Sydhavnen

København
Billede taget af Kristian Haaber
Tag på weekendophold i Sydhavnen, og nyd godt af alt, hvad bydelen har at byde på

Sydhavnen ligger i de sydlige havneområder i København. Bydelen består bl.a. af tre gamle industriområder, Sluseholmen, Teglholmen og Enghave Brygge, der er i fuld gang med at blive udviklet til populære beboelses- og erhvervsområder. Denne spændende bydel i København byder på oplevelser året rundt, hvad enten du er til kulinariske oplevelser eller sightseeing. Eller måske en aktiv ferie i Sydhavnen med masser af oplevelser i det fri er noget for dig?

Mange forbinder måske ikke storbyferie med naturoplevelser, men i Sydhavnen kan de to ting nemt kombineres. Lej en kajak i Sydhavnen, og se byen fra vandsiden, mens du padler rundt i Sydhavnens bassiner og kanalerne i det indre København. Eller tag på en af de mange populære kanalrundfarter.

Rejser du til Sydhavnen i de skønne sommermåneder, kan du nyde godt af det populære Havnebad ved Sluseholmen, hvor badevandet er ligeså rent som i Øresund. Havnebadet er egnet til både børn og voksne, da der er fire forskellige bassiner: et til børn, et til unge og to til motionssvømning og udspring. Havnebadet er også åbent om vinteren, men kun for medlemmer.

Gå en tur rundt i de nybyggede kvarterer omkring Sluseholmen og Teglholmen. Her ligger bygningerne helt ned til vandet og er adskilt af små kanaler, der leder tankerne hen på en moderne udgave af Venedig. Du kan gå fra Sluseholmen til Teglholmen via Teglværksbroen.

Holder du af grønne omgivelser, fred og ro, vil du nyde en gåtur på Vestre Kirkegård, som er den største begravelsesplads i Danmark. Mange kendte danskere, som f.eks. statsministeren Thorvald Stauning og revystjernen Liva Weel, ligger begravet her, og en tur på kirkegården er således en tur gennem dansk kulturhistorie. I sommerhalvåret er der gratis rundvisninger på kirkegården.

Du kan besøge Sydhavnen som en del af dit ophold i København, eller du kan bo på et hotel i Sydhavnen og bruge området som udgangspunkt for udflugter rundt om i byen. Bor du i Sydhavnen, kan du nemt gå eller cykle til mange af Københavns seværdigheder. Tivoli og zoologisk Have ligger f.eks. mindre end 5 km fra Sydhavnen.


Populære steder at besøge