COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Chemnitz
Rejseguide

Chemnitz og byder på et hus og historiske bygningsværker

Når du rejser til Chemnitz, befinder du dig i den nordlige del af Erzgebirge i Sachsens tredjestørste by, som i dag er en populær studie- og industriby.

Chemnitz er en af de tyske byer, som ligger tættest på Tjekkiet, og byens historie er præget af dens slaviske rødder. Og med denne beliggenhed kan du nemt rejse til Chemnitz på storbyferie og kombinere det med et weekendophold på den anden side af grænsen. I middelalderen opstod byen som centrum for handel og tekstilfremstilling, og det vedblev den med at være helt frem til det 19. århundrede, hvor den blev omtalt som "det sachsiske Manchester".

Meget af denne historie er i dag afspejlet i kvarteret Kassberg med gader fra det 18. og 19. århundrede. Oplev det gamle rådhus, Alten Rathaus, fra det 15. århundrede, eller gå en tur rundt om det bemærkelsesværdige røde tårn, Roter Turm, i bymuren, som kan spores helt tilbage til slutningen af 1100-tallet. Du kan også besøge industrimuseet, som er et stop på den europæiske rute for industrikultur (ERIH, European Route of Industrial Heritage).

Det var dog i det 20. århundrede, at byen oplevede den største forvandling. Som industrielt knudepunkt var Chemnitz et vigtigt mål for de allieredes bomber i Anden Verdenskrig, og størstedelen af byen endte som ruiner. Senere, da Chemnitz var en del af Østtyskland, blev byen omdøbt til Karl Marx Stadt og genopbygget. Du kan i dag se en buste af Marx’ hoved, der er skabt af Lev Kerbel, og som af de lokale kaldes "Nischel" (sachsisk for hoved).

Byens rolle i dag er en helt anden end tidligere – nu har store indkøbscentre erstattet den gamle industri. Tag på shoppetur i Galerie Roter Turm, som især er populært hos de unge. Lidt længere væk fra byens centrum finder du den fine lille borg, Burg Rabenstein.

Kunstelskere vil nyde Museum Gunzenhauser, som åbnede i 2007 og rummer omkring 2.500 værker af moderne kunst, herunder værker af Otto Dix og Karl Schmidt-Rottluff. Den "forstenede skov" i gården i Kulturkaufhaus Tietz er en anden populær attraktion, som er millioner af år gammel. Dette er en sjælden og enestående oplevelse. Parkerne Chemnitz Botanischer Garten og Arktisch-Alpiner Garten der Walter-Meusel-Stiftung, som er specialiseret i arktiske og alpine planter, er begge et besøg værd og giver god mulighed for afslapning.

Chemnitz er stolt af sine mange moderne attraktioner, men byens sjæl er stadig tæt knyttet til dens lange historie.

pentahotel Chemnitz
pentahotel Chemnitz
4 out of 5
Salzstr. 56, Chemnitz, SN
Prisen er DKK 499 pr. nat fra 22. maj til 22. maj
Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Chemnitz, kun 2 km fra Chemnitzs teknologiske universitet, Opernhaus Chemnitz og Kunstsammlungen ...
4.1/5Very Good! (270 anmeldelser)
Meget flot Hotel
"fantastik hotel"

Anmeldelse fra 5. apr. 2016

pentahotel Chemnitz
BIENDO Hotel Chemnitz
BIENDO Hotel Chemnitz
3.5 out of 5
Straße der Nationen 12, Chemnitz
Gratis afbestillingBook nu, og betal under opholdet
Prisen er DKK 572 pr. nat fra 9. maj til 9. maj
Dette hotel ligger i hjertet af Chemnitz, kun få skridt fra Det Røde Tårn, Niedersächsisches Landesmuseum Hannover og Karl Marx-monumentet. Derudover ligger ...
4.3/5Excellent! (174 anmeldelser)
Nettes Stadthotel
"Freundlicher Check in durch Frau Wjalzew! Sehr zentrales Hotel. Das einzig nicht so positive ist die Dusche, welche offen ist und dementsprechend das ganze Badezimmer unter Wasser setzt."

Anmeldelse fra 11. jan. 2021

BIENDO Hotel Chemnitz
Hotel Chemnitzer Hof
Hotel Chemnitzer Hof
4.5 out of 5
Theaterplatz 4, Chemnitz, SN
Prisen er DKK 685 pr. nat fra 16. maj til 16. maj
Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i hjertet af Chemnitz, kun få skridt fra Opernhaus Chemnitz, Kunstsammlungen Chemnitz og Chemnitzs teknologiske universitet. ...
4.3/5Excellent! (173 anmeldelser)
Value for money
"Gammelt øst tysk hotel, kan se lidt slidt ud ved "første kig" men som overrasker positivt , flotte helt ny istandsatte værelser , super søde og service minded medarbejdere , flot restaurant og rigtig god morgenbuffet . Centralt placeret med kun 10 min gå tid til centrum."

Anmeldelse fra 26. jul. 2016

Hotel Chemnitzer Hof
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Rothenberger Apartments
Rothenberger Apartments
2.5 out of 5
Dresdner Straße 104, Chemnitz, Sachsen
Prisen er DKK 483 pr. nat fra 11. maj til 11. maj
Dette lejlighedskompleks ligger i Chemnitz, kun 15 minutters gang fra Sachsen-Allee Mall og Chemnitzs teknologiske universitet. Derudover ligger Opernhaus Chemnitz ...
4.3/5Excellent! (33 anmeldelser)
what?
"It was cool place. Clean,"

Anmeldelse fra 25. jan. 2020

Rothenberger Apartments
my inn
my inn
3.5 out of 5
Oberfrohnaer Str. 94a, Chemnitz, SN
Prisen er DKK 587 pr. nat fra 14. maj til 14. maj
Dette lejlighedskompleks ligger i Chemnitz, kun 4,9 km fra Chemnitz Arena og ca. 10 km fra Uferstrand og Karl Marx-monumentet. Derudover ligger Niedersächsisches ...
5/5Exceptional! (5 anmeldelser)
Sehr empfehlenswert
"Tolles Appartement. Geschmackvoll eingerichtet. Sehr sauber. Sehr gute Kommunikation vor der Anreise. Sehr empfehlenswert."

Anmeldelse fra 27. apr. 2021

my inn
Apartments Sachsenallee
Apartments Sachsenallee
3 out of 5
Zietenstraße 53, Chemnitz
Dette lejlighedskompleks ligger tæt på stranden, kun 2 km fra Sachsen-Allee Mall, Theater Chemnitz og Chemnitzs teknologiske universitet. Derudover ligger Niedersächsisches ...
Apartments Sachsenallee
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Chemnitz

De mest populære oplevelser i Chemnitz

Byer i nærheden af Chemnitz