Baden-Württemberg

Tyskland
Baden-Württemberg
I den tyske delstat Baden-Württemberg kan du opleve stedsegrønne skove, livlige byer og den berømte forlystelsespark Europa-Park.

Baden-Württemberg er Tysklands tredjestørste delstat. Den mangfoldige delstat byder både på skovklædte bjerge, store søer og romantiske byer. På en rejse til Baden-Württemberg kan du booke et ophold på et fredeligt wellnesscenter i et afsides naturområde eller besøge de mange historiske landsbyer. Besøg også et af Tysklands ældste universiteter, eller fordyb dig i udendørs aktiviteter i det smukke naturlandskab.

Baden-Württemberg er især kendt for bjergkæden Schwarzwald. Denne massive, skovklædte bjergkæde byder bl.a. på naturskønne køreture, små kurbyer og skisportssteder. Hvis du er fan af udendørs aktiviteter, kan du besøge Naturpark Südschwarzwald, hvor du kan give dig i kast med mountainbiking, vandring, klatring, fiskeri eller sejlads. Der ligger også mange hyggelige byer ved naturparkens mange søer, som bl.a. tæller Schluchsee og Titisee.

Planlægger du et weekendophold i Baden-Württemberg, kan du flyve til Stuttgart og opleve byens smukke historiske bygninger i centrum. Stuttgart er nemlig hovedstad og den største by i delstaten. Her finder du både imponerende slotte, smukke haver, kunstgallerier og museer. Besøg blandt andet Schloss Solitude, som er et rokokoslot fra det 18. århundrede i hjertet af distriktet Stuttgart-West. Byen har også en spændende zoologisk og botanisk have, der hedder Wilhelma.

Heidelberg er en anden romantisk by i Baden-Württemberg. Her kan du nyde barok arkitektur i den fortryllende gamle bydel og se de gamle ruiner af Schloss Heidelberg. Dette slot ligger på den nordlige skråning af Königstuhl og kan ses fra Heidelbergs gamle bydel. Mange kunstnere og akademikere har boet i denne smukke by, blandt andet Joseph von Eichendorff, der var tysk digter og forfatter.

Når du rejser til Baden-Württemberg, kan du også besøge Europa-Park, som er en af Europas største forlystelsesparker. Denne populære attraktion ligger i byen Rust tæt ved grænsen til Frankrig. Prøv de mange rutsjebaner, gokarterne og alle de andre sjove forlystelser. Parken har mange hyggelige områder for børn og er temaopdelt efter forskellige europæiske lande.

Delstaten Baden-Württemberg ligger i det sydlige Tyskland. Du kan overnatte i en af de mange hyggelige byer ved søerne eller i kurbyerne i Schwarzwald. Du kan også tage på storbyferie i Baden-Württemberg og besøge de større byer Heidelberg eller Stuttgart. Byerne Mannheim, Freiburg og Karlsruhe er også et besøg værd.

Når du besøger Baden-Württemberg, får du stedsegrønne skove, romantiske byer og fremragende skisportssteder og wellnesscentre.

Populære byer i Baden-Württemberg

Esslingen som viser udendørs spisning og en flod eller et vandløb
Stuttgart
Kendt for Shopping, Museer og Forretning
Tag på en storbyferie i denne tyske by, hvor du kan gå på eventyr i naturen, se teater, museer og gallerier i verdensklasse og nyde·uforlignelig mad og vine.

Gode grunde til at tage afsted

 • Porsche-museet
 • Mercedes Benz-museet
 • Wilhelma-zoologiske have
Muensterplatz som viser gadeliv og udendørs spisning
Freiburg im Breisgau
Kendt for Historisk, Shopping og Forretning
Tag på en rejse til Freiburg, der ligger midt i Schwarzwald, og oplev den afslappede charme og skønhed i denne store universitetsby i det sydvestlige Tyskland.

Gode grunde til at tage afsted

 • Freiburg Katedral
 • Messe Freiburg
 • Muensterplatz
Heidelberg
Heidelberg
Kendt for Historisk, Slot og Udflugter
Heidelberg er en romantisk barokby ved floden Neckar, hvor et af Europas ældste universiteter ligger.

Gode grunde til at tage afsted

 • Heidelberg Slot
 • Marktplatz
 • Karl Theodor-broen
Baden-Baden som viser historiske bygningsværker og en park
Baden-Baden
Se attraktioner som Museum Frieder Burda og Theater Baden-Baden, når du udforsker Baden-Baden.

Gode grunde til at tage afsted

 • Caracalla Spa
 • Casino Baden-Baden
 • Museum Frieder Burda
Friedrichsplatz som viser en solnedgang, et springvand og en park
Mannheim
Kendt for Shopping, Forretning og Caféer
En rejse til Mannheim, som er universitetsby på Rhinens og Neckarens bredder, byder på kulturel mangfoldighed, nogle af de bedste tyske kunstsamlinger og en af verdens smukkeste parker. Dette gør byen til et populært sted at tage på storbyferie eller weekendophold.

Gode grunde til at tage afsted

 • Mannheimer Wasserturm
 • Luisenpark
 • Mannheim
Konstanz som viser en flod eller et vandløb og en by
Konstanz
Kendt for Søer, Udflugter og Romantisk
Med en bytur til Konstanz kan du nemt kombinere kultur og afslapning. Mange rejser til Konstanz, der er den største by ved Bodensøen.

Gode grunde til at tage afsted

 • Mainau Island
 • Konstanz Havn
 • Konstanzer Münster