Aalborg

Rejseguide
Aalborg og byder på en kystby, en bugt eller havn og bådsejlads
Denne historiske havneby i det nordlige Jylland har en af Skandinaviens mest velbevarede vikingegravsteder, bemærkelsesværdig arkitektur og familievenlige seværdigheder.

Det centrale Aalborg sidder på Limfjordens sydlige bred, en lavvandet kanal, som skærer igennem Jylland og forbinder Kattegat med Nordsøen. Her er sommernætterne lange og vintrene hyggelige, særligt når en dyne af sne dækker de historiske gader, og julemarkederne er åbne.

Du kan finde mange af Aalborgs historiske bygninger rundt omkring Algade, som ligger centralt. Læg vejen forbi Gammeltorv, Aalborgs ældste offentlige torv, og hør klokkespillet fra den ikoniske Budolfi Kirke. Rejs tilbage i tiden i det underjordiske Gråbrødrekloster, hvor du kan se ruiner fra et middelalderkloster og lære mere om byens historie på Aalborg Historiske Museum.

Læg vejen forbi restauranterne, de hyggelige barer og moderne klubber i den energiske Jomfru Ane Gade, også kaldet "Gaden". Her kan du bestille en akvavit.

Det er nemt at udforske Aalborg til fods eller på cykel, da de fleste seværdigheder ligger centralt. Fra april til november kan du med fordel gøre brug af de gratis bycykler og cykle rundt i byen.

Du kan slappe af i Jomfru Ane Parken langs havnepromenaden om sommeren. I nærheden af fjorden ligger også Aalborghus Slot, et slot fra 1500-tallet. Det står i skarp kontrast til det nærliggende Utzon Center, tegnet af Jørn Utzon. Den danske arkitekt blev verdenskendt efter at have tegnet Operahuset i Sydney, Australien. Nyd et stykke smørrebrød, såvel som udsigten. På den anden side af vandet i Nørresundby ligger Lindholm Høje, det største vikingegravsted i Skandinavien.

Sæt lidt tid af til at udforske de nordjyske strande, inklusive Blokhus og Løkken. Disse strande ligger kun 45 minutters kørsel fra centrum.

Hvor kan jeg overnatte i Aalborg

Radisson Blu Limfjord Hotel Aalborg
Radisson Blu Limfjord Hotel Aalborg
4 out of 5
Ved Stranden 14-16, Aalborg, DK-9000
Fuldt refunderbartBook nu, og betal under opholdet
Prisen er 1.076, kr pr. nat fra 2. apr. til 3. apr.
1.076, kr
pr. nat
2. apr. – 3. apr.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aalborg, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og et kasino. Vores gæster fremhæver ...
8,2/10 Very Good! (1.001 anmeldelser)
Tip top bortset fra morgenmaden.
"Betjeningen, servicen, beliggenheden. Alt er i top og jeg elsker at komme på hotellet. Det føles som at komme hjem. Eneste der trækker ned er morgenmadsbuffeten. Den er virkelig trist og skuffende. Kaffen er god, men teen (Pickwick eller lign) trænger til en upgrade. Fx Perchs. De scramblede æg er ..."

Anmeldelse fra 23. jan. 2023

Radisson Blu Limfjord Hotel Aalborg
CABINN Aalborg Hotel
CABINN Aalborg Hotel
2 out of 5
Fjordgade 20, Aalborg, 9000
Prisen er 608, kr pr. nat fra 30. mar. til 31. mar.
608, kr
pr. nat
30. mar. – 31. mar.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster fremhæver især morgenmaden ...
8/10 Very Good! (1.002 anmeldelser)
"Fint billigt hotel liggende centralt"

Anmeldelse fra 19. mar. 2023

CABINN Aalborg Hotel
Pier 5 Hotel
Pier 5 Hotel
4 out of 5
Rendsburggade 5, Aalborg, 9000
Prisen er 947, kr pr. nat fra 17. apr. til 18. apr.
947, kr
pr. nat
17. apr. – 18. apr.
Overnat på dette hotel med 4 stjerner i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster fremhæver især morgenmaden og det ...
8,6/10 Excellent! (298 anmeldelser)
Godt hotel med venligt personale. Anbefales.
"Dejligt hotel med god beliggenhed og supervenligt personale. Jeg kan godt lide muligheden for digital check-in og -ud. Min eneste anke er, at jeg ville ELSKE, hvis man kunne lave en kop kaffe på værelset."

Anmeldelse fra 22. mar. 2023

Pier 5 Hotel
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Aalborg Hotel Apartments
Aalborg Hotel Apartments
3.5 out of 5
Tornhøjvej 10, Aalborg, Nordjylland, 9220
Overnat i denne lejlighed med 3,5 stjerner i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og en terrasse. Vores gæster fremhæver især Wi-Fi-forbindelsen ...
9,4/10 Exceptional! (204 anmeldelser)
Lækker lejlighed, fin og velindrettede.
"Lækker lejlighed, fin og velindrettede. Små kommunikation ups'ere ml. vejledninger ifbm. ind & indtjekninger skrevne tekster og sms'er. Største anke, DÅRLIG luft i lejligheden især om natten med mindre persiennen trukket op."

Anmeldelse fra 24. aug. 2022

Aalborg Hotel Apartments
Aalborg City apartments
Aalborg City apartments
3 out of 5
2 Vingårdsgade, Aalborg, jutland, 9000
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, en balkon og et fladskærms-tv. De populære seværdigheder Budolfi Church og Budolfi ...
9,6/10 Exceptional! (6 anmeldelser)
Centralt og hyggeligt
"Centralt og hyggeligt sted og rigtigt fint til bl.a. rejser med mellemstore børn."

Anmeldelse fra 27. jul. 2021

Aalborg City apartments
aday - Delightful apartment in the heart of Aalborg
aday - Delightful apartment in the heart of Aalborg
Aalborg, Nordjylland
Overnat i denne lejlighed i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, et tv og et køkken. De populære seværdigheder Haandvaerkerhuset og Jomfru Ane Gade ligger i nærheden. ...
10/10 Exceptional! (1 anmeldelse)
The place is amazing
"The place is amazing in the middle of everything the shops market and the city and near the river view as well the place is big and well equipped."

Anmeldelse fra 10. nov. 2022

aday - Delightful apartment in the heart of Aalborg
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge

Byer i nærheden af Aalborg