COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

HessenTyskland

Römer og byder på en solnedgang, en plads eller et torv og kulturarvsgenstande

På din ferie i Hessen kan du besøge middelalderbyer, slappe af i spabade, smage berømte vine og fotografere bølgende bakker spækket med vingårde.

Den tyske delstat Hessen byder på masser af historiske steder, kulturbyer og et varieret landskab. Vingårde og bjerge pynter ude i landskabet, mens hyggelige stræder, vinbarer og arkitektoniske perler præger bybilledet. Du kan opleve en lang række forskellige seværdigheder, når du rejser til Hessen, lige fra udslukte vulkaner til dramatiske monumenter.

Få et indblik i delstatens lokale kultur på en storbyferie i Hessen i Frankfurt, som er den største og vel nok bedst kendte by. Her kan du kigge op på skyskraberne, der rager op i himlen i denne finansielle bastion, som bl.a. huser de glasklædte Deutsche Bank Twin Towers og Den Europæiske Centralbank.

Disse nutidige kolosser står i skarp kontrast til byens historiske skatte, som omfatter Eschenheimer Turm, der var et af de 60 forsvarstårne, der indgik i Frankfurts gamle bymur. Læg også vejen forbi Frankfurt Katedral, Alte Oper og det høje, gule Goethe-huset. Blandt de mange forskellige museer kan især fremhæves Jüdisches Museum, Deutsches Filmmuseum og Deutsches Architekturmuseum.

Delstatshovedstaden Wiesbaden er en historisk by, som især er kendt for sine spabade. På din byvandring kan du beundre Wiesbaden Rathaus og Kurhaus, som ligger i den store Kurpark, eller Spa Gardens Wiesbaden. Der er basis for en god gang selvforkælelse i et af de mange spabade i området.

Trænger du til lidt luftforandring, kan du besøge de mange hyggelige småbyer, som ligger spredt over hele delstaten. Hvis du begiver dig nordpå til Herbstein, finder du flere spabade og et gammelt vulkanområde. Rüdesheim am Rhein er en mindre købstad ved Rhinen med mange vingårde og historiske bygninger. Du kan også tage en tur i Seilbahn Rüdesheim over den maleriske dal og nyde synet af Rhinen og bjergene i baggrunden. Mærk historiens vingesus med et besøg ved monumentet Niederwalddenkmal, som blev opført for at markere samlingen af Det Tyske Rige i slutningen af 1800-tallet.

Når du er mæt af alle de kulturelle indtryk, kan du begive dig rundt til egnens vingårde og prøve forskellige druesorter og æblecidere. Det lokale landkøkken byder på noget så spændende som Handkäse mit Musik, som er surmælksost med rå løg, men regionen er også kendt for sine særlige saucer og kager, som især er kendetegnende for Frankfurt.

Delstaten Hessen ligger lidt vest for det centrale Tyskland og grænser op til bl.a. Niedersachsen, Bayern og Rheinland-Pfalz. Det er nemt at rejse til Hessen med fly til Frankfurt Lufthavn og videre rundt i delstaten med intercitytog.

På en ferie eller et weekendophold i Hessen er du sikret mange forskelligartede indtryk takket være den elegante og charmerende delstats mange historiske landsbyer, vingårde og spektakulære storbyer.

Populære byer i Hessen

Frankfurt som viser udendørs kunst
Frankfurt
Kendt for Fisk og skaldyr, Shopping og Sport
Tysklands eneste skyskrabere findes i Europas finanshovedstad, Frankfurt, som også er en by, der er kendt for sin søde æblevin og nogle af landets bedste museer.

Gode grunde til at tage afsted

  • Finansdistriktet
  • Messe Frankfurt
  • Museumsufer
Kassel
Kassel
Kendt for Stjernekiggeri, Romantisk og Løb
På en rejse til Kassel kan du fordybe dig i kunstens verden, tage på vandretur og se en hockeykamp – alt samme på én dag.

Gode grunde til at tage afsted

  • Park Wilhelmshöhe
  • Schloss Wilhelmshoehe
  • Loewenburg Slot
Rüdesheim am Rhein
Rüdesheim am Rhein
Kendt for Kulturel aktivitet, Mindre by og Vinmark
Lær mere om regionens forskellige druesorter, spadser i de brostensbelagte gader, og kør med svævebane over skønne landskaber på din ferie i Rüdesheim am Rhein.

Gode grunde til at tage afsted

  • Drosselgasse
  • Niederwald-monumentet
Marburg som viser religiøse aspekter og interiør
Marburg
Kendt for Gåture, Universitet og Kulturel aktivitet
Tager du på en rejse til Marburg, kan du følge i fodsporene af landgreverne af Hessen og den berømte Sankt Elisabeth af Ungarn.

Gode grunde til at tage afsted

  • Altstadt
Wetzlar
Wetzlar
Kendt for Fisk og skaldyr, Gåture og Shopping
Tag et smut til seværdigheder som Forum Wetzlar og Wetzlarer Dom, når du er i Wetzlar.
Fulda som viser en plads eller et torv, en by og cykling
Fulda
Kendt for Fisk og skaldyr, Gåture og Spa
Fulda har en indbydende og afslappet atmosfære, som står i skarp kontrast til det intense storbyliv i Frankfurt, der ligger kun en times kørsel herfra.