COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

BayernTyskland

Bamberg som viser en lille by eller en landsby, en bro og en flod eller et vandløb

I delstaten Bayern, som på samme tid er traditionel og innovativ, finder du både idylliske bjerglandsbyer og strømlinede moderne byer. Så en rejse til Bayern kan både være en storbyferie, et weekendophold og en længere ferie. Neden for de skyhøje alpetoppe er der frodige enge, fortryllende skove, afsidesliggende søer, muromkransede middelalderbyer og her og der et slot. Nyd et krus øl sammen med de højrøstede lokale i en ølhal, og oplev områdets "getmüliche" (hyggelige) atmosfære.

München, der måske er bedst kendt for oktoberfesten, tiltrækker besøgende hele året rundt med sin blanding af landsbycharme og sofistikeret storby. Bayern har masser af enorme ølhaller med bayerske servitricer i den traditionelle tyske klædedragt, men denne kosmopolitiske by også et vigtigt centrum for tysk kunst og industri. Se de ekstraordinære videnskabs- og teknologiudstillinger på Deutsches Museum, og udforsk overfloden af kunst i Kunstareal (kunstkvarteret). Du kan også gå op i toppen af byens mest kendte katedral Frauenkirche og nyde panoramaoversigten over byen. Drik kaffe på en af de trendy caféer langs den grønne Gärtnerplatz, der er populær blandt bohemetyperne.

I det bayerske klippeområde nær den østrigske grænse ses Neuschwanstein-slottets små og store tårne. Det blev bestilt af kong Ludwig II. Den fantasifulde og arkitektonisk ejendommelige bygning blev opført som en hyldest til komponisten Richard Wagner, og motiver fra hans operaer findes overalt. Læg mærke til vægmalerierne i soveværelset, der forestiller figurer fra Wagners Tristan og Isolde, og freskomalerierne i den overdådige Sängersaal (sangersalen), som skildrer scener fra Tannhäuser.

Langs Tysklands ikoniske Romantic Road, finder du det historiske Würzburg, der er kendt for sine gode vine og den statelige arkitektur. Udforsk Würzburg Residence, som er et overdådigt palads, der anses for at være blandt de smukkeste barokbygninger i landet. Det er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Over paladsets store trappe findes der et enormt loftsmaleri.

Bayerns næststørste by Nürnberg er en anden populær destination, især for dem, der interesserer sig for historie. Nürnberg, der længe var et kulturelt og intellektuelt centrum, blev senere samlingspunkt for nazistpartiets møder og boykotten af jødiske forretninger. Udforsk Nürnbergs mørke historie i Memorium Nuremberg Trials, som er den retsbygning, hvor nazistiske krigsforbrydere blev dømt for deres forbrydelser mod verden. Det moderne Nürnberg er en travl handelsby, der er kendt for sine larmende ølbarer og sit julemarked, hvor man kan købe honningkager, gløgg og håndlavet julepynt.

München er Bayerns vigtigste transportknudepunkt med gode fly- og togforbindelser til de omkringliggende områder. Du kan tage toget til de fleste steder i Bayern, men det er nemmest at udforske det østlige Bayern og Alperne, hvis du er i bil. Oplev Bayerns alsidige charme, og udforsk rustikke landsbyer og sofistikerede storbyer, pragtfulde landskaber og stemningsfulde ølhaller.

Populære byer i Bayern

St. Peter-Kirche som omfatter en kirke eller en katedral, religiøse aspekter og skyline
München
Kendt for Fisk og skaldyr, Shopping og Tur
Hyggelige ølhaller, strålende paladser, blomstrende offentlige haver og moderne museer gør den bayerske hovedstad til en moderne by med masser af traditionel charme.

Gode grunde til at tage afsted

  • Englischer Garten
  • Marienplatz
  • Hofbrauhaus
Nürnberg som omfatter en bro, en flod eller et vandløb og kulturarvsgenstande
Nürnberg
Kendt for Shopping, Tur og Sightseeing
En rejse til Nürnberg byder på et alsidigt program med historie og kultur, for eksempel førsteklasses koncerter med de berømte orkestre og kor fra Nürnberg.

Gode grunde til at tage afsted

  • Nuremberg Christmas Market
  • Kaiserburg Nürnberg
  • Hauptmarkt
Marienberg Fæstning som omfatter en flod eller et vandløb, en bro og en lille by eller en landsby
Würzburg
Kendt for Kulturel aktivitet, Tur og Vinmark
Mange vinelskere rejser til Würzburg, som desuden er hjemsted for et af Europas fineste slotte samt en af Tysklands ældste kirker. Denne hyggelige by ligger tæt på både Frankfurt og Nürnberg, så en rejse til Würzburg kan eventuelt kombineres med en storbyferie eller et weekendophold i en af disse byer.

Gode grunde til at tage afsted

  • Würzburger Residenz
  • Würzburger Dom
  • Festung Marienberg
Bayern og byder på interiør såvel som en mand
Ingolstadt
Kendt for Afsides, Tur og Universitet
Se populære seværdigheder som Audi Forum, når du tager på eventyr i Ingolstadt.
Augsburg som omfatter det centrale forretningsområde, gadeliv og en høj bygning
Augsburg
Kendt for Shopping, Sport og Teater
Tag på en rejse til Augsburg i det sydlige Bayern, og oplev en af de ældste byer i Tyskland, som er kendt for sin flotte arkitektur og lange historie.
Kelheim
Kelheim
Kendt for Fisk og skaldyr, Tempel og Afslapning
Oplev afslappende Kelheim, som byder på templer, øl, historie og meget mere!