Trier

Rejseguide
Trierer Dom

Mange rejser til Trier for at opleve byens bygninger fra romertiden og middelalderen, de gamle kirker, vinmarkerne og den charmerende dal, der giver de besøgende et indblik i byens lange og begivenhedsrige historie. Det er en oplagt destination for et weekendophold, eventuelt i forbindelse med en storbyferie i Frankfurt eller Stuttgart.

Trier er Tysklands ældste by. Den ligger i en dal ved floden Mosel. På en rejse til Trier kan du udforske de mange bygninger, museer, parker og andre steder, der illustrerer byens alsidige historie. Trier, der var sæde for regeringen i det Vestromerske rige, fik navnet "den hellige by" i middelalderen og overlevede flere krige som grænseby mellem Tyskland og Frankrig. I dag er det en universitetsby, der er kendt for den populære vinregion Mosel.

Der er flere romerske bygninger i byen, herunder Trier-katedralen, amfiteatret, Romerbrücke (romerbroen), Kaiserthermen (kejserbadene) og Den sorte port, som er den største romerske byport nord for alperne og opført på UNESCO's verdensarvsliste.

Se Hauptmarket, Liebenfraukirche og Judengasse for at få indsigt i Triers middelalder og gotiske periode. Du kan besøge flere gotiske kirker, der især er centreret omkring Hauptmarkt. Glem ikke at besøge Kurfyrstepaladset, mens du er i byen. Det anses som et af verdens smukkeste rokokopaladser.

Følg den 1,6 kilometer lange Trier-vinrute, hvor du får mere at vide om vin og vindyrkning. Efter ca. en times gang kommer du til vinlandsbyen Olewig, hvor du kan besøge en af vinkældrene, høre om vinfremstilling og selvfølgelig smage på vinene. Hvis du vil se mere af vinregionen, kan du cykle en tur ad Mosel-cykelruten.

Du kan parkere i en af Triers mange parkeringskældre, hvis du er i bil. Triers centrum er ikke større, end at du sagtens kan komme rundt til fods, men du kan også benytte de offentlige transportmidler. Der kører busser i hele byen, og hvis du ikke vil gå mellem de forskellige seværdigheder, kan du købe en billet, der gælder i 24 timer.

Hvor kan jeg overnatte i Trier

FourSide Plaza Hotel Trier
FourSide Plaza Hotel Trier
4 out of 5
Zurmaiener Straße 164, Trier, RP
Prisen er DKK 587 pr. nat fra 19. sep. til 19. sep.
Dette hotel ligger i hjertet af Trier, kun 3 km fra Arena Trier, Porta Nigra og Brothers Hospital Trier. Derudover ligger Trierer Dom (Trier-katedralen) og Liebfrauenkirche ...
4.2/5Excellent! (724 anmeldelser)
god beliggenhed for kort ophold
"vi skulle overnatte på vej til Frankrig. Hotellet ligger godt på ruten - let at komme til og hurtigt videre. Værelset var stort og badet fint. Vi spiste ved ankomsten, restauranten var lukket pga corona, men vi kunne få en snitzel, så det var OK. Det undrede os, at mens alle skulle bære mundbind, ..."

Anmeldelse fra 17. okt. 2020

FourSide Plaza Hotel Trier
Park Plaza Trier
Park Plaza Trier
4.5 out of 5
Nikolaus-Koch-Platz 1, Trier, RP
Prisen er DKK 846 pr. nat fra 17. okt. til 17. okt.
Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Trier Mitte, kun 10 minutters gang fra Trierer Dom (Trier-katedralen), Porta Nigra og Theater Trier. Derudover ligger ...
4.4/5Wonderful! (572 anmeldelser)
"Placed very central. Within walking distance from every sight. Bed where nice and spacious. Due to very increasing numbers of corona in Trier, we thought about cancelling this stay. We where talking with the hotel, prior to arrival and the lady at the beginning, where very nice and helpful, as for ..."

Anmeldelse fra 8. sep. 2020

Park Plaza Trier
Hotel Deutscher Hof
Hotel Deutscher Hof
3.5 out of 5
Südallee 25, Trier, RP
Prisen er DKK 689 pr. nat fra 17. okt. til 17. okt.
Dette hotel ligger i hjertet af Trier, kun 5 minutters gang fra Cathedral of St. Peter og Theater Trier. Derudover ligger Kaiserthermen og Barbara Thermae 10 ...
4.4/5Excellent! (409 anmeldelser)
Tæt på Triers seværdigheder
"Med kort afstand til Trier centrum ligger hotellet godt. Fint værelse og i den meget varme sommer stod der en god ventilator på det rummelige hotelværelse. Der tilbydes udmærket parkering mod en tillægspris."

Anmeldelse fra 21. sep. 2020

Hotel Deutscher Hof
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Limehome Trier Nikolaus-Leis-Strasse
Limehome Trier Nikolaus-Leis-Strasse
3 out of 5
Nikolaus-Leis-Straße 34, Trier
Prisen er DKK 771 pr. nat fra 26. sep. til 26. sep.
Dette lejlighedskompleks ligger i hjertet af Trier, kun 2 km fra Brothers Hospital Trier, Porta Nigra og Eifelsteig. Derudover ligger Arena Trier og Trierer ...
4.4/5Excellent! (10 anmeldelser)
"Overall Very nice Appartment rental, well done design and amenities were wonderful."

Anmeldelse fra 2. jul. 2021

Limehome Trier Nikolaus-Leis-Strasse
Stadtnest Trier
Stadtnest Trier
3 out of 5
Theobaldstraße 11, Trier
Dette lejlighedskompleks ligger i hjertet af Trier, kun 15 minutters gang fra Porta Nigra, Trierer Dom (Trier-katedralen) og Karl-Marx-Haus. Derudover ligger ...
4.4/5Excellent! (26 anmeldelser)
Lille lejlighed tæt på centrum
"Dejligt ophold i en fantastisk by. Det er en lille lejlighed, men der er det man har brug for, og ikke langt fra centrum. Det er dog lidt misvisende at der står kingsizebed, da det er en sovesofa, der trækkes ud til en dobbeltseng. Lejligheden har egen parkeringsplads i kælderen."

Anmeldelse fra 28. jul. 2020

Stadtnest Trier
ROCK HOUSE udsigt Trier - Bor i klippen
ROCK HOUSE udsigt Trier - Bor i klippen
Römerstraße 73, Trier, Rheinland-Pfalz
Dette feriested med familievenlig profil ligger ved vandet i Trier, kun 15 minutters gang fra Eifelsteig og Mariensäule. Derudover ligger Romerbrucke (romerbroen) ...
4.9/5Exceptional! (58 anmeldelser)
Untraditionelles Haus mit herrlichem Blick
"Felsenhaus ist einfach unglaublich. Eingebaut in den Felsen und mit einer wirklich guten Aussicht. Petra ist da, wenn wir es brauchen - ansonsten haben wir es genossen, dass das Haus schön privat ist"

Anmeldelse fra 16. sep. 2020

ROCK HOUSE udsigt Trier - Bor i klippen
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Trier

De mest populære oplevelser i Trier

Byer i nærheden af Trier