Berlin

Rejseguide
Mitte og byder på en flod eller et vandløb og historiske bygningsværker

Video af Berlin

Berlin var engang en splittet by, men nu er den genforenet og en topmoderne, international by med masser af museer, offentlige pladser og festivaler

Berlin er Tysklands hovedstad og har cirka 3,5 millioner indbyggere, og den består af 12 bydele med hver sin karakteristiske stil og særpræg. Det er nemt at komme rundt i byen under et weekendophold via det karakteristisk effektive letbanesystem, så mange turister sætter direkte kurs mod museumsøen i Mitte-distriktet – som i sig selv er en del af UNESCO's verdenskulturarv. Museumsøen byder på fem internationalt betydningsfulde institutioner – blandt andet Pergamon-museet (historiske bygninger) og Bode-museet (antikke og byzantinske skulpturer) samt det berømte Altes Museum, Neues Museum og Alte Nationalgalerie – hvilket gør den til et af de fineste kulturcentre i Europa. Hvis du er på storbyferie og vil lære mere om Berlin under det østtyske regime, ligger DDR-museet i bekvem afstand tæt på museumsøen, mens en kort gåtur fører dig videre til mindesmærket for Berlinmuren, som byder på et velplejet parkområde og en del af selve muren, der stadig står som et monument over byens splittelse. Som en af Europas mægtigste byer og en by med markante politiske ændringer er Berlin alment anerkendt for at være et af verdens vigtigste arkitektoniske områder. Arkitekturen i Berlin afspejler byens fortid og rummer fine eksempler på mange af verdens mest lovpriste arkitektoniske stilarter. Fra Berliner Dom med sin elegante blanding af renæssancestil, gotisk stil og nyklassicistiske stilarter til den snorlige barokstil på det majestætiske palads Schloss Charlottenburg er det ikke særlig overraskende, at arkitektstuderende valfarter til byen fra hele verden. Det mest symbolske af dem alle er naturligvis Reichstag. Den klassiske stenbygning er et perfekt eksempel på mødet mellem det nye og det gamle Berlin – og den har nu en elegant og moderne glaskuppel øverst oppe, hvor der er en fantastisk udsigt ud over byen. Berlin handler dog ikke kun om museer og arkitektur. Det er også en by, hvor man kan slappe af og nyde den tyske livsstil på et weekendophold. Hvorfor ikke bruge storbyferien på at gå en tur hen over de velplejede plæner og på de træomkransede stier i den kæmpestore park Tiergarten? Tiergarten rummer blandt andet den verdensberømte Zoo Berlin samt et dystert mindesmærke til ære for ofrene for Holocaust – en bevægende hyldest, som alle bør stoppe op og give sig tid til. Hvis der er to ting, tyskerne elsker, så er det mad og drikke – og derfor kan du finde den ægte tyske folkesjæl på de offentlige pladser som f.eks. Alexanderplatz eller Potsdamer Platz. Begge pladser er fyldt med barer og små spisesteder, og de er perfekte til at snuppe et glas tysk lager og en Currywurst, mens du kan se Berlins indbyggere myldre til og fra deres daglige gøremål.

Hvor kan jeg overnatte i Berlin

Mitte og byder på moderne arkitektur og en by

Mitte

4,5/5(255 anmeldelser af området)

Der er masser at udforske i Mitte, som er kendt for sine fascinerede museer og sine populære shoppingmuligheder. Læg vejen forbi populære seværdigheder som Alexanderplatz og Brandenburger Tor, ligesom du kan hoppe på metroen fra Unter den Linden Station eller S+U Friedrichstraße Tram Stop for at se mere af byen.

Mitte
Checkpoint Charlie-museet som viser skiltning

Friedrichshain-Kreuzberg

Checkpoint Charlie og Østsidens Galleri er blandt de mest populære seværdigheder i Friedrichshain-Kreuzberg, og du skal næsten også udforske det fantastiske natteliv. Hop på metroen fra Görlitzer U-Bahn eller Schlesisches Tor U-Bahn for at se flere seværdigheder i området.

Friedrichshain-Kreuzberg
Kreuzberg som viser udendørs kunst såvel som en kvinde

Kreuzberg

4,5/5(29 anmeldelser af området)

Der er masser at udforske i Kreuzberg, som er kendt for sine mange spisemuligheder og sine fascinerende museer. Du kan besøge populære seværdigheder som Checkpoint Charlie og Det Jødiske Museum i Berlin, ligesom du kan hoppe på metroen fra Prinzenstrasse U-Bahn eller Kottbusser Gate U-Bahn for at se mere af byen.

Kreuzberg