Prenzlauer BergBerlin

Image for Prenzlauer Berg og byder på en by

Besøg Prenzlauer Berg

Berlin Travel Guide

Romantiske brostensbelagte gader, hyggelig weekendbrunch og et spændende loppemarked har været med til at gøre Prenzlauer Berg populær blandt familier og unge par.

Lige som Friedrichshain mod syd har Prenzlauer Berg i det tidligere Østberlin spillet en afgørende rolle i forbindelse med Berlinmurens fald, og efterfølgende gennemgik bydelen en omfattende forandring og fornyelse. Efter en lang gentrificeringsperiode er Prenzlauer Berg i dag hjemsted for unge familier, populære restauranter, medlemmer af LGBT-miljøet og en af byens største loppemarkeder.

Tag sporvognen fra Mitte, og nyd den naturskønne rejse op til en af Berlins få bakker. Når du ankommer til Prenzlauer Berg, vil du opleve en af Berlins mest charmerende bydele. Gå en tur langs de brostensbelagte gader med træer på begge sider, og gør holdt i en hyggelig café eller på en bar. Nyd en lækker søndagsbrunch på en af de mange caféer med udendørs siddepladser, inden du lægger vejen forbi Mauerpark.

Mauerpark omfatter et område, hvor Berlinmuren stod, samt den tilstødende “dødslinje”, som er opkaldt efter de mange tyskere, som døde i forsøget på at krydse muren. Selvom du stadig kan finde levn fra Berlinmurens tid, ligger de højst sandsynligt på et bord til det ugentlige loppemarked. Besøger du Mauerpark om søndagen, kan du tage et kig på loppemarkedets historiske souvenirs, vintage-tøj og forskellige former for kunsthåndværk. Læg også vejen forbi parkens amfiteater, som danner ramme for den ugentlige karaokebegivenhed Sonntags Karaoke im Mauerpark, hvor hundredvis af deltagere møder op. Hvorfor ikke tilmelde dig, så du kan teste dit stemmebånd og ikke mindst din selvtillid?

Besøg den historiske jødiske kirkegård på Schönhauser Allee. Denne fascinerende kirkegård er yderst tilgroet, men selvom stedet kan virke lidt dystert, har du mulighed for at tage nogle fantastiske billeder her.

Når mørket falder på, bør du tage til Kastanienallee, som er et af Prenzlauer Bergs bedste underholdningsområder. Grundet det store antal familier, der bor i bydelen, er Prenzlauer Berg ikke en festdestination, men der er masser af barer, restauranter og biergartens, hvor du kan hygge dig frem til den lyse morgen.

Du kommer nemt til Prenzlauer Berg med sporvogn eller tog, og du har rig mulighed for at overnatte i en af de mange boutique-hoteller eller lejligheder. Lej en cykel, og udforsk bydelen og de omkringliggende kvarterer, heriblandt Mitte, mod vest.

Mest populære hoteller i Prenzlauer Berg

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Vienna House Andel's Berlin
Vienna House Andel's Berlin
4.5 out of 5
Landsberger Allee 106, Berlin, BE
DKK 759
per night
Jan 1 - Jan 2

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prenzlauer Berg, kun 5 km fra Velodrom, Mercedes-Benz Arena og Alexanderplatz. Derudover ligger Østsidens Galleri ...

4.5/5Wonderful! (5,157 anmeldelser)

"Det var var rigtig godt. Morgenmaden tilbød et bedt udvalg og personalet var hurtig til at fylde op og Ryde væk. Det var super effektiv at komme rundt i byen for lige uden for hotellet var alle offentlige transport midler til rådighed. + vi kunne købe billet til dem inde på hotellet. Vi brugte ikke ..."…"

Anmeldelse fra 21. okt. 2019

Vienna House Andel's Berlin
MEININGER Hotel Berlin Alexanderplatz
MEININGER Hotel Berlin Alexanderplatz
2 out of 5
Schönhauser Allee 19, Berlin, BE
DKK 295
per night
Dec 19 - Dec 20

Dette hotel ligger i Prenzlauer Berg, kun 2 km fra Torstrasse, Berliner Fernsehturm og Alexanderplatz. Derudover ligger Mindesmærket for Berlinmuren og DDR-museet ...

3.9/5Good! (338 anmeldelser)

"Perfekt beliggenhed. Rent og pænt hotel. Værelserne er i god stand. Venlig personale."…"

Anmeldelse fra 7. aug. 2019

MEININGER Hotel Berlin Alexanderplatz
Generator Berlin Prenzlauer Berg
Generator Berlin Prenzlauer Berg
2 out of 5
Storkower Strasse 160, Berlin, BE
DKK 206
per night
Dec 17 - Dec 18

Dette hostel ligger i Prenzlauer Berg, kun 5 km fra Velodrom, Mercedes-Benz Arena og Østsidens Galleri. Derudover ligger Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm ...

3.5/5Good! (980 anmeldelser)
Godt til prisen

"Stort men fint hostel. Der er to forskellige typer værelser og de ny indrettede har gode senge med skuffer til at låse ens (store) taske nede i,så sørg for at få sådan et værelse."…"

Anmeldelse fra 12. aug. 2019

Generator Berlin Prenzlauer Berg
ibis Berlin Mitte
ibis Berlin Mitte
2.5 out of 5
Prenzlauer Allee 4, Berlin, BE
DKK 441
per night
Jan 3 - Jan 4

Dette hotel ligger i Prenzlauer Berg, kun 15 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet ca. 2 km derfra. ...

4.2/5Very Good! (505 anmeldelser)

"Rent og pænt værelse. God service. Eneste minus var, at baren ikke havde flere af de ting, som stod på kortet."…"

Anmeldelse fra 4. nov. 2019

ibis Berlin Mitte
Victor's Residenz-Hotel Berlin
Victor's Residenz-Hotel Berlin
4 out of 5
Am Friedrichshain 17, Berlin, BE
DKK 435
per night
Jan 4 - Jan 5

Dette hotel ligger i Prenzlauer Berg, kun 2 km fra Torstrasse, Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Derudover ligger Nikolaikirche og DDR-museet ca. 3 km ...

4.4/5Excellent! (1,428 anmeldelser)
Nr 1 city Berlin

"Loved the surroundiings! Good service all around, and close to inner city. Now in love with Berlin❤️"…"

Anmeldelse fra 26. maj 2019

Victor's Residenz-Hotel Berlin
Holiday Inn Berlin City Center East Prenzlauer Berg
Holiday Inn Berlin City Center East Prenzlauer Berg
4 out of 5
Prenzlauer Allee 169, Berlin, BE
DKK 568
per night
Jan 5 - Jan 6

Dette hotel ligger i Prenzlauer Berg, kun 2 km fra Schönhauser Allee Arkaden og Max-Schmeling-Halle. Derudover ligger Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm ...

4.2/5Very Good! (738 anmeldelser)
God beliggenhed

"fint hotel med skønt badeværelse. Dobbeltsengen er 2 senge der er sat sammen, hvilket er lidt mærkeligt. Hotellet ligger rigtig godt! 50 meter fra Sporvognen- som kører ind til Kollwitz Platz på 5 min, og tæt på en virkelig hyggelig café, hvor vi hentede kaffe, juice og morgenmad."…"

Anmeldelse fra 20. aug. 2019

Holiday Inn Berlin City Center East Prenzlauer Berg

Popular things to do in Prenzlauer Berg

Mauerpark
Image for Mauerpark
trover photo by 6 Degrees Of Freedom

Mauerpark

Udforsk de grønne omgivelser ved Mauerpark i Berlin. Dette livlige sted er kendt for sine monumenter og sine shoppingmuligheder.

Volkspark Friedrichshain
Image for Volkspark Friedrichshain

Volkspark Friedrichshain

Udforsk de grønne omgivelser ved Volkspark Friedrichshain i Berlin. Dette livlige sted er kendt for sine shoppingmuligheder og sine monumenter.

Alexanderplatz
Image for Alexanderplatz

Alexanderplatz

4/5(182 reviews)

Bliv klogere på den lokale historie med et besøg til Alexanderplatz, som er et velkendt, historisk sted i Berlin. Dette livlige sted er kendt for sine shoppingmuligheder og sine monumenter.

Brandenburger Tor
Image for Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

4.5/5(180 reviews)

Bliv klogere på den lokale historie med et besøg til Brandenburger Tor, som er et velkendt, historisk sted i Unter den Linden. Dette livlige sted er kendt for sine shoppingmuligheder og sine monumenter.

Rigsdagsbygningen
Image for Rigsdagsbygningen

Rigsdagsbygningen

4/5(127 reviews)

Rigsdagsbygningen er blot et af de populære steder, du kan besøge i Berlin, så hvorfor ikke også opleve nogle af mange andre aktiviteter i området under dit ophold? Dette livlige sted er vellidt for sine teatre og sine museer, som begge er noget, du kan opleve.

Checkpoint Charlie-museet
Image for Checkpoint Charlie-museet

Checkpoint Charlie-museet

4/5(79 reviews)

Checkpoint Charlie-museet er et populært museum i Berlin, som har sin helt egen historie. Dette livlige sted er kendt for sine shoppingmuligheder og sine monumenter.

Top activities in Prenzlauer Berg

Berlin WelcomeCard
Image for Berlin WelcomeCard

Berlin WelcomeCard

DKK 149

Berlin WelcomeCard, tilgængeligt som 48-timers, 72-timers, 4-dages, 5-dages eller 6-dages, giver dig en fantastisk, billig mulighed for at udforske byen nærmere. Rejs gratis med offentlig transport i priszone Berlin AB eller Berlin ABC, og få eksklusive rabatter på op til 50% med mere end 200 deltagende samarbejdspartnere.

Entrébillet til Madame Tussauds Berlin
Image for Entrébillet til Madame Tussauds Berlin

Entrébillet til Madame Tussauds Berlin

DKK 140

Vi vil give dig en WOW-oplevelse. Fuldstændig interaktive kulisser, fantastiske kostumer, spændende musik og moderne teknikker finder du alt sammen hos Madame Tussauds Berlin. Få dit helt unikke WOW-øjeblik.

Heldagstur til Mindestedet for Sachsenhausen Koncentrationslejr
Image for Heldagstur til Mindestedet for Sachsenhausen Koncentrationslejr

Heldagstur til Mindestedet for Sachsenhausen Koncentrationslejr

DKK 127

Sachsenhausen var central for netværket af de umenneskelige koncentrationslejre og var samtidig et træningsanlæg for SS-folk. Tag ved lære af dets grusomheder, og få et historisk perspektiv på, hvordan nazisterne og russerne brugte lejren.

Halvdagsrundvisning til fods i byens centrum
Image for Halvdagsrundvisning til fods i byens centrum

Halvdagsrundvisning til fods i byens centrum

DKK 105

En rundvisning til fods giver et godt overblik over byens mest berømte seværdigheder og er den bedste måde at blive introduceret til Berlin på. Din guide fører dig gennem de betydningsfulde lokale og historiske temaer: preussiske, kejserlige og nazistiske samt den kolde krig og vor moderne tid.

Hop-på-hop-af-bustur i Berlin
Image for Hop-på-hop-af-bustur i Berlin

Hop-på-hop-af-bustur i Berlin

DKK 194

Udforsk Berlins største seværdigheder på en ubegrænset hop-på-hop-af-bustur. Med et 24- eller 48-timerskort kan du opleve den tyske hovedstad i dit eget tempo, og du kan se alle de vigtige seværdigheder undervejs, herunder Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, East Side Gallery, Alexanderplatz, Rotes Rathaus og meget mere.

Tur til Sachsenhausen Mindesmærke fra Berlin
Image for Tur til Sachsenhausen Mindesmærke fra Berlin

Tur til Sachsenhausen Mindesmærke fra Berlin

DKK 134

Udforsk Berlins tragiske side i historien i Sachsenhausen Mindesmærke og Museum uden for Berlin, der er en tidligere nazistisk koncentrationslejr. Få mere at vide om, fangernes liv, der blev misbrugte, se træningsområdet for SS-vagter, og send en tanke til dem, der mistede livet under anden verdenskrig.

Andre kvarterer i Berlin

Friedrichshain som viser udendørs kunst

Friedrichshain

4/5Very Good!(22 area reviews)

Dette tidligere industrielle distrikt, der ligger på den østlige side af floden Spree, er i dag hjemsted for nogle af Berlins mest progressive natklubber.

Friedrichshain
Mitte og byder på moderne arkitektur og en by

Mitte

4.5/5Wonderful!(222 area reviews)

Berlins centrale bydel er en konvergens af hyggelige gader, omfattende sovjetiske pladser og nogle af Europas mest beundrede museer.

Mitte
Kreuzberg som viser udendørs kunst såvel som en kvinde

Kreuzberg

4.5/5Wonderful!(27 area reviews)

En af Berlins absolut mest hippe kvarterer har en lang historie af ungdommelig overbærenhed, en forskelligartet etnisk befolkning og nogle af byens bedste underholdningstilbud.

Kreuzberg
Lichtenberg

Lichtenberg

3.5/5Good!(5 area reviews)

Østover fra den populære bydel Friedrichshain i Berlin finder du et utilitaristisk villakvarter med nogle af Østberlins mest besynderlige seværdigheder.

Lichtenberg
Tiergarten og byder på kulturarvsgenstande og historiske bygningsværker

Tiergarten

Sejrssøjlen og Potsdamer Platz er blandt de mest populære seværdigheder i Tiergarten, og du skal næsten også udforske de populære butikker. Hop på metroen fra Kurfürstenstrasse U-Bahn eller Bundestag U-Bahn for at se flere seværdigheder i området.

Tiergarten
Wedding, Berlin, Tyskland
trover photo by Jacinto Delgado

Wedding

Wedding er en populær destination på grund af sine restauranter, og du kan tage metroen fra Rehberge U-Bahn eller Seestrasse U-Bahn for at udforske seværdigheder som Plötzensee.

Wedding