TysklandEuropa

Image for Petrikirche og byder på en by og en bugt eller havn

Tyskland har mere at byde på end bare pølser og øl. Her finder du spændende storbyer, smukke landskaber, vingårde, charmerende kyster og en fascinerende historie.

I Tyskland mødes historien med det moderne på en yderst charmerende måde, og landet er det perfekte rejsemål til et weekendophold, en storbyferie og alt der imellem. Landet, som er det største i Centraleuropa, er fremadskuende i imponerende grad, samtidig med at fortiden respekteres. De gamle og stolte tyske traditioner lever videre, måske især i de smukke Alper, og øllet er stadig en vigtig del af tysk kultur.

Landets mange floder flyder smukt gennem både gamle og moderne byer. Prøv nogle af de udsøgte vine ved Rhinens bred, oplev de mange kulturattraktioner i Berlin, besøg de sneklædte bjerge i de bayerske Alper, og nyd havet ved de naturskønne kyster ved Østersøen.

Berlin har mange fascinerende lag af historie. Besøg de rigt dekorerede historiske museer på Museumsinsel (museumsøen), hold et øjebliks stilhed ved mindesmærket for Europas dræbte jøder, og gå en tur i friluftsgalleriet East Side Gallery (Østsidens Galleri), som er en rest af Berlinmuren ved floden Spree, der er omdannet til et kunstværk. Vov dig op i højderne i tv-tårnet, Fernsehturm, hvorfra der er panoramaudsigt over byen. Nyd en koncert med tysk klassisk musik hos Berliner Philharmoniker.

Besøg den kosmopolitiske Hamborg for at opleve en livlig havneby. Tag til Köln for at se fantastisk romansk arkitektur og en smuk katedral. I mange af Tysklands storbyer finder du spændende arkitektur fra middelalderen og rigt natteliv. Snup en pølse og en pilsner, inden du tager ud og danser på en af byens natklubber. Du kan også tage et spil pool eller se fodbold.

Tysklands nordlige kyst grænser ud til både Nordsøen og Østersøen. Hold ferie ved kysten, og besøg den naturskønne ø Rügen.

Tag sydpå til det smukke Bayern, hvor du kan opleve en ægte oktoberfest, sneklædte bjergtinder, lederhosen og Schwarzwald. Hvis du vil på skiferie i Alperne, kan du bo i den livlige by München. Oplev Romantische Straße, som er en smuk turistrute, der snor sig forbi charmerende slotte og historiske landsbyer. Besøg Rhindalen, som er Tysklands bedste vinområde.

I Tyskland er der internationale lufthavne i flere byer, bl.a. Frankfurt, München, Düsseldorf og Berlin. Benyt Tysklands gode og pålidelige jernbane, Deutsche Bahn, til at komme rundt til de forskellige områder og byer, eller kør på de tyske motorveje, der kaldes Autobahn. Tyskland har et meget varieret klima, men generelt er somrene varme og tørre, og om vinteren er det almindeligt, at der falder sne.

Populære byer i Tyskland

Friedrichstrasse og byder på udendørs kunst
Berlin

Kendt for Shopping, Museer og Skyskrabere

…"

Miniatur Wunderland som omfatter forlystelser og interiør
Hamborg

Kendt for Middag, Shopping og Skyskrabere

…"

Gode grunde til at tage afsted

München som omfatter interiør såvel som en mand
München

Kendt for Øl, Museer og Kultur

…"

Gode grunde til at tage afsted

Frankfurt som viser udendørs kunst
Frankfurt

Kendt for Shopping, Skyskrabere og Sport

…"

Gode grunde til at tage afsted

Vor Frue Kirke som viser en by
Dresden

Kendt for Historiske bygninger, Shopping og Museer

…"

Kölner Dom
Köln

Kendt for Shopping, Katedraler og Skyskrabere

…"

Populære seværdigheder i Tyskland

Schloss Neuschwanstein
Image for Schloss Neuschwanstein

Schloss Neuschwanstein

Se Tannheimer Tal og Zugspitze, som bare er to af mange attraktioner i Schloss Neuschwanstein. Denne by er også kendt for sine historiske seværdigheder og skiløb.

Brandenburger Tor
Image for Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Dette symbol på tysk sammenhold rangerer sammen med Triumfbuen i Paris blandt Europas mest ikoniske og følelsesladede monumenter.

Kölner Dom
Image for Kölner Dom

Kölner Dom

Bliv bjergtaget af den gotiske arkitektur og de tre vise mænds relikvieskrin i en af de største kirker i verden.

Rigsdagsbygningen
Image for Rigsdagsbygningen

Rigsdagsbygningen

Brændt ned af Hitler, bombet af briterne og stormet af russerne. Højsædet for den tyske magt har rejst sig igen som et symbol på et forenet og progressivt Tyskland.

Hohenschwangau-slottet
Image for Hohenschwangau-slottet

Hohenschwangau-slottet

Tag forbi Schloss Neuschwanstein eller Tannheimer Tal, som er to populære seværdigheder i Hohenschwangau-slottet. Denne by er også kendt for sine bjerge og sine restauranter.

Linderhof Slot
Image for Linderhof Slot

Linderhof Slot

Tag forbi Garmisch-Partenkirchen-skistedet og Schloss Neuschwanstein, som er to populære seværdigheder i Linderhof Slot. Denne historiske by er også kendt for sine bjerge.