Nordrhein-Westfalen

Tyskland
Nordrhein-Westfalen
På en rejse til Nordrhein-Westfalen kan du opleve imponerende arkitektur, udforske en smuk naturpark eller besøge et af de mange spændende museer og kunstgallerier i Tysklands mest folkerige delstat.

I Nordrhein-Westfalen finder du både travle byer og uspolerede vildmarker. Du kan også se arkitektur fra middelalderen og få rundvisninger på museer og kunstgallerier i en af Tysklands ældste byer. Delstaten Nordrhein-Westfalen har spillet en vigtig rolle i den romerske og germanske historie.

Her byder storbyen Düsseldorf både på mode, kunst og shopping. Vil du på storbyferie i Nordrhein-Westfalen, er delstatens hovedstad derfor et godt bud, for her finder du både et livligt natteliv, fremragende restauranter og nogle af delstatens bedste museer. Du kan blandt andet se veteranbiler på Classic Remise Düsseldorf eller besøge den travle gade Königsallee, som løber på hver sin side af en kanal og er flankeret af designerbutikker.

Du kan også tage på weekendophold i Nordrhein-Westfalen i eksempelvis Köln og se de imponerende bygningsværker fra middelalderen. Det er en af de største byer i Tyskland og den største i Nordrhein-Westfalen. Her kan du blandt andet opleve det verdensberømte Kölner Karneval med musik, fyrværkeri og folk i højt humør. Besøg også den katolske kirke Kölner Dom fra midten af 1200-tallet.

Når du rejser til Nordrhein-Westfalen bør du også besøge byen Münster. Her kan du opleve et væld af udendørs aktiviteter, heriblandt vandring, klatring, sejlads, ridning og mountainbiking. Byen er kendt for sin smukke katedral St.-Paulus-Dom fra det 13. århundrede og den menneskeskabte sø Aasee.

Du kan også tage til byen Aachen, som er en resort- og kurby på grænsen til Holland og Belgien. Domkirken i Aachen stammer helt tilbage fra det 8. århundrede, og den romersk-katolske kirke er byens vartegn. Det er en af de ældste domkirker i Nordeuropa. Du kan også få en rundvisning på byens rådhus, Aachen Rathaus, der er et bygningsværk i gotisk-barok stil fra det 14. århundrede.

I Naturpark Rheinland finder du tætte skovområder, vulkaner, floder og søer. Denne store naturpark er perfekt til vandaktiviteter, vandreture, fuglekiggeri og mountainbiking. Læg vejen forbi besøgscentret for at få oplysninger om de bedste områder og aktiviteter i Naturpark Rheinland i Nordrhein-Westfalen.

Der ligger også andre større byer i denne delstat, herunder Dortmund og Essen. Overnat i Düsseldorf, hvis du vil have et stort udvalg af forretninger, kunstgallerier, vinbarer og restauranter. Köln og Aachen er oplagte destinationer, hvis du er interesseret i middelalderarkitektur og historie.

Du får noget af det bedste, Tyskland har at byde på, når du besøger en eller flere af Nordrhein-Westfalens smukke byer!

Populære byer i Nordrhein-Westfalen

Hohenzollernbrücke som viser natteliv, en kirke eller en katedral og en bro
Köln
Kendt for Shopping, Katedraler og Forretning
På din rejse til Köln kan du opleve denne frisindede og gæstfrie by, der nu er centrum for kunst og kultur i det tyske Rhinland.

Gode grunde til at tage afsted

  • Kölner Dom
  • Schokoladenmuseum
  • Alter Markt
Düsseldorf
Düsseldorf
Kendt for Shopping, Forretning og Museer
Düsseldorf ligger på bredden af Rhinen og tiltrækker de besøgende med øl, museer, arkitektur, en promenade langs floden og festivaler.

Gode grunde til at tage afsted

  • Königsallee