Rejseråd

Vær opmærksom på rejsevejledninger relateret til Corona-virussen (COVID-19), og følg opdateringer fra World Health Organization (WHO). Grundet det hidtil usete antal rejseforstyrrelser kan refusionsprocesser tage op til 30 dage.

AalborgDanmark

Denne historiske havneby i det nordlige Jylland har en af Skandinaviens mest velbevarede vikingegravsteder, bemærkelsesværdig arkitektur og familievenlige seværdigheder.

Det centrale Aalborg sidder på Limfjordens sydlige bred, en lavvandet kanal, som skærer igennem Jylland og forbinder Kattegat med Nordsøen. Her er sommernætterne lange og vintrene hyggelige, særligt når en dyne af sne dækker de historiske gader, og julemarkederne er åbne.

Du kan finde mange af Aalborgs historiske bygninger rundt omkring Algade, som ligger centralt. Læg vejen forbi Gammeltorv, Aalborgs ældste offentlige torv, og hør klokkespillet fra den ikoniske Budolfi Kirke. Rejs tilbage i tiden i det underjordiske Gråbrødrekloster, hvor du kan se ruiner fra et middelalderkloster og lære mere om byens historie på Aalborg Historiske Museum.

Læg vejen forbi restauranterne, de hyggelige barer og moderne klubber i den energiske Jomfru Ane Gade, også kaldet "Gaden". Her kan du bestille en akvavit.

Det er nemt at udforske Aalborg til fods eller på cykel, da de fleste seværdigheder ligger centralt. Fra april til november kan du med fordel gøre brug af de gratis bycykler og cykle rundt i byen.

Du kan slappe af i Jomfru Ane Parken langs havnepromenaden om sommeren. I nærheden af fjorden ligger også Aalborghus Slot, et slot fra 1500-tallet. Det står i skarp kontrast til det nærliggende Utzon Center, tegnet af Jørn Utzon. Den danske arkitekt blev verdenskendt efter at have tegnet Operahuset i Sydney, Australien. Nyd et stykke smørrebrød, såvel som udsigten. På den anden side af vandet i Nørresundby ligger Lindholm Høje, det største vikingegravsted i Skandinavien.

Sæt lidt tid af til at udforske de nordjyske strande, inklusive Blokhus og Løkken. Disse strande ligger kun 45 minutters kørsel fra centrum.

Mest populære hoteller i Aalborg

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Zleep Hotel Aalborg
Zleep Hotel Aalborg
3.5 out of 5
Jyllandsgade 6, Aalborg
DKK 599
pr. nat
26. apr. – 27. apr.

Dette hotel ligger i hjertet af Aalborg, kun 10 minutters gang fra Vor Frue Kirke og Nordkraft. Derudover ligger Utzon Center og Musikkens Hus 15 minutter derfra. ...

4.2/5Excellent! (278 anmeldelser)
Lækkert hotel, men dyr parkering!

"Dejligt rent og pænt hotel centralt i Ålborg. Men sengene til børnene var alt for korte, så ungerne lå med fødderne ud over kanten!! Parkering var svinedyrt og et godt stykke fra hotellet. 170 for to døgn! Ville aldrig koste så meget i København!!!"…"

Anmeldelse fra 28. dec. 2019

Zleep Hotel Aalborg
First Hotel Aalborg
First Hotel Aalborg
4 out of 5
Rendsburggade 5, Aalborg
DKK 864
pr. nat
8. maj – 9. maj

Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i hjertet af Aalborg, kun 5 minutters gang fra Utzon Center og Musikkens Hus. Derudover ligger Aalborghus Slot og Nordkraft ...

3.8/5Good! (1,048 anmeldelser)
Fint til prisen

"Glimrende ophold til prisen. Fantastisk beliggenhed, rigtig god service af en ung kvinde i receptionen. Ikke en masse dikkedare, men et fornuftigt værelse, præcis hvad man har brug for. Kunne godt have brugt en lænestol og et lille bord på værelset ellers perfekt."…"

Anmeldelse fra 20. dec. 2019

First Hotel Aalborg
Comwell Hvide Hus Aalborg
Comwell Hvide Hus Aalborg
4 out of 5
Vesterbro 2, Aalborg
DKK 1.098
pr. nat
9. apr. – 10. apr.

Dette hotel med miljøvenlig profil ligger tæt på lufthavnen, kun 10 minutters gang fra Aalborg Kongres og Kulturcenter, Nordjyllands Kunstmuseum og Aalborgtårnet. ...

4.1/5Very Good! (1,039 anmeldelser)
Godt til næsten alle formål

"Rummeligt værelse, plads til vores lille søn - også i restauranten. Gode drinks i lounge"…"

Anmeldelse fra 5. jan. 2020

Comwell Hvide Hus Aalborg

Seværdigheder i Aalborg

Jomfru Ane Gade
Billede af Jomfru Ane Gade

Jomfru Ane Gade

4/5(24 anmeldelser)

Besøg Aalborgs populære gade fyldt med natteliv og underholdning, som har en af de største koncentrationer af barer, bistroer og klubber i Danmark.

Aalborg Havn
Billede af Aalborg Havn

Aalborg Havn

4.5/5(27 anmeldelser)

Nyd havområdet i Aalborg Midtby med et besøg til Aalborg Havn. Udforsk området, som er kendt for sine museer og sine monumenter.

Forsvars- og Garnisonsmuseet
Billede af Forsvars- og Garnisonsmuseet

Forsvars- og Garnisonsmuseet

5/5(1 anmeldelse)

Gå om bord på en hangar fra Anden Verdenskrig, tag plads i biler, fly, motorcykler og tanks, som er blevet anvendt af de danske væbnede styrker, og se politivåben. 

Gammeltorv
Billede af Gammeltorv

Gammeltorv

4/5(5 anmeldelser)

Oplev koncerter, besøg kirken, som er Aalborgs vartegn, og er du på visit ved juletid, kan du lægge vejen forbi julemarkedet på Aalborgs ældste bytorv.

Budolfi Katedral
Billede af Budolfi Katedral

Budolfi Katedral

4.5/5(7 anmeldelser)

Besøg Aalborgs vartegn, den gotiske kirke med barok-klokketårnet, og tag et kig på arkitekturen og ornamenterne, lyt til klokkespillet, overvær en koncert eller deltag i en luthersk gudstjeneste.

Aalborg Kloster
Billede af Aalborg Kloster

Aalborg Kloster

3/5(1 anmeldelse)

Rejs tilbage i tiden, og tag ned til det middelalderlige Gråbrødrekloster, som ligger under en af Aalborgs travleste gader, hvor du kan se udgravede skeletter.

Aalborg – anmeldelser

4.3

Populær destination

5 - Fremragende
26
5 - Fremragende 32.91139240506329%
4 - God
49
4 - God 62.0253164556962%
3 - Okay
3
3 - Okay 3.7974683544303796%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
1
1 - Forfærdelig 1.2658227848101267%

4/5 - God

Verificeret rejsende

17. feb. 2020

Aalborg er en dejlig by som har meget at byde på.

4/5 - God

Verificeret rejsende

9. sep. 2019

Hyggelig by

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

10. jun. 2019

RUSH

4/5 - God

Verificeret rejsende

10. jun. 2019

Kan varmt anbefale Cafe Ulla Terkelsen London på Kastetvej som weekend brunch sted, virkelig hyggeligt og med god plads til børn og “højt til loftet”.

1/5 - Forfærdelig

Verificeret rejsende

30. maj 2019

Aldrig Aalborg igen, medmindre jeg som denne gang, er tvunget til at komme. trafikale forhold er under al kritik, nye bygninger uden gadeskilte, absolut ikke venligt overfor udefrakommende.

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

25. apr. 2019

Super by