Aktiviteter i Berlin

Oplevelser, seværdigheder og ture
Museumsinsel som viser en by og gadeliv

Historiske og anderledes oplevelser i Berlin

Tysklands hovedstad, Berlin, er blevet et yderst populært rejsemål. Det skyldes ikke mindst byens markante historiske fortid samt de gode underholdnings- og indkøbsmuligheder. Berlin er kendt som en meget livlig, trendsættende og eksperimenterende by. Der dukker ny spændende arkitektur og nye teaterformer op, og byen er et sandt mekka for natteravne og shopaholics.

Se resterne af Berlinmuren

Resterne af muren, som indtil 1989 adskilte Østberlin fra Vestberlin, hører selvsagt til Berlins attraktioner. Et stykke af den originale mur er bevaret, om end noget af den er dekoreret med graffiti. Hvis du er en af dem, der også besøgte byen under den kolde krig, fornemmer du virkelig historiens vingesus, når du f.eks. står ved den legendariske grænseovergang Checkpoint Charlie. Besøg samtidig museet Mauermuseum, hvor du kan få hele murens historie.

Berlins vartegn

Berlins vartegn Brandenburger Tor har gennem tiderne været kulisse for mange store begivenheder, f.eks. var det her USA’s præsident Ronald Reagan så mindeligt bad Gorbatjov om at rive Berlinmuren ned. Pariser Platz foran Brandenburger Tor er en livlig plads, hvor mange lægger vejen forbi.

En anden berømt plads i Berlin er Alexanderplatz, hvor du finder tv-tårnet, Berliner Fernsehturm. Tårnet har en udsigtsplatform og en restaurant, der drejer rundt. Snyd ikke dig selv for et besøg i en af de mest populære attraktioner i Berlin.

Berlins forlystelser og museer

Mange vælger at tage til Berlin for at se et teaterstykke, en musical eller en cabaret. Du finder altid noget at se i Berlin, der falder i din smag. Berlin har nemlig altid været kendt for at turde eksperimentere, og mange nye teaterformer er i tidens løb opstået netop her.

Berlin har et hav af kunstmuseer. Er du til nutidskunst, så kig ind i Museum für Gegenwart, som har til huse i den ombyggede banegård Hamburger Bahnhof. Har du lyst til at dykke ned i Tysklands historie, så besøg det historiske museum Deutsches Historisches Museum, eller køb spring-køen-over-adgang til DDR museet. Ud over de store historiske museer og kunstmuseer finder du helt i byens eksperimenterende ånd museer som Magicum – Berlins magiske museum, Magicum Berlin, et læbestiftsmuseum, Lippenstiftmuseum, et vaskerimuseum, Wäschereimuseum Targatz, et sukkermuseum, Zuckermuseum, osv. Så der er masser af aktiviteter i Berlin at tage fat på og noget for enhver smag. Køb evt. et WelcomeCard Premium inklusiv et Museum Pass Berlin, og få spring-køen-over-adgang til Berlins mest populære seværdigheder

Loppefund eller eksklusive mærkevarer?

Berlin har som alle andre storbyer alt fra gigantiske shoppingcentre og stormagasiner til atmosfærefyldte loppemarkeder. Berlins mest berømte og mondæne butiksstrøg er Kurfürstendamm. Selv om din pengepung måske ikke er til de dyreste indkøb, er det under alle omstændigheder en oplevelse i Berlin at slentre en tur hen ad Kurfürstendamm. Hvis du holder af loppemarkeder, har du valgt det helt rigtige rejsemål, for Berlin er kendt for sine talrige loppemarkeder. Hold dog øje med tidspunkter og placeringer, da de har det med at lukke ned og dukke op igen. Nogle af de mest kendte er Mauerpark og Berliner Flohmarkt.


Udforsk tusindvis af aktiviteter med gratis afbestilling og uden ekstra gebyrer.

Sammensæt din egen rejse med lufthavnstransport, udflugter, dagsture og meget mere.

Få et indblik i, hvad du skal reservere, inden du rejser.


Mest populære steder at besøge

1. Alexanderplatz

Alexanderplatz er et knudepunkt for fodgængere og transport, og her kan man både shoppe luksusvarer og få panoramaudsigt over byen. I dag rummer "Alex", som har fået sit navn efter den russiske czar Alexander I og senere blev centrum i Østtyskland under den kolde krig, al den luksus, som man forventer at se i en vestlig storby.
Læs mere
Alexanderplatz som viser moderne arkitektur, en plads eller et torv og en by

2. Brandenburger Tor

Historien omkring Brandenburger Tor – en enorm, nyklassicistisk bue i sandsten – er uløseligt forbundet med Berlins og Tysklands historie. Buen blev opført i 1791 for at markere indgangen til Unter den Linden – Berlins største boulevard – og den blev oprindeligt bygget som et fredssymbol. Med en højde på 30 meter blev Brandenburger Tor modelleret efter porten til Akropolis i Athen. Da Napoleon besejrede Preussen i 1806, marcherede han triumferende gennem porten til Berlin, før han tog portens vigtigste statue, Victoria, Sejrsgudinden, med sig tilbage til Frankrig som krigsbytte. Victoria blev senere returneret og kan igen ses øverst på porten, hvor hun kører sin stridsvogn med heste.
Læs mere
Brandenburger Tor som viser en by, historiske bygningsværker og et monument

3. Berlin Zoo

Berlin Zoo – eller Zoologischer Garten på tysk – dækker 34 hektar i den imponerende Tiergarten-park i midten af byen. Den zoologiske have åbnede i 1844 og var næsten helt decimeret under 2. Verdenskrig. Den er nu en af Europas mest fantastiske zoologiske haver og er hjemsted for næsten 18.000 dyr, som tilhører 1.500 arter. Haven har også kendisfaktor. Det var her, at isbjørnen Knut blev en verdensstjerne for et par år siden og blev et idol via merchandise og tv-udsendelser, før den desværre gik bort i 2011.
Læs mere
Berlin Zoologiske Have og byder på dyr fra zoologisk have og landdyr

4. Potsdamer Platz

Potsdamer Platz er en af verdens helt store succeshistorier inden for byfornyelse. Efter 2. Verdenskrig, da Berlin var opdelt efter politiske skel, blev Potsdamer Platz til et ingenmandsland. Det, der engang havde været en af de mest trafikerede kryds i Europa, var nu pludselig fanget mellem Øst- og Vestberlin. Efter murens fald var byens genforenede borgere desperate for at se pladsen vende tilbage til fordums pragt. Der blev afholdt designkonkurrencer, og hele området blev Europas største byggeplads. I dag er den fyldt med vovet arkitektur, store virksomhedskontorer, boligområder, butikscentre, biografer og offentlige rum. Og vigtigst af alt – den har spillet en vigtig rolle i genforeningen af den tidligere opdelte by.
Læs mere
Potsdamer Platz som omfatter moderne arkitektur, det centrale forretningsområde og interiør

5. Unter den Linden

Unter den Linden er en af Berlins hovedpulsårer med en fodgængerpassage, der gennemskærer bydelen Mittes ældste del fra øst til vest. Det blev regnet for en af de allerfineste gader i 1800-tallets Berlin, hvor alle, der "var noget", gerne ville ses. Du kan gå, cykle eller køre under lindetræerne, som står på begge sider af boulevarden fra Brandenburger Tor til Schlossbrücke, som går over floden Spree. Når du begiver dig af sted på denne brede boulevard, kan du opleve adskillige af byens store museer, historiske bygninger og andre seværdigheder.
Læs mere
Brandenburger Tor som viser en by, historiske bygningsværker og et monument

6. Kurfürstendamm

Tag til Charlottenburgs kendte gade for at opleve det gamle Berlins glamour blandet med europæisk kosmopolitisk modernisme. Den historiske Kurfürstendamm er en af byens ældste gader og blev bygget som en vej til et prominent jagtsted, der nu ligger i udkanten af byen. I dag finder du eksklusive butikker, stormagasiner og luksushoteller på Kurfürstendamm eller Kudamm, som de lokale også kalder gaden. I den østlige del kan du opleve et trist minde fra bombningerne i Berlin under 2. verdenskrig.
Læs mere
Kurfürstendamm som omfatter gadeliv

7. Berliner Fernsehturm

Du får ikke en bedre udsigt over Berlin end fra det berømte tv-tårn (Fernsehturm) på Alexanderplatz. Dette markante berlinske vartegn strækker sig 368 meter mod himlen og er den højeste bygning i Tyskland. Fra tårnets udsigtsplatform, der befinder sig 203 meter over gadeniveau, har du en fremragende udsigt i alle retninger. Du kan endda beundre udsigten, mens du nyder et måltid mad i tv-tårnets roterende restaurant.
Læs mere
Tv-tårnet som omfatter en by

8. Rigsdagsbygningen

Reichstag er et af Berlins mest historiske vartegn. Denne nyrenæssancebygning stod færdig i 1894 efter etableringen af det tyske rige, og dens rolle som base for det tyske parlament varede ikke længe. I 1930'erne beskyldte Adolf Hitler en gruppe kommunister og radikale aktivister for at stå bag en altødelæggende brand i Reichstag, hvilket var en vigtig begivenhed i hans bestræbelser på at opnå uindskrænket kontrol. Bygningen stod stort set ubenyttet hen gennem de næste 60 år. Først efter genforeningen blev dette storslåede bygningsværk ryddet op, modigt redesignet og genudnævnt som højsædet for Tysklands statsmagt.
Læs mere
Rigsdagsbygningen som viser en flod eller et vandløb, bådsejlads og historiske bygningsværker

9. Gendarmenmarkt

På en rejse til Gendarmenmarkt kan du tage en gåtur på pladsen og kigge nærmere på noget af den mest attraktive arkitektur i Berlin fra det 18. og 19. århundrede. Denne plads har en imponerende central statue af digteren Friedrich Schiller, og den kan ses fra tre ikoniske bygninger i Berlin: Den Franske Katedral, Den Tyske Katedral og Konzerthaus.
Læs mere
Gendarmenmarkt som viser musik og gadeoptrædener såvel som en mand

Populære steder at besøge

Områder i Berlin

Byer i nærheden af Berlin