Frankfurt

Rejseguide
Frankfurt og byder på en plads eller et torv, kulturarvsgenstande og en by
Tysklands eneste skyskrabere findes i Europas finanshovedstad, Frankfurt, som også er en by, der er kendt for sin søde æblevin og nogle af landets bedste museer.

Frankfurt er en forretningsby. Den er mere velhavende end de fleste andre byer i Tyskland og hovedkvarter for Den Europæiske Centralbank. På en rejse til Frankfurt vil du opleve, at det er de moderne kontorbygninger, der dominerer byens skyline, til forskel fra resten af landet. Byen er muligvis mest kendt for sine skyskrabere, men på en storbyferie hertil kan du også nyde æblevin og opleve museer i verdensklasse med kunst, arkitektur og historie.

En stor del af byen blev ødelagt af bomber under Anden Verdenskrig, men nogle af de gamle bygninger er blevet genopbygget. Hvis du er på et weekendophold i Frankfurt, må du ikke gå glip af den gamle bydel (Altstadt), hvor du kan se, hvordan byen så ud inden krigen. Römer har fungeret som Frankfurts rådhus siden det 15. århundrede, og de smukke facader og flere hundrede år gamle byhuse er forblevet intakte. Kast et blik på Frankfurt domkirke, som ligger ved siden af med sit gotiske klokketårn.

Mange af byens museer i verdensklasse findes på Museumsufer i området, der hedder Sachsenhausen, som ligger langs den sydlige side af Main-floden. Her kan du besøge det naturhistoriske museum Senckenberg og arkitekturmuseet Deutsches Architekturmuseum. Städel Museum viser kunst fra en periode, der strækker sig over 700 år. Hvis du går over på den anden side af floden, kan du se nogle af de bedste samlinger af moderne kunst og nutidskunst i verden på Museum für Moderne Kunst.

Sachsenhausen er ikke kun kendt for sine museer, men også for sine mange traditionelle barer og restauranter, der serverer lokale kulinariske lækkerier. Du kan prøve typiske tyske retter som pølser og øl, såvel som Handkäse mit Musik, der er en tærte serveret med ost, løg og grüne Soße, en grøn sovs der serveres med kartofler og æg. Nyd et glas Ebbelwoi (æblevin) til de lokale specialiteter.

Det er nemt at komme rundt i Frankfurt med byens omfattende undergrundsnet. Togene på U-Bahn (under jorden) og S-Bahn (over jorden) kører næsten over hele byen og i nogle af de omkringliggende landområder. Det er svært at finde parkeringspladser inde i byen, så hvis du vælger at køre til Frankfurt, kan du parkere i en af forstæderne og tage toget ind til centrum. Den offentlige transport er ren, hurtig og pålidelig.

Hvor kan jeg overnatte i Frankfurt

Default Image

Frankfurt Flughafen

Frankfurt Flughafen er kendt for sine mange spisemuligheder, og du kan komme rundt i området ved at tage metroen fra Terminal 1 - Concourses A & Z Station.

Frankfurt Flughafen
Default Image

Innenstadt

Innenstadt gør sig bemærket ved sine populære shoppingmuligheder. Du kan også overveje at besøge populære seværdigheder som MyZeil og Deutsche Börse. Se mere af Frankfurt ved at hoppe på metroen fra Frankfurt (Main) Hauptwache Station eller Eschenheimer Tor Station.

Innenstadt
Frankfurt og byder på en flod eller et vandløb og en by

Innenstadt 1

Under dit ophold i Innenstadt 1 kan du besøge populære seværdigheder som Skyline Plaza eller Kaiserstrasse og tage metroen fra Speyerer Straße Tram Stop eller Heilbronner Straße Tram Stop for at se mere af byen.

Innenstadt 1
Altstadt som viser kulturarvsgenstande

Altstadt Frankfurt

Nyd godt af de populære butikker i Altstadt Frankfurt. Römerberg er også et besøg værd, og du kan hoppe på metroen fra Römer-Paulskirche Tram Stop eller Dom-Römer U-Bahn for at se mere af Frankfurt.

Altstadt Frankfurt