Tyskland har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

SachsenTyskland

Fordyb dig i mange tusinde års historie og kulinariske traditioner, når du går på opdagelse i landsbyerne, dalene og bjergene i denne smukke delstat i den østlige del af Tyskland.

En rejse til Sachsen byder både på moderne byer, hyggelige landsbyer og bjergrige naturparker. Middelalderslotte og kirker knejser om kap med bjergene over de små byer på landet. Oplev de hyggelige, historiske landsbyer og det klippede terræn i Nationalpark Sächsische Schweiz.

Du kan også tage på storbyferie i Sachsens største by, Leipzig, hvor du kan se de mange historiske bygninger, som blev genopbygget efter Berlinmurens fald i 1989. Besøg eventuelt Bach-Museum Leipzig for at lære mere om den tyske komponist, der boede her. Udnyt en solskinsdag på bedste vis i Botanischer Garten Leipzig, Zoo Leipzig eller Abtnaundorfer Park. Rejser du til Sachsen med børn, kan I også besøge forlystelsesparken Belantis i Leipzig.

En ferie i Sachsen kan også gå til hovedstaden Dresden, der byder på en hyggelig gammel bydel, hvis arkitektur er en blanding af barokstil og rokoko. Bemærk, at meget af byen blev ødelagt af bombeangreb fra briterne og amerikanerne under 2. verdenskrig. I Dresden kan du blandt andet se den smukke Frauenkirche med den store kuppel og besøge andre seværdigheder som f.eks. Residenzschloss Dresden, museumskomplekset Zwinger og operahuset Semperoper.

Sydpå finder du bjergområdet Erzgebirge, som er kendt for sit træhåndværk. Udforsk de charmerende byer Seiffen, Olbernhau og Marienberg. Du kan også besøge Chemnitz, hvor du finder Wasserschloss Klaffenbach, Roter Turm og Staatliches Museum für Archäologie. Når du rejser til Sachsen, kan du også lære mere om delstatens fortid som middelalderhertugdømme, kongerige, republik og del af Romerriget.

Her tales adskillige sprog udover tysk, bl.a. det sorbiske sprog, som tales af et slavisk mindretal i det østlige Tyskland. Klimaet er generelt mildt med snefald om vinteren.

Delstaten udgør en stor del af det østlige Tyskland og grænser op til Polen og Tjekkiet. Områdets midte ligger omkring 225 kilometer syd for Berlin og 440 kilometer nordøst for München. Dresden Lufthavn ligger midt i Sachsen, og du kan komme rundt i området med tog.

Du kan dermed se frem til en hyggelig ferie eller et længere weekendophold i Sachsens historierige byer, sneklædte bjerge og store naturparker.

Populære byer i Sachsen

Vor Frue Kirke som viser en by
Dresden
Kendt for Historiske bygninger, Shopping og Museer

…"

Gode grunde til at tage afsted
  • Semperoper
  • Vor Frue Kirke
  • Dresden Slot
Völkerschlachtdenkmal og byder på et slot
Leipzig
Kendt for Historiske bygninger, Business og Museer

…"

Gode grunde til at tage afsted
  • Leipzig zoologiske have
  • Leipzig-universitetet
  • Leipzig Opera
Oberwiesenthal
Kendt for Skiløb, Venlige mennesker og Middag

…"

Gode grunde til at tage afsted
  • Bohemia
  • Ore Mountains-Vogtland Nature Park
Chemnitz og byder på et hus og historiske bygningsværker
Chemnitz
Kendt for Operahuse, Slotte og Historiske bygninger

…"

Gode grunde til at tage afsted
  • Det Røde Tårn
Görlitz og byder på en flod eller et vandløb
Görlitz
Kendt for Historiske bygninger, Gåture og Monumenter

…"

Gode grunde til at tage afsted
  • Marktplatz
Bautzen som omfatter et slot og en lille by eller en landsby
Bautzen
Kendt for Kultur, Monumenter og Historiske bygninger

…"