Vigtigt: Denne destination har muligvis rejserestriktioner i forbindelse med COVID-19, herunder restriktioner for overnatningssteder. Tjek oplysninger om destinationen fra nationale myndigheder, lokale myndigheder og sundhedsmyndigheder, inden du booker.

Nordamerika
Rejseguide

Canada som viser bjerge

Reserver en storbyferie i Nordamerika, udforsk kontinentets små hyggelige byer eller tag på eventyr i de mange smukke nationalparker. 

På en ferie i Canada eller USA kan du bl.a. udforske fascinerende metropoler, venlige små byer, vilde skovområder og store søer. Du kan også se frem til at slappe af på de indbydende strande ud til Atlanterhavet, Stillehavet eller den Mexicanske Golf, stå på ski i de østlige eller vestlige bjerge eller besøge den snedækkede tundra nordpå.

New York, Chicago, Los Angeles og Washington D.C. er blandt USA's største byer og er derfor perfekte rejsemål, hvis du ønsker at lære mere om den amerikanske kunst og kultur. Du kan f.eks. besøge tårnhøje skyskrabere, imponerende museer og kunstgallerier, verdenskendte underholdningscentre, varierede etniske restauranter og professionelle fodbold-, basketball- og baseballhold.

Toronto, Montreal, Vancouver, Ottawa og Québec byder på lignende canadiske seværdigheder, der er karakteriseret af spændende franske islæt. De fleste større byer i Canada har desuden nogle spændende Chinatowns, der bestemt også er besøget værd. Storbyernes sportsarenaer byder på ishockey i verdensklasse, men du kan også sætte kursen mod landets frosne søer og damme. Under dit besøg kan du med fordel lære mere om First Nations-folket, der beboede kontinentets nordlige dele længe før europæernes ankomst.

Du kan også tage på en roadtrip på tværs af kontinentet og besøge nogle af de mindre byer. I begge lande vil du blive mødt af beboere, der er stolte af deres lokale seværdigheder, hvad end du besøger den store skulptur Mac the Moose i byen Moose Jaw i Saskatchewan, Canadas berømte slangebo Narcisse Snake Dens eller New Mexicos Pie Town, der er passioneret omkring lækre desserter. De berømte seværdigheder er kun reklame for byernes sande vartegn: de venlige beboere. Går du en tur i en hvilken som helst nordamerikansk by, er det nemlig yderst sandsynligt, at du får en ny ven.

Ønsker du at undslippe de urbane områder, kan du sætte kursen mod kontinentets fantastiske naturområder, som byder på fredede skove og naturparker med bjerge, gletsjere, vandfald, vulkaner, huler, kløfter, søer og smukke kystlinjer. Blandt USA's imponerende og ikoniske nationalparker er den nordvestlige Yellowstone National Park, som byder på både gejsere og et mangeartet dyreliv, den sydvestlige Grand Canyon National Park, den sydøstlige Everglades National Park, som bl.a. huser mangrover og krokodiller, samt Acadia National Park og dens forblæste øer i det nordøstlige USA.

I Canada kan du besøge den vestlige Banff National Park, gletsjersøen Lake Louise, Prairies, som ligger i midten af landet, samt den frosne tundra i Ivavik National Park. Du kan nemt tilbringe flere måneder på rundrejse i Canadas 40 nationalparker eller USA's næsten 60 forskellige nationalparker.

De to lande deler desuden det store område Great Lakes, som er et yderst populært område for bådture. Ønsker du at stå på ski, kan du sætte kursen mod Appalacherne og Laurentian Mountains, som ligger østpå, eller Rocky Mountains, der ligger mod vest.

Ønsker du at opleve landenes autentiske kultur, kan du time din ferie i Nordamerika med nationaldagene Canada Day og Independence Day i starten af juli måned eller med Thanksgiving og høstfesterne i oktober og november måned.

Populære byer i Nordamerika

New York som omfatter en by, en skyskraber og udsigt over landskaber
New York
Kendt for Underholdning, Teater og Museum
New York, New York – en by, der er så skøn, at de var nødt til at navngive den to gange!

Gode grunde til at tage afsted

 • Central Park
 • 5th Avenue
 • Times Square
Chicago og byder på en by, en skyskraber og gadeliv
Chicago
Kendt for Teater, Museum og Kunst
En moderne metropol på bredden af ​​Lake Michigan, kendetegnet for dens kærlighed til kunst, baseball og blues.

Gode grunde til at tage afsted

 • State Street
 • Grant-parken
 • Chicago Riverwalk
Los Angeles
Los Angeles
Kendt for Underholdning, Teater og Sport
Englenes by er det sydlige Californiens bankende hjerte og kendt verden over for sin glamourøse solrige livsstil og myriade af stjerner.

Gode grunde til at tage afsted

 • Melrose Avenue
 • Santa Monica Beach
 • 4th Street Retro Row
Washington
Washington
Kendt for Historisk, Museum og Monument
I Washington DC har præsidenten, Repræsentanternes Hus og Senatet hjemme. Her træffes der vigtige beslutninger, og der skrives historie i byen hver dag.

Gode grunde til at tage afsted

 • National Mall
 • George Washington-universitetet
 • Union Station Shopping Center
Casa Loma som viser historiske bygningsværker, kulturarvsgenstande og slot eller palads
Toronto
Kendt for Underholdning, Teater og Museum
Canadas mest befolkede by er en mangfoldig kulturel destination med museer i verdensklasse, koncerter, familieunderholdning, sportsarenaer og specialøl.

Gode grunde til at tage afsted

 • The Path
 • Yonge Centrum
 • PATH Underground Indkøbscenter
San Francisco og byder på en bro og en bugt eller havn
San Francisco
Kendt for Chinatown, Teater og Kunst
San Francisco er en by, som er opført til kærlighed og ikke til gåture, og den er kendt for sin fantastiske modkulturelle historie og utrolig stejle bakker.

Gode grunde til at tage afsted

 • Golden Gate-parken
 • Van Ness Avenue
 • Presidio of San Francisco