Dortmund

Rejseguide
Dortmund
Dortmund er en fremgangsrig by i det vestlige Tyskland, der er kendt som Westfalens grønne metropol og for sine fine bryggerier og mondæne fodboldklub.

På en rejse til Dortmund, der ligger i Nordrhein-Westfalen, oplever du en af de største byer i området, en af de ældste byer i den vestlige del af landet og en af Tysklands bedst kendte og højst elskede byer.

Når du tager på storbyferie til Dortmund og ankommer til byen, lægger du straks mærke til især ét af de tårne, der præger byens skyline. Florianturm er byens berømte tv- og telekommunikationstårn. Det blev opført i 1959 og var med sine 220 meter engang den højeste fritstående bygning i landet.

Andre højdepunkter i byens skyline er tårnene på kirkerne Reinoldikirche, Marienkirche og Petrikirche, der er bevaringsværdige arkitekturperler fra middelalderen. Under et weekendophold kan du besøge Marienkirche, som er en forhenværende protestantisk kirke, der oprindeligt blev bygget i 1100-tallet, men blev genopbygget efter anden verdenskrig. I Petrikirche kan du se det berømte alter "Dortmunds gyldne mirakel", der er næsten 600 år gammelt og viser 36 påskeoptrin, som omfatter 633 udskårne, forgyldte egetræsfigurer.

Snyd ikke dig selv for at opleve Dortmunds kulturscene. Find festtøjet frem, og besøg et af de populære kulturhuse, f.eks. Konzerthaus Dortmund eller Opernhaus Dortmund. Sidstnævnte blev bygget i 1966 på et sted, hvor der tidligere lå en synagoge, som blev ødelagt af nazisterne i 1930'erne, og er nu vært for en lang række forestillinger. Du kan også afsætte dagen til at besøge Dortmunds imponerende museer og kunstgallerier.

På trods af Dortmunds historie som industrielt centrum med en omfattende kul- og stålproduktion gennem et helt århundrede, anses byen i dag som et grønt åndehul og beskrives som Westfalens "grønne metropol". Næsten halvdelen af det område, der udgør Dortmund, består af kanaler, skovområder og andre grønne områder – så husk at gå en tur.

De store parker rundt om i byen, f.eks. Westfalenpark og Rombergpark, er et besøg værd. Tag en tur til Westfalenpark, hvor du kan opleve Rosarium, der er en rosenhave med mere end 3.000 sorter, eller besøg Zoo Dortmund, der ligger i Mergelteichstrasse.

Det er denne fascinerende blanding af frodige grønne områder og finkultur, der gør Dortmund til en yderst indtagende by.

Hvor kan jeg overnatte i Dortmund

Hotel Excelsior
Hotel Excelsior
4 out of 5
Lange Straße 1, Dortmund, NW, 44137
Prisen er 352, kr pr. nat fra 5. mar. til 6. mar.
352, kr
pr. nat
5. mar. – 6. mar.
Overnat på dette hotel med 4 stjerner i Dortmund. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster fremhæver især morgenmaden og de ...
4,1/5 Very Good! (280 anmeldelser)
"Meget larm. Møg beskidt, svær og finde da navnet ikke passer"

Anmeldelse fra 10. jul. 2022

Hotel Excelsior
stays design Hotel Dortmund
stays design Hotel Dortmund
3 out of 5
Paderborner Str. 79, Dortmund, NW, 44143
Prisen er 452, kr pr. nat fra 6. mar. til 7. mar.
452, kr
pr. nat
6. mar. – 7. mar.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Dortmund, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og morgenmad. Vores gæster fremhæver ...
4,2/5 Excellent! (273 anmeldelser)
A unique experience
"The Hotel was quite a unique experience, nothing like we previously has experienced. Service was very good 24/7👌👌 Breakfast was awesome. Arriving quite late after eating in the city, Parking spaces was limited."

Anmeldelse fra 24. jul. 2022

stays design Hotel Dortmund
Hotel Unique Pearl
Hotel Unique Pearl
4 out of 5
Enscheder Str. 15, Dortmund, NRW, 44145
Prisen er 389, kr pr. nat fra 12. feb. til 13. feb.
389, kr
pr. nat
12. feb. – 13. feb.
Overnat på dette hotel med 4 stjerner i Dortmund. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. De populære seværdigheder Hoesch-Museum og Museum ...
4/5 Very Good! (77 anmeldelser)
Ikke børne venlig.
"Jeg vil ikke anbefale familier med børn at vælge det her hotel. Den ligger i et skummelt kvarter. Der var en lille radiator inde i værelset, men det var ikke nok til at gør den varm. Det var maga koldt. Parkering betalte vi for, men man skulle holde ned i en parkeringskælder, som var mega smal og ..."

Anmeldelse fra 16. okt. 2022

Hotel Unique Pearl
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
TM Aparts
TM Aparts
4 out of 5
Münsterstraße 101, Dortmund, North Rhine-Westphalia, 44145
Overnat i denne lejlighed med forretningsvenlig profil i Dortmund, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, lufthavnstransport og et tv. Vores gæster fremhæver ...
3,3/5 (25 anmeldelser)
"Gute Wohnung für Gruppen. Schade das der Aufzug defekt war"

Anmeldelse fra 15. maj 2022

TM Aparts
Boardinghouse Living28
Boardinghouse Living28
3.5 out of 5
Heimbrügge 5a/b, Dortmund, NRW, 44359
Overnat i denne lejlighed med forretningsvenlig profil i Dortmund, som har 3,5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og et smart-tv. De populære ...
Boardinghouse Living28
Moderne Apartments zentral in Dortmund
Moderne Apartments zentral in Dortmund
3.5 out of 5
Rolandstraße 3-5, Dortmund, NRW, 44145
Overnat i denne lejlighed med 3,5 stjerner i Dortmund. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og et fladskærms-tv. De populære seværdigheder Konzerthaus ...
4/5 Very Good! (1 anmeldelse)
"What I really enjoyed was the cleanliness of the place. The cleaning lady was fantastic! Extra attention to detail! No storage space in the bathroom! Extension cord in the bedroom absolutely necessary !"

Anmeldelse fra 23. jan. 2023

Moderne Apartments zentral in Dortmund
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge

Byer i nærheden af Dortmund