Kreuzberg

Berlin
Kreuzberg som viser skiltning
En af Berlins absolut mest hippe kvarterer har en lang historie af ungdommelig overbærenhed, en forskelligartet etnisk befolkning og nogle af byens bedste underholdningstilbud.

Vest for Spree fra centrum af Berlin ligger Kreuzberg en af de mest aktive områder i den tyske hovedstad. Kreuzberg, der var et af Berlins fattigste kvarterer i 1970’erne, er nu helt forvandlet og er i dag karakteriseret af sin multikulturelle befolkning, adskillige barer og caféer samt en mangeårig arv af alternativ kultur. Dyk ned i de kulinariske lækkerier fra Tyrkiet og Libanon på et af de mange spisesteder, eller nyd en picnic i en af Kreuzbergs mange parker.

Nyd en eftermiddagsslentretur i Kreuzberg, hvor Berlins netværk af kanaler krydser hinanden, og følg en af disse kanaler, der tager dig forbi små barer og restauranter langs vandet, eller køb en kebab, og smid dig på et af de mange græsarealer. Du kan også tage på kanalrundfart og se Kreuzberg fra vandet. Der tilbydes ture på forskellige sprog, også på dansk.

Slut dig til de snesevis af Berlins ungdommelige befolkning, der byder sommeren velkommen i Kreuzbergs mange grønne parker efter en lang vinter. Besøg Görlitzer Park for at se, hvordan byen omdannede en tidligere toglinje til et populært mødested for de lokale. Klatr til toppen af Viktoriapark i det vestlige Kreuzberg, og oplev en af de mest spektakulære udsigter over byen.

Efter mørkets frembrud bliver området omkring Schlesisches Tor et af de travleste i byen. Traditionelt lave huslejer har gjort det muligt for forskellige kulinariske spisesteder at åbne her, og i dag er Kreuzberg hjemsted for nogle af byens mest beundrede restauranter. Vælg mellem både klassiske tyske retter, europæiske bistroer og fastfood-restauranter. Bagefter kan du nyde en cocktail eller lytte til lidt musik på en af de mange barer i området. Du skal dog være opmærksom på, at det på mange barer og restauranter i Berlin stadig er tilladt at ryge, så hvis du foretrækker lidt friskere luft, skal du kigge efter en bar eller restaurant, der har ikke-rygerrum.

Adskillige af Berlins U-Bahns og S Bahns går igennem Kreuzberg og videre til andre store stationer, såsom Merringdamm mod syd og Kottbusser Tor mod nord. Bydelen er temmelig stor, og mens det at gå er en glimrende måde at udforske visse kvarterer på, er det værd at sætte sig til rette og værdsætte jernbanenetværkets hastighed og bekvemmelighed, hvis du agter at krydse Kreuzberg.


Populære steder at besøge