Aalborg

Rejseguide
Aalborg og byder på en kystby, en bugt eller havn og sejlads
Denne historiske havneby i det nordlige Jylland har en af Skandinaviens mest velbevarede vikingegravsteder, bemærkelsesværdig arkitektur og familievenlige seværdigheder.

Det centrale Aalborg sidder på Limfjordens sydlige bred, en lavvandet kanal, som skærer igennem Jylland og forbinder Kattegat med Nordsøen. Her er sommernætterne lange og vintrene hyggelige, særligt når en dyne af sne dækker de historiske gader, og julemarkederne er åbne.

Du kan finde mange af Aalborgs historiske bygninger rundt omkring Algade, som ligger centralt. Læg vejen forbi Gammeltorv, Aalborgs ældste offentlige torv, og hør klokkespillet fra den ikoniske Budolfi Kirke. Rejs tilbage i tiden i det underjordiske Gråbrødrekloster, hvor du kan se ruiner fra et middelalderkloster og lære mere om byens historie på Aalborg Historiske Museum.

Læg vejen forbi restauranterne, de hyggelige barer og moderne klubber i den energiske Jomfru Ane Gade, også kaldet "Gaden". Her kan du bestille en akvavit.

Det er nemt at udforske Aalborg til fods eller på cykel, da de fleste seværdigheder ligger centralt. Fra april til november kan du med fordel gøre brug af de gratis bycykler og cykle rundt i byen.

Du kan slappe af i Jomfru Ane Parken langs havnepromenaden om sommeren. I nærheden af fjorden ligger også Aalborghus Slot, et slot fra 1500-tallet. Det står i skarp kontrast til det nærliggende Utzon Center, tegnet af Jørn Utzon. Den danske arkitekt blev verdenskendt efter at have tegnet Operahuset i Sydney, Australien. Nyd et stykke smørrebrød, såvel som udsigten. På den anden side af vandet i Nørresundby ligger Lindholm Høje, det største vikingegravsted i Skandinavien.

Sæt lidt tid af til at udforske de nordjyske strande, inklusive Blokhus og Løkken. Disse strande ligger kun 45 minutters kørsel fra centrum.

Hvor kan jeg overnatte i Aalborg

Helnan Phønix Hotel
Helnan Phønix Hotel
4 out of 5
Vesterbro 77, Aalborg, DK-9000
Prisen er 1.040, kr pr. nat fra 22. aug. til 23. aug.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aalborg, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og roomservice. Vores gæster fremhæver ...
4,1/5 Very Good! (1.098 anmeldelser)
"Dejligt ophold. men for lidt p-pladser udenfor så måtte længere væk for at finde alternativ. Morgen kaffen alt for kaos fordi der er 1.maskine stillet op til kaffe med mælkedrikke i og ellers er der kander på et bord et andet sted. Men folk tror det er kun maskinen man kan få kaffe fra så måske man ..."

Anmeldelse fra 7. aug. 2022

Helnan Phønix Hotel
Pier 5 Hotel
Pier 5 Hotel
4 out of 5
Rendsburggade 5, Aalborg, 9000
Prisen er 851, kr pr. nat fra 23. aug. til 24. aug.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aalborg, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster ...
4,1/5 Very Good! (1.006 anmeldelser)
Bedste beliggenhed/lækkert hotel
"Vores foretrukne hotel i Ålborg. Høj standard og virkelig god beliggenhed."

Anmeldelse fra 12. aug. 2022

Pier 5 Hotel
CABINN Aalborg Hotel
CABINN Aalborg Hotel
2 out of 5
Fjordgade 20, Aalborg, 9000
Prisen er 625, kr pr. nat fra 16. aug. til 17. aug.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster fremhæver især morgenmaden ...
4/5 Very Good! (1.004 anmeldelser)
"Udmærket billig og centralt beliggende hotel."

Anmeldelse fra 7. aug. 2022

CABINN Aalborg Hotel
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
aday - Reberbansgade Apartment Suite
aday - Reberbansgade Apartment Suite
Aalborg, Nordjylland
Prisen er 952, kr pr. nat fra 5. sep. til 6. sep.
Overnat i denne lejlighed i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, et tv og et køkken. De populære seværdigheder Energi Nord Arena og Aalborg Historiske Museum ligger ...
5/5 Exceptional! (1 anmeldelse)
Small apartment in nice area
"Nice small apartment in a great area."

Anmeldelse fra 9. jun. 2022

aday - Reberbansgade Apartment Suite
Aalborg Hotel Apartments
Aalborg Hotel Apartments
3.5 out of 5
Tornhøjvej 10, Aalborg, Nordjylland, 9220
Overnat i denne lejlighed med 3,5 stjerner i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og en terrasse. Vores gæster fremhæver især Wi-Fi-forbindelsen ...
4,7/5 Exceptional! (193 anmeldelser)
"Skøn lejlighed eneste minus var at der var en vaskekælder unde lejligheden og trods der stod den var lydisoleret havde vi glæden af at hører vaskemaskinerne kører sent om aftenen. Men udover det var det et fint ophold"

Anmeldelse fra 30. maj 2022

Aalborg Hotel Apartments
Aalborg City apartments
Aalborg City apartments
3 out of 5
2 Vingårdsgade, Aalborg, jutland, 9000
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, en balkon og et fladskærms-tv. De populære seværdigheder Budolfi Katedral og Gammeltorv ...
4,8/5 Exceptional! (6 anmeldelser)
Centralt og hyggeligt
"Centralt og hyggeligt sted og rigtigt fint til bl.a. rejser med mellemstore børn."

Anmeldelse fra 27. jul. 2021

Aalborg City apartments
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge

Byer i nærheden af Aalborg