Nordjylland

Danmark
Dronninglund
På en rejse til Nordjylland kan du besøge Jyllands øverste spids, udforske historiske seværdigheder, spise på gourmetrestauranter og få storslåede naturoplevelser.

Rejser til Nordjylland er populære på grund af de enestående naturoplevelser og det brede udvalg af aktiviteter. Tilbring et weekendophold eller en længere ferie med at spise hummer på Læsø, blive klogere på Anden Verdenskrig på Museumscenter Hanstholm, eller oplev at stå med et ben i både Kattegat og Skagerrak.På Nordjyllands spids kan du opleve Skagens smukke strande, spise på restauranter i verdensklasse og besøge Grenen, hvor to have mødes. Lej en cykel, og tag en tur til Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile. Rejser du med børn, kan I hilse på alverdens dyr i Aalborg Zoo, køre i rutsjebaner og bade i vandlandet i Fårup Sommerland eller få mere at vide om havdyrene på Nordsøens Ocenarium.Går turen til Rebild, kan du besøge Rold Skov og Rebild Bakker, hvor du kan gå en tur eller nyde en picnic samt køre på mountainbike ad den 23 km lange rute i det kuperede landskab. Gå ikke glip af en tur til Læsø, hvor du kan opleve et helt særligt plante- og dyreliv på Rønnerne, hvor også den berømte Læsø Salt udvindes.For de historieinteresserede findes der både eventyrlige slotte og interessante museer, der kan berette om Danmarks fortid. Få mere at vide om vikingetiden på Vikingecenter Fyrkat, eller deltag i middelalderdage på Voergaard Slot. Dansk kunst er også rigt repræsenteret på gallerierne, og du kan bl.a. besøge Utzon Centret med kunst og design af Jørn og Kim Utzon.Havet og Limfjorden er aldrig langt væk, når du befinder dig i Nordjylland, så du har rig mulighed for at dyrke vandsport eller tage på en sejl- eller rotur. Du kommer nemt til Nordjylland i bil eller med tog. Landsdelen har gode tog- og busforbindelser, så uanset hvilket transportmiddel, du benytter dig af, kan du tage på en rundtur og opleve alle de unikke aktiviteter, denne region har at byde på.I Nordjylland kan du fiske efter hummer og østers i Limfjorden eller nyde nogle afslappende timer på en af strandene. Du finder også masser af spændende indendørsaktiviteter, så der er masser af oplevelser for hele familien.

Populære byer i Nordjylland

Aalborg og byder på en kystby, en bugt eller havn og sejlads
Aalborg
Kendt for Monumenter, Museer og Livemusik
Denne historiske havneby i det nordlige Jylland har en af Skandinaviens mest velbevarede vikingegravsteder, bemærkelsesværdig arkitektur og familievenlige seværdigheder.

Gode grunde til at tage afsted

  • Jomfru Ane Gade
  • Aalborg Havn
  • Gammeltorv
Skagen som viser en vindmølle såvel som en kvinde
Skagen
Kendt for Cykling, Havne og Museer
Jyllands nordligste by er kendt for sine maleriske huse, det smukke landskab og ikke mindst lyskvaliteten, som tiltrækker landskabsmalere fra hele verden.

Gode grunde til at tage afsted

  • Grenen
  • Den Tilsandede Kirke
  • Skagens Museum
Skagen som viser en vindmølle
Frederikshavn
Kendt for Færger og både, Golf og Monumenter
Toppen af Danmark byder på landets eneste palmestrand, hyggelig shopping, sælsafari og spændende dagsudflugter med båd til nogle af Kattegats mest fortryllende øer.

Gode grunde til at tage afsted

  • Bangsbo-området
Thisted
Thisted
Kendt for Landskab, Hav og Golf
Når du rejser til Thisted kan du besøge en af Danmarks smukke nationalparker, opleve en lille bid af Hawaii og se historiske seværdigheder.

Gode grunde til at tage afsted

  • Thisted Strand
Hjørring som viser en kirke eller en katedral
Hjørring
Kendt for Museer, Monumenter og Bowling
Brug en ferie eller et weekendophold i Hjørring på historiske oplevelser. Byen har mange velbevarede kulturskatte, som kan kombineres med gode oplevelser i naturen.
Nykøbing Mors
Nykøbing Mors
Kendt for Golf, Marinaer og Naturparker
Nykøbing Mors byder på helt unikke oplevelser til din ferie: Østers- og muslingefiskeri, sælsafari i Limfjorden, afslappet ø-stemning, flot natur og rigt byliv.