Mitte

Berlin
Marktbrunnen som viser en solnedgang, historiske bygningsværker og en kirke eller en katedral
Berlins centrale bydel er en konvergens af hyggelige gader, omfattende sovjetiske pladser og nogle af Europas mest beundrede museer.

Berlins Mitte, der førhen var delt af Berlinmuren og nu delt op i flere meget forskellige kvarterer, tilbyder et interessant tværsnit af byen. Bydelens svimlende tv-tårn står på Alexanderplatz og er blevet et af byens vartegn, siden det blev bygget under den kolde krig. Besøg de fashionable shoppingområder, en ø, der er forbeholdt kulturelle institutioner samt nogle af Tysklands fineste restauranter. Tilbring en dag med at udforske bydelen til fods, og oplev nogle af Tysklands største seværdigheder, mens du blander dig med bydelens kosmopolitiske beboere.

Start med at udforske Alexanderplatz, der er hjemsted for Berlins Fernsehturm. Med sine 368 meter er tårnet en af de højeste konstruktioner i Tyskland og EU. Følg den afmærkede gangsti rundt om tårnet, og se Verdensuret (die Weltzeituhr) samt de mange restauranter, barer og hoteller. Under Alexanderplatz finder du Alexanderplatz U-Bahn-station, der er en af de travleste i byen.

Gå den korte afstand til Hackescher Markt, hvis du har et stort shoppinggen. Vælg mellem små uafhængige butikker og internationale modeforretninger. Boligområdet mod nord, mellem Linienstraße og Torstraße, er hjemsted for adskillige små restauranter, hyggelige barer og KW Institute, der er en af Berlins førende institutioner for nutidig kunst.

Hvis du vil se flere kunst- og kulturelle museer kan du eventuelt besøge Museumsinsel. Øen, hvis historie kan dateres tilbage til det 13. århundrede, var oprindeligt Berlins søsterby, Cölln. I dag går den nordlige del af øen under navnet Museumsinsel og er stedet for mange af byens mest betydningsfulde museer og gallerier, heriblandt Pergamonmuseet, Alte Nationalgalerie og Neues Museum. Du kan købe en samlet billet, der giver dig adgang til flere af udstillingerne.

Du kan også tage på en guidet vandretur, der afgår fra Alexanderplatz, og som tager dig forbi byens historiske seværdigheder, inklusive Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor og [CDG|6187024|Mindesmærket for Europas myrdede jøder. Det er nemt at komme rundt i Mitte med både sporvogn, tog og bus, og du kan også finde parkeringspladser forskellige steder i området.


Populære steder at besøge