NordjyllandDanmark

Image for Øster Hurup og byder på klippekystlinje

Se attraktioner som Forsvars- og Garnisonsmuseet og Aalborg Zoo, når du udforsker vandrevenlige Nordjylland.

Rejser til Nordjylland er populære på grund af de enestående naturoplevelser og det brede udvalg af aktiviteter. Tilbring et weekendophold eller en længere ferie med at spise hummer på Læsø, blive klogere på Anden Verdenskrig på Museumscenter Hanstholm, eller oplev at stå med et ben i både Kattegat og Skagerrak.

På Nordjyllands spids kan du opleve Skagens smukke strande, spise på restauranter i verdensklasse og besøge Grenen, hvor to have mødes. Lej en cykel, og tag en tur til Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile. Rejser du med børn, kan I hilse på alverdens dyr i Aalborg Zoo, køre i rutsjebaner og bade i vandlandet i Fårup Sommerland eller få mere at vide om havdyrene på Nordsøens Ocenarium.

Går turen til Rebild, kan du besøge Rold Skov og Rebild Bakker, hvor du kan gå en tur eller nyde en picnic samt køre på mountainbike ad den 23 km lange rute i det kuperede landskab. Gå ikke glip af en tur til Læsø, hvor du kan opleve et helt særligt plante- og dyreliv på Rønnerne, hvor også den berømte Læsø Salt udvindes.

For de historieinteresserede findes der både eventyrlige slotte og interessante museer, der kan berette om Danmarks fortid. Få mere at vide om vikingetiden på Vikingecenter Fyrkat, eller deltag i middelalderdage på Voergaard Slot. Dansk kunst er også rigt repræsenteret på gallerierne, og du kan bl.a. besøge Utzon Centret med kunst og design af Jørn og Kim Utzon.

Havet og Limfjorden er aldrig langt væk, når du befinder dig i Nordjylland, så du har rig mulighed for at dyrke vandsport eller tage på en sejl- eller rotur. Du kommer nemt til Nordjylland i bil eller med tog. Landsdelen har gode tog- og busforbindelser, så uanset hvilket transportmiddel, du benytter dig af, kan du tage på en rundtur og opleve alle de unikke aktiviteter, denne region har at byde på.

I Nordjylland kan du fiske efter hummer og østers i Limfjorden eller nyde nogle afslappende timer på en af strandene. Du finder også masser af spændende indendørsaktiviteter, så der er masser af oplevelser for hele familien.

Populære byer i Nordjylland

Aalborg og byder på en bugt eller havn og en solnedgang
Aalborg

Kendt for Monumenter, Museer og Livemusik

…"

Skagen som viser en vindmølle såvel som en kvinde
Skagen

Kendt for Cykling, Havne og Museer

…"

Gode grunde til at tage afsted

Skagen som viser en vindmølle
Frederikshavn

Kendt for Færge, Golf og Monumenter

…"

Gode grunde til at tage afsted

Hjørring
Hjørring

Kendt for Museer, Monumenter og Bowlingfaciliteter

…"

Thisted

Kendt for Landskab, Hav og Golf

…"

Farsø

Kendt for Oplevelser, Golf og Naturparker

…"