Hessen

Tyskland
Hessen
På din ferie i Hessen kan du besøge middelalderbyer, slappe af i spabade, smage berømte vine og fotografere bølgende bakker spækket med vingårde.

Den tyske delstat Hessen byder på masser af historiske steder, kulturbyer og et varieret landskab. Vingårde og bjerge pynter ude i landskabet, mens hyggelige stræder, vinbarer og arkitektoniske perler præger bybilledet. Du kan opleve en lang række forskellige seværdigheder, når du rejser til Hessen, lige fra udslukte vulkaner til dramatiske monumenter.

Få et indblik i delstatens lokale kultur på en storbyferie i Hessen i Frankfurt, som er den største og vel nok bedst kendte by. Her kan du kigge op på skyskraberne, der rager op i himlen i denne finansielle bastion, som bl.a. huser de glasklædte Deutsche Bank Twin Towers og Den Europæiske Centralbank.

Disse nutidige kolosser står i skarp kontrast til byens historiske skatte, som omfatter Eschenheimer Turm, der var et af de 60forsvarstårne, der indgik i Frankfurts gamle bymur. Læg også vejen forbi Frankfurt Katedral, Alte Oper og det høje, gule Goethe-huset. Blandt de mange forskellige museer kan især fremhæves Jüdisches Museum, Deutsches Filmmuseum og Deutsches Architekturmuseum.

Delstatshovedstaden Wiesbaden er en historisk by, som især er kendt for sine spabade. På din byvandring kan du beundre Wiesbaden Rathaus og Kurhaus, som ligger i den store Kurpark, eller Spa Gardens Wiesbaden. Der er basis for en god gang selvforkælelse i et af de mange spabade i området.

Trænger du til lidt luftforandring, kan du besøge de mange hyggelige småbyer, som ligger spredt over hele delstaten. Hvis du begiver dig nordpå til Herbstein, finder du flere spabade og et gammelt vulkanområde. Rüdesheim am Rhein er en mindre købstad ved Rhinen med mange vingårde og historiske bygninger. Du kan også tage en tur i Seilbahn Rüdesheim over den maleriske dal og nyde synet af Rhinen og bjergene i baggrunden. Mærk historiens vingesus med et besøg ved monumentet Niederwalddenkmal, som blev opført for at markere samlingen af Det Tyske Rige i slutningen af1800-tallet.

Når du er mæt af alle de kulturelle indtryk, kan du begive dig rundt til egnens vingårde og prøve forskellige druesorter og æblecidere. Det lokale landkøkken byder på noget så spændende som Handkäse mit Musik, som er surmælksost med rå løg, men regionen er også kendt for sine særlige saucer og kager, som især er kendetegnende for Frankfurt.

Delstaten Hessen ligger lidt vest for det centrale Tyskland og grænser op til bl.a. Niedersachsen, Bayern og Rheinland-Pfalz. Det er nemt at rejse til Hessen med fly til Frankfurt Lufthavn og videre rundt i delstaten med intercitytog.

På en ferie eller et weekendophold i Hessen er du sikret mange forskelligartede indtryk takket være den elegante og charmerende delstats mange historiske landsbyer, vingårde og spektakulære storbyer.

Populære byer i Hessen

Frankfurt
Frankfurt
Kendt for Forretning, Sport og Museer
Tysklands eneste skyskrabere findes i Europas finanshovedstad, Frankfurt, som også er en by, der er kendt for sin søde æblevin og nogle af landets bedste museer.

Gode grunde til at tage afsted

 • Deutsche Bank Park
 • Messe Frankfurt
 • Frankfurt Christmas Market
Marktbrunnen og byder på kulturarvsgenstande, historiske bygningsværker og en kirke eller en katedral
Wiesbaden
Kendt for Shopping, Historisk og Caféer
"Kurbadebyen" er kendt for sine varme kilder, men på en rejse til Wiesbaden kan du også opleve museer, parker, arkitektur og butikker.

Gode grunde til at tage afsted

 • Kurhaus
 • Kochbrunnen
 • Schloss Biebrich
Kassel
Kassel
Kendt for Historisk, Museer og Slot
På en rejse til Kassel kan du fordybe dig i kunstens verden, tage på vandretur og se en hockeykamp – alt samme på én dag.

Gode grunde til at tage afsted

 • Park Wilhelmshöhe
 • Bergpark
 • Loewenburg Slot
Rüdesheim am Rhein
Rüdesheim am Rhein
Kendt for Historisk, Vingårde og Slot
Lær mere om regionens forskellige druesorter, spadser i de brostensbelagte gader, og kør med svævebane over skønne landskaber på din ferie i Rüdesheim am Rhein.

Gode grunde til at tage afsted

 • Drosselgasse
 • Niederwald-monumentet
Bad Homburg vor der Höhe
Bad Homburg vor der Höhe
Kendt for Spaer, Kasinoer og Monumenter
Besøg romantiske Bad Homburg vor der Höhe, som byder på monumenter, historie og en katedral.

Gode grunde til at tage afsted

 • Erlöserkirch
Fulda som viser en plads eller et torv, en by og cykling
Fulda
Kendt for Haver, Forretning og Historisk
Fulda har en indbydende og afslappet atmosfære, som står i skarp kontrast til det intense storbyliv i Frankfurt, der ligger kun en times kørsel herfra.