England

Storbritannien
Ambleside som viser en lille by eller en landsby, historiske bygningsværker og en flod eller et vandløb
Da det engelske imperium var på sit højeste, byggede man i østaten England ikoniske bygningsværker, anskaffede sig enestående kunstsamlinger og grundlagde to af de bedste universiteter i verden.

England er kendt for sin rigdom, alligevel er det forholdsvist billigt at besøge landet som turist. Det er gratis at komme ind på de store museer, og de prægtige arkitektoniske værker og smukke universiteter kan nydes udefra. Tilbring et weekendophold på en storbyferie i London, og bo budgetvenligt, mens du oplever byens seværdigheder.

London er fyldt med storslåede bygningsværker, der udspringer af den rigdom, der kendetegnede Englands enorme imperium. Elizabeth-klokketårnet, der også kaldes Big Ben, udsmykker parlamentsbygningen fra det 19. århundrede Westminster Palace ved Themsen. Sæt kursen ned langs floden til den ikoniske vindebro Tower Bridge, der holdes oppe af to victorianske tårne. Læg vejen forbi Buckingham Palace, som er dronningens prægtige residens i London.

Afslut dit besøg i London med et besøg på et af byens store museer. Der er gratis adgang til alle de permanente udstillinger på det enorme British Museum, Tate Modern, det luksuriøse Victoria and Albert Museum og National Gallery.

Når du har set London, kan du tage til de to nærliggende universitetsbyer, Oxford og Cambridge. Besøg de gamle gårdspladser og velholdte plæner på Oxford University. Gå omkring i Bodleian Library, som med sine 400 år er et af de ældste biblioteker i England. Bibliotekets monumentale rotunde Radcliffe Camera er et ikonisk bygningsværk i Oxford. Kør bagefter til Cambridge, og besøg de mange universiteter. Tag en sejltur ned ad floden Cam og under den tildækkede bro Sukkenes Bro, som er en efterligning af en lignende bro i Venedig.

Rejs mod sydvest til Stonehenge ude på landet. Sin berømmelse til trods er denne cirkelformede klippeformation fra det 31. århundrede f.Kr. stadigvæk et stort mysterium. Det bedste tidspunkt at besøge Stonehenge på er ved vinter- eller sommersolhverv, hvor stenene flugter med den opgående sol, selvom de mange mennesker kan fjerne lidt af magien ved oplevelsen.

Du kommer til England via en af de internationale lufthavne – i London alene ligger der seks. Brug det omfattende offentlige transportnetværk til at komme rundt i byerne, og rejs rundt i landet med tog eller en lejebil. De fleste rejsende tager gerne mindst én tur med Englands ikoniske taxaer under deres ophold.

Populære byer i England

London og byder på skyline, natteliv og en skyskraber
London
Kendt for Museer, Teatre og Historisk
London er en af de meget få byer, der med god ret kan kalde sig en global by. London er rig på historie, pakket med interessante steder og i sandhed et sted, hvor der er mulighed for at opdage en historie rundt om hvert gadehjørne. Der er mange grunde til, at en ferie i London er så populært, og her kan du lade sig inspirere.

Gode grunde til at tage afsted

 • Hyde Park
 • Tower Bridge
 • O2 Arena
Victoria Square og byder på en by, en plads eller et torv og blomster
Birmingham
Kendt for Spisning, Barer ved poolen og Shopping
På en rejse til Birmingham, den næststørste by i Storbritannien, kan du opleve de mange museer, shoppingmuligheder, kanaler, restauranter og musiksteder.

Gode grunde til at tage afsted

 • Broad Street
 • Bullring Shopping Centre
 • University of Birmingham
Royal Liver Building og byder på historiske bygningsværker og en by
Liverpool
Kendt for Venlige mennesker, Barer ved poolen og Shopping
Takket være nogle af Storbritanniens bedste bands, spændende museer og en indholdsrig historie er denne nordengelske by et af landets fineste kulturelle mål.

Gode grunde til at tage afsted

 • Albert Dock
 • Anfield Road Stadion
 • Beatles Story
York Minster og byder på en kirke eller en katedral, en plads eller et torv og historiske bygningsværker
York
Kendt for Venlige mennesker, Barer ved poolen og Historisk
Med sine middelaldermonumenter, brostensbelagte veje, et livligt kunstmiljø og maleriske shoppingområder er York en af Englands mest fascinerende byer.

Gode grunde til at tage afsted

 • York Minster
 • Shambles
 • York City Walls
Newcastle-upon-Tyne som omfatter en flod eller et vandløb, en solnedgang og en bro
Newcastle-upon-Tyne
Kendt for Venlige mennesker, Spisning og Familievenligt
Et malerisk bybillede, et blomstrende kunstmiljø og et sprudlende natteliv samt den berømte Geordie-gæstfrihed gør Newcastle-upon-Tyne til en af de mest populære byer i nordøst England.

Gode grunde til at tage afsted

 • St. James' Park
 • Quayside
 • Sage Gateshead
St. Peter\'s Square som omfatter jernbanegenstande, en by og en plads eller et torv
Manchester
Kendt for Venlige mennesker, Shopping og Forretning
Er du vild med teater, museer og kunst? Så sæt kursen mod Manchester!

Gode grunde til at tage afsted

 • Old Trafford
 • Piccadilly Gardens