Tyskland har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

TysklandEuropa

Tyskland har mere at byde på end bare pølser og øl. Her finder du spændende storbyer, smukke landskaber, vingårde, charmerende kyster og en fascinerende historie.

I Tyskland mødes historien med det moderne på en yderst charmerende måde, og landet er det perfekte rejsemål til et weekendophold, en storbyferie og alt der imellem. Landet, som er det største i Centraleuropa, er fremadskuende i imponerende grad, samtidig med at fortiden respekteres. De gamle og stolte tyske traditioner lever videre, måske især i de smukke Alper, og øllet er stadig en vigtig del af tysk kultur.

Landets mange floder flyder smukt gennem både gamle og moderne byer. Prøv nogle af de udsøgte vine ved Rhinens bred, oplev de mange kulturattraktioner i Berlin, besøg de sneklædte bjerge i de bayerske Alper, og nyd havet ved de naturskønne kyster ved Østersøen.

Berlin har mange fascinerende lag af historie. Besøg de rigt dekorerede historiske museer på Museumsinsel (museumsøen), hold et øjebliks stilhed ved mindesmærket for Europas dræbte jøder, og gå en tur i friluftsgalleriet East Side Gallery (Østsidens Galleri), som er en rest af Berlinmuren ved floden Spree, der er omdannet til et kunstværk. Vov dig op i højderne i tv-tårnet, Fernsehturm, hvorfra der er panoramaudsigt over byen. Nyd en koncert med tysk klassisk musik hos Berliner Philharmoniker.

Besøg den kosmopolitiske Hamborg for at opleve en livlig havneby. Tag til Köln for at se fantastisk romansk arkitektur og en smuk katedral. I mange af Tysklands storbyer finder du spændende arkitektur fra middelalderen og rigt natteliv. Snup en pølse og en pilsner, inden du tager ud og danser på en af byens natklubber. Du kan også tage et spil pool eller se fodbold.

Tysklands nordlige kyst grænser ud til både Nordsøen og Østersøen. Hold ferie ved kysten, og besøg den naturskønne ø Rügen.

Tag sydpå til det smukke Bayern, hvor du kan opleve en ægte oktoberfest, sneklædte bjergtinder, lederhosen og Schwarzwald. Hvis du vil på skiferie i Alperne, kan du bo i den livlige by München. Oplev Romantische Straße, som er en smuk turistrute, der snor sig forbi charmerende slotte og historiske landsbyer. Besøg Rhindalen, som er Tysklands bedste vinområde.

I Tyskland er der internationale lufthavne i flere byer, bl.a. Frankfurt, München, Düsseldorf og Berlin. Benyt Tysklands gode og pålidelige jernbane, Deutsche Bahn, til at komme rundt til de forskellige områder og byer, eller kør på de tyske motorveje, der kaldes Autobahn. Tyskland har et meget varieret klima, men generelt er somrene varme og tørre, og om vinteren er det almindeligt, at der falder sne.

Populære byer i Tyskland

Friedrichstrasse og byder på udendørs kunst
Berlin
Kendt for Shopping, Museer og Business

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Berlin Zoo
 • Potsdamer Platz
 • Kaiser Wilhelm Memorial Church
Miniatur Wunderland som omfatter forlystelser og interiør
Hamborg
Kendt for Middag, Shopping og Business

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Miniatur Wunderland
 • Fiskemarkedet
 • Hamburg Dungeon
München som omfatter interiør såvel som en mand
München
Kendt for Øl, Museer og Kultur

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Marienplatz
 • Englischer Garten
 • Hofbrauhaus
Frankfurt som viser udendørs kunst
Frankfurt
Kendt for Business, Sport og Museer

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Alte Oper
 • Römerberg
 • Römer
Vor Frue Kirke som viser en by
Dresden
Kendt for Historiske bygninger, Shopping og Museer

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Semperoper
 • Vor Frue Kirke
 • Dresden Slot
Kölner Dom
Köln
Kendt for Shopping, Katedraler og Business

…"

Gode grunde til at tage afsted
 • Kölner Dom
 • Schokoladenmuseum
 • Alter Markt

Populære steder at besøge i Tyskland

Brandenburger Tor
Billede af Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Dette symbol på tysk sammenhold rangerer sammen med Triumfbuen i Paris blandt Europas mest ikoniske og følelsesladede monumenter.

Kölner Dom
Billede af Kölner Dom

Kölner Dom

Bliv bjergtaget af den gotiske arkitektur og de tre vise mænds relikvieskrin i en af de største kirker i verden.

Rigsdagsbygningen
Billede af Rigsdagsbygningen

Rigsdagsbygningen

Brændt ned af Hitler, bombet af briterne og stormet af russerne. Højsædet for den tyske magt har rejst sig igen som et symbol på et forenet og progressivt Tyskland.

Alexanderplatz
Billede af Alexanderplatz

Alexanderplatz

Med sit spartanske 1960'er-layout er "Alex" et eksempel på artitektur fra kommunisttiden. Den er et livligt mødested for de lokale.

Marienplatz
Billede af Marienplatz

Marienplatz

Benyt dette centrale torv som udgangspunkt for din sightseeing, eller se Münchens berømte klokkespil samt folkemængden bevæge sig forbi.

Potsdamer Platz
Billede af Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

Berlins borgere fejrer deres by på denne offentlige plads, som blev jævnet med jorden under 2. Verdenskrig og isoleret under den kolde krig.

Tyskland

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: