Köln

Rejseguide
Köln
På din rejse til Köln kan du opleve denne frisindede og gæstfrie by, der nu er centrum for kunst og kultur i det tyske Rhinland.

Köln ligger ved Rhinens bred og er Tysklands fjerdestørste by. En imponerende katedral, et middelaldermarked og storslåede gamle bygninger ligger side om side med moderne kontorer og er sammen med den lange og fascinerende historie med til at give byen sin helt egen charme. Köln er populært blandt turister samt medier og virksomheder. Byen er verdensberømt for parfumen Eau de Cologne, som blev produceret her først i 1709. Den er også kendt for at være den mest frisindede by i Tyskland.Under en storbyferie i Köln må du ikke gå glip af et af de mest populære turiststeder: den maleriske gamle bydel, som næsten blev tilintetgjort under Anden Verdenskrig. Köln var en af de byer i Tyskland, somblev udsat for et meget kraftigt bombardement, men den er blevet genopbygget med stor omhu. Det historiske centrum, herunder Alter Markt (Gamle marked), er blevet restaureret, som det så ud før krigen, og de overlevende gamle bygninger, som f.eks. den berømte domkirke, Kölner Dom, er bevaret til mindste detalje. En mere moderne turistattraktion, men alligevel den ældste af sin type i Tyskland, er Kölns zoologiske have. Den er et absolut must på et weekendophold i Köln.Köln er i dag kendt for at være et vigtigt kulturcentrum og er berømt for sit vinterkarneval, som afholdes i februar. Der er også mange andre aktiviteter i årets løb takket være byens livlige kunstscene, utallige gallerier og mere end 30 museer. Museum Schnütgen rummer en omfattende samling af middelalderkunst i en romansk kirke fra 1100-tallet. Besøg Museum für Angewandte Kunst (Museum for brugskunst), og nyd de mange tusinde designgenstande lige fra en Mies van der Rohe-stol til en retrostøvsuger. Hvis du vil øve dig på tysk, er Köln et godt sted at gøre det, da lokalbefolkningen er kendt for deres imødekommenhed. Langt de fleste forstår engelsk, især de unge, og rundvisningerne på og informationerne om de vigtigste attraktioner er på engelsk.Köln har et effektivt og billigt offentligt transportsystem, med bl.a. sporvogne, busser og toge, så det er nemt at komme rundt i byen. Der er mulighed for at se engelsk tekst på billetmaskinerne. En anden god måde at se byen på er ved at leje en cykel. Du kan leje cykler nord for hovedbanegården.

Hvor kan jeg overnatte i Köln

Kolumba

Kölner Altstadt

Der er masser at udforske i Kölner Altstadt, som er kendt for sin imponerende katedral, sin smukke udsigt til floden og sine populære shoppingmuligheder. Blandt de mest populære seværdigheder er Kölner Dom og Hohe Strasse. Tag metroen fra Heumarkt U-Bahn eller Neumarkt U-Bahn for at se mere af byen.

Kölner Altstadt
Rheinau Harbour

Innenstadt

Der er masser at udforske i Innenstadt, som er kendt for sin imponerende katedral og sine populære shoppingmuligheder. Læg vejen forbi populære seværdigheder som Kölner Dom og Alter Markt, ligesom du kan hoppe på metroen fra Heumarkt U-Bahn eller Appellhofplatz Breite Strasse U-Bahn for at se mere af byen.

Innenstadt
Kölner Dom

Altstadt-Nord

4,5/5(6 anmeldelser af området)

Der er masser at udforske i Altstadt-Nord, som er kendt for sin imponerende katedral og sine populære shoppingmuligheder. Læg vejen forbi populære seværdigheder som Kölner Dom og NS-Dokumentationszentrum der Stadt Köln, ligesom du kan hoppe på metroen fra Appellhofplatz Breite Strasse U-Bahn eller Heumarkt U-Bahn for at se mere af byen.

Altstadt-Nord
Default Image

Deutz

4,5/5(4 anmeldelser af området)

Deutz byder blandt andet på museer, muligheder for shopping og flodudsigt. Læg vejen forbi KölnTriangle eller Lanxess Arena under dit ophold, og tag metroen fra Deutzer Freiheit U-Bahn eller Deutz/LANXESS Arena U-Bahn for at komme rundt i byen.

Deutz