilskuere. Hvis du holder af udøvende kunstarter, bør du booke billetter til en af forestillingerne i Operaen, hvor du kan vælge mellem teater, ballet, opera eller koncerter.
Læs mere
Københavns Operahus som omfatter natteliv, moderne arkitektur og en by

5. Rosenborg Slot

Rosenborg Slot fungerede som kongelig residens fra 1606 til 1710, og var hjemsted for den daværende konge, Christian IV. I dag er slottet åbent for offentligheden som et museum og huser landets kongelige samlinger. Kongens Have omgiver slottet og er en populær destination for københavnere, som kommer for at slappe af eller lege.
Læs mere
Rosenborg Slot og byder på kulturarvsgenstande, en park og historiske bygningsværker

6. Københavns Zoologiske Have

Med alle de store navne inden for dyreriget er Zoologisk Have en fantastisk destination for en familieudflugt. Se dyrene blive fodret hver dag og besøg udkigstårnet, der ligger midt i haven, hvorfra du har en smuk panorama-udsigt. Selvom dyrene nu bor i moderne huse og indhegninger, er mange af de oprindelige byggekonstruktioner blevet bevaret, så det er stadig tydeligt, at man befinder sig i en af de ældste zoologiske haver i Europa.
Læs mere
Københavns Zoologiske Have som viser landdyr og dyr fra zoologisk have

7. Amalienborg Slot

En tur til Amalienborg er et must for dem, der er nysgerrige efter at se, hvordan de kongelige bor. Benyt muligheden for at se det flotte palæ indefra, og besøg museet, hvor du kan blive klogere på historien om Danmarks konger og landets første dronning. Børn vil også blive imponeret over det daglige vagtskifte.
Læs mere
Amalienborg Slot som omfatter slot eller palads og militærgenstande

Populære steder at besøge

Områder i København

Byer i nærheden af København