Sachsen

Tyskland
Bad Schandau og byder på landbrugsområde og en lille by eller en landsby
Fordyb dig i mange tusinde års historie og kulinariske traditioner, når du går på opdagelse i landsbyerne, dalene og bjergene i denne smukke delstat i den østlige del af Tyskland.

En rejse til Sachsen byder både på moderne byer, hyggelige landsbyer og bjergrige naturparker. Middelalderslotte og kirker knejser om kap med bjergene over de små byer på landet. Oplev de hyggelige, historiske landsbyer og det klippede terræn i Nationalpark Sächsische Schweiz.

Du kan også tage på storbyferie i Sachsens største by, Leipzig, hvor du kan se de mange historiske bygninger, som blev genopbygget efter Berlinmurens fald i 1989. Besøg eventuelt Bach-Museum Leipzig for at lære mere om den tyske komponist, der boede her. Udnyt en solskinsdag på bedste vis i Botanischer Garten Leipzig, Zoo Leipzig eller Abtnaundorfer Park. Rejser du til Sachsen med børn, kan I også besøge forlystelsesparken Belantis i Leipzig.

En ferie i Sachsen kan også gå til hovedstaden Dresden, der byder på en hyggelig gammel bydel, hvis arkitektur er en blanding af barokstil og rokoko. Bemærk, at meget af byen blev ødelagt af bombeangreb fra briterne og amerikanerne under 2. verdenskrig. I Dresden kan du blandt andet se den smukke Frauenkirchemed den store kuppel og besøge andre seværdigheder som f.eks. Residenzschloss Dresden, museumskomplekset Zwingerog operahuset Semperoper.

Sydpå finder du bjergområdet Erzgebirge, som er kendt for sit træhåndværk. Udforsk de charmerende byer Seiffen, Olbernhau og Marienberg. Du kan også besøge Chemnitz,hvor du finder Wasserschloss Klaffenbach, Roter Turm og Staatliches Museum für Archäologie. Når du rejser til Sachsen, kan du også lære mere om delstatens fortid som middelalderhertugdømme, kongerige, republik og del af Romerriget.

Her tales adskillige sprog udover tysk, bl.a. det sorbiske sprog, som tales af et slavisk mindretal i det østlige Tyskland. Klimaet er generelt mildt med snefald om vinteren.

Delstaten udgør en stor del af det østlige Tyskland og grænser op til Polen og Tjekkiet. Områdets midte ligger omkring 225kilometer syd for Berlin og 440kilometer nordøst for München. Dresden Lufthavn ligger midt i Sachsen, og du kan komme rundt i området med tog.

Du kan dermed se frem til en hyggelig ferie eller et længere weekendophold i Sachsens historierige byer, sneklædte bjerge og store naturparker.

Populære byer i Sachsen

Dresden som omfatter en plads eller et torv
Dresden
Kendt for Historisk, Shopping og Museer
Dresden er en smuk tysk by med charmerende historie, kultur og gadebilleder. Nyd arkitekturen og den smukke flod, og deltag i festivaler på en rejse til Dresden.

Gode grunde til at tage afsted

  • Semperoper
  • Vor Frue Kirke
  • Zwinger-paladset
Völkerschlachtdenkmal og byder på et slot
Leipzig
Kendt for Historisk, Forretning og Museer
Udnyt Leipzigs mange muligheder! På en rejse til Leipzig kan du finde underholdning for alle – historie, en lang række udendørs aktiviteter og et spændende natteliv.

Gode grunde til at tage afsted

  • Leipzig zoologiske have
  • Leipzig-universitetet
  • Skt. Thomas Kirke
Chemnitz og byder på en plads eller et torv og et springvand
Chemnitz
Kendt for Operahuse, Slot og Historisk
Når du rejser til Chemnitz, befinder du dig i den nordlige del af Erzgebirge i Sachsens tredjestørste by, som i dag er en populær studie- og industriby.

Gode grunde til at tage afsted

  • Det Røde Tårn
  • Sachsen-Allee Mall
Oberwiesenthal
Oberwiesenthal
Kendt for Langrendsløb, Venlige mennesker og Spisning
Planlæg en ferie i Oberwiesenthal, og glæd dig til at opleve mulighederne for skiløb, bjergudsigten og barerne.

Gode grunde til at tage afsted

  • Fichtelberg Skigebiet
Görlitz og byder på en flod eller et vandløb
Görlitz
Kendt for Historisk, Gåture og Monumenter
På en rejse til Görlitz kan du slappe af i en af byens mange parker og nyde de arkitektoniske stilarter og imponerende kirker.
Radebeul som omfatter en lille by eller en landsby, en flod eller et vandløb og cykling
Radebeul
Kendt for Forretning, Vingårde og Budgetvenligt
Rejs rundt mellem vingårde, oplev flotte historiske bygninger, og besøg fascinerende museer på en rejse til Radebeul.