Aalborg

Rejseguide
Aalborg og byder på en kystby, en bugt eller havn og sejlads
Denne historiske havneby i det nordlige Jylland har en af Skandinaviens mest velbevarede vikingegravsteder, bemærkelsesværdig arkitektur og familievenlige seværdigheder.

Det centrale Aalborg sidder på Limfjordens sydlige bred, en lavvandet kanal, som skærer igennem Jylland og forbinder Kattegat med Nordsøen. Her er sommernætterne lange og vintrene hyggelige, særligt når en dyne af sne dækker de historiske gader, og julemarkederne er åbne.

Du kan finde mange af Aalborgs historiske bygninger rundt omkring Algade, som ligger centralt. Læg vejen forbi Gammeltorv, Aalborgs ældste offentlige torv, og hør klokkespillet fra den ikoniske Budolfi Kirke. Rejs tilbage i tiden i det underjordiske Gråbrødrekloster, hvor du kan se ruiner fra et middelalderkloster og lære mere om byens historie på Aalborg Historiske Museum.

Læg vejen forbi restauranterne, de hyggelige barer og moderne klubber i den energiske Jomfru Ane Gade, også kaldet "Gaden". Her kan du bestille en akvavit.

Det er nemt at udforske Aalborg til fods eller på cykel, da de fleste seværdigheder ligger centralt. Fra april til november kan du med fordel gøre brug af de gratis bycykler og cykle rundt i byen.

Du kan slappe af i Jomfru Ane Parken langs havnepromenaden om sommeren. I nærheden af fjorden ligger også Aalborghus Slot, et slot fra 1500-tallet. Det står i skarp kontrast til det nærliggende Utzon Center, tegnet af Jørn Utzon. Den danske arkitekt blev verdenskendt efter at have tegnet Operahuset i Sydney, Australien. Nyd et stykke smørrebrød, såvel som udsigten. På den anden side af vandet i Nørresundby ligger Lindholm Høje, det største vikingegravsted i Skandinavien.

Sæt lidt tid af til at udforske de nordjyske strande, inklusive Blokhus og Løkken. Disse strande ligger kun 45 minutters kørsel fra centrum.

Hvor kan jeg overnatte i Aalborg

CABINN Aalborg Hotel
CABINN Aalborg Hotel
2 out of 5
Fjordgade 20, Aalborg, 9000
Prisen er 575, kr pr. nat fra 9. dec. til 10. dec.
575, kr
pr. nat
9. dec. – 10. dec.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster fremhæver især morgenmaden ...
4/5 Very Good! (1.004 anmeldelser)
"En del støj på gangene om natten og en stoppet håndvask udfordrede noget."

Anmeldelse fra 28. nov. 2022

CABINN Aalborg Hotel
Pier 5 Hotel
Pier 5 Hotel
4 out of 5
Rendsburggade 5, Aalborg, 9000
Fuldt refunderbartBook nu, og betal under opholdet
Prisen er 806, kr pr. nat fra 8. dec. til 9. dec.
806, kr
pr. nat
8. dec. – 9. dec.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aalborg, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster ...
4,3/5 Excellent! (237 anmeldelser)
Centralt beliggenhed
"Det tidligere First hotel som nu har skiftet ejer. Hotellet og værelserne er blevet opdaterede, men der er stadig meget lydt på værelserne - både fra vejen og fra folk på gangen. Stilen er moderne, og der er en god atmosfære. Morgenmaden er ikke med i prisen, og koster 165 pp men den er både god ..."

Anmeldelse fra 23. nov. 2022

Pier 5 Hotel
Zleep Hotel Aalborg
Zleep Hotel Aalborg
3.5 out of 5
Jyllandsgade 6, Aalborg, 9000
Prisen er 640, kr pr. nat fra 21. dec. til 22. dec.
640, kr
pr. nat
21. dec. – 22. dec.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aalborg, som har 3,5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster ...
4,3/5 Excellent! (950 anmeldelser)
"Nemt og minimalistisk. Gode værelser med de ting der er behov for ved enkelte overnatninger. Altid en god go-to ift korte visit i Aalborg"

Anmeldelse fra 20. nov. 2022

Zleep Hotel Aalborg
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Aalborg Hotel Apartments
Aalborg Hotel Apartments
3.5 out of 5
Tornhøjvej 10, Aalborg, Nordjylland, 9220
Overnat i denne lejlighed med 3,5 stjerner i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og en terrasse. Vores gæster fremhæver især Wi-Fi-forbindelsen ...
4,7/5 Exceptional! (200 anmeldelser)
Lækker lejlighed, fin og velindrettede.
"Lækker lejlighed, fin og velindrettede. Små kommunikation ups'ere ml. vejledninger ifbm. ind & indtjekninger skrevne tekster og sms'er. Største anke, DÅRLIG luft i lejligheden især om natten med mindre persiennen trukket op."

Anmeldelse fra 24. aug. 2022

Aalborg Hotel Apartments
Aalborg City apartments
Aalborg City apartments
3 out of 5
2 Vingårdsgade, Aalborg, jutland, 9000
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, en balkon og et fladskærms-tv. De populære seværdigheder Budolfi Katedral og Gammeltorv ...
4,8/5 Exceptional! (6 anmeldelser)
Centralt og hyggeligt
"Centralt og hyggeligt sted og rigtigt fint til bl.a. rejser med mellemstore børn."

Anmeldelse fra 27. jul. 2021

Aalborg City apartments
aday - Penthouse 3 bedroom - Heart of Aalborg
aday - Penthouse 3 bedroom - Heart of Aalborg
Aalborg, Nordjylland
Overnat i denne lejlighed i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, et tv og et køkken. De populære seværdigheder Jomfru Ane Gade og Aalborg Kloster ligger i nærheden. ...
5/5 Exceptional! (1 anmeldelse)
"Dejlig stor lejlighed midt i centrum af Aalborg. Alt var pænt, nyt og rent. Vi havde stor glæde af, at lejligheden lå lige i gågaden så vi let kunne shoppe og finde spisesteder."

Anmeldelse fra 19. jun. 2021

aday - Penthouse 3 bedroom - Heart of Aalborg
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge

Byer i nærheden af Aalborg