COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Rheinland-PfalzTyskland

Kirschgarten

Sejl ned ad Rhinen i ro og mag, og kør i svævebaner over bølgende marker i Tysklands største vinproducerende region, når du holder ferie i Rheinland-Pfalz.

Rheinland-Pfalz er en delstat, der især er berømt for sine slotte og vingårde. Denne charmerende region har tætte skove, hyggelige gamle byer med smukke kirker og romantiske ruiner. Du kan kaste dig over udendørs aktiviteter såsom vandring og camping i de store naturområder i dette maleriske område.

Når du rejser til Rheinland-Pfalz og besøger områdets største by, Mainz, kan du ikke undgå at bemærke romernes historiske betydning for denne tyske region. På storbyferie i Rheinland-Pfalz kan du også høre meget mere om trykkunstens fader på Gutenberg-Museum. Den gamle bydel i Mainz indeholder en samling imponerende, religiøse bygninger, hvoraf du især vil blive benovet over Augustinerkirche, Christuskirche og domkirken, Mainzer Dom.

Kører du mod nord i cirka én time, ankommer du til den hyggelige by Koblenz. En af hovedattraktionerne lidt nordøst for Koblenz er pynten Deutsches Eck, hvor der er opført en majestætisk skulptur. Tag kabelbanen Seilbahn Koblenz over Rhinen, og nyd den fantastiske udsigt på vej op til Festung Ehrenbreitstein, hvor du kan dykke ned i tysk militærhistorie på denne imponerende fæstning.

Er du til en anden slags dyst, kan du se en fodboldkamp på Fritz Walter Stadion i Kaiserslautern. Har du børn med på turen, vil de sætte pris på et besøg i Zoo-Kaiserslautern eller Planet Bowling.

Den historiske by Trier byder på mange velbevarede levn fra romertiden, og i byen Speyer kan du opleve en af verdens største romanske kirker, nemlig Speyerdomen. Den imponerende bygning blev påbegyndt helt tilbage i 1030.

Får du og resten af familien nok af kultur, kan I brænde lidt krudt af i Pfälzerwald, som har masser af vandreruter og spændende seværdigheder. Det varme klima i den sydlige del af Tyskland er velegnet til sommerudflugter ind i skoven og til dyrkning af vinmarker. I området Ahr-Mittelrhein produceres mest rødvin, mens hvidvin hovedsageligt produceres i Mosel-Nahe. Det er nærliggende og anbefalelsesværdigt at besøge de forskellige vingårde og enoteker i landsbyerne på din rejse til Rheinland-Pfalz, så du får et godt overblik over områdets forskellige druesorter.

Delstaten udgør en stor del af det sydvestlige Tyskland, og hele 42 % af den er dækket af skov. Du kan komme med fly til Rheinland-Pfalz ved at benytte dig af lufthavnene i Hahn eller Zweibrücken. Det er dog nok mest praktisk, at du flyver til Frankfurt Internationale Lufthavn og derefter transporterer dig fra sted til sted med tog eller bus. Du kan også overveje at tage på krydstogt på Rhinen som en alternativ transportform.

Et weekendophold i Rheinland-Pfalz byder på et paradis for udendørsmennesker med mange smukke landskaber, hyggelige byer og kønne vinmarker.

Populære byer i Rheinland-Pfalz

Trierer Dom
Trier
Kendt for Gåture, Shopping og Tur
Mange rejser til Trier for at opleve byens bygninger fra romertiden og middelalderen, de gamle kirker, vinmarkerne og den charmerende dal, der giver de besøgende et indblik i byens lange og begivenhedsrige historie. Det er en oplagt destination for et weekendophold, eventuelt i forbindelse med en storbyferie i Frankfurt eller Stuttgart.

Gode grunde til at tage afsted

  • Porta Nigra
  • Trierer Dom
  • Romerbrucke
Koblenz
Koblenz
Kendt for Tur, Sightseeing og Vinmark
På en rejse til Koblenz kan du nyde et glas lokal vin og opleve den idylliske charme, som denne gamle by har at byde på.

Gode grunde til at tage afsted

  • Deutsches Eck
  • Ehrenbreitstein-fortet
  • Stolzenfels-slottet
Kirschgarten
Mainz
Kendt for Fisk og skaldyr, Shopping og Sport
På en rejse til Mainz kan du opleve et gammelt romersk teater, smage lokal vin og besøge imponerende domkirker – alt sammen på én dag. I Mainz løber du aldrig tør for ting at opleve, hvilket gør byen til et spændende sted at tage på storbyferie eller weekendophold.

Gode grunde til at tage afsted

  • Mainz katedral
  • Guthenberg Museum
  • Augustinerstrasse
Andernach
Andernach
Kendt for Familievenligt og Landskab
Planlæg en ferie i Andernach, der byder på historie og en flodbred.
Bad Kreuznach
Bad Kreuznach
Kendt for Spa, Gåture og Svømning
Tag et smut forbi seværdigheder som Bäderhaus Spa og Crucenia Thermen, når du udforsker Bad Kreuznach, som desuden er kendt for sine spamuligheder.
Rhens
Rhens
Oplev Rhens, der byder på historie og meget mere!