Aalborg

Rejseguide
Aalborg og byder på en kystby, en bugt eller havn og sejlads

Denne historiske havneby i det nordlige Jylland har en af Skandinaviens mest velbevarede vikingegravsteder, bemærkelsesværdig arkitektur og familievenlige seværdigheder.

Det centrale Aalborg sidder på Limfjordens sydlige bred, en lavvandet kanal, som skærer igennem Jylland og forbinder Kattegat med Nordsøen. Her er sommernætterne lange og vintrene hyggelige, særligt når en dyne af sne dækker de historiske gader, og julemarkederne er åbne.

Du kan finde mange af Aalborgs historiske bygninger rundt omkring Algade, som ligger centralt. Læg vejen forbi Gammeltorv, Aalborgs ældste offentlige torv, og hør klokkespillet fra den ikoniske Budolfi Kirke. Rejs tilbage i tiden i det underjordiske Gråbrødrekloster, hvor du kan se ruiner fra et middelalderkloster og lære mere om byens historie på Aalborg Historiske Museum.

Læg vejen forbi restauranterne, de hyggelige barer og moderne klubber i den energiske Jomfru Ane Gade, også kaldet "Gaden". Her kan du bestille en akvavit.

Det er nemt at udforske Aalborg til fods eller på cykel, da de fleste seværdigheder ligger centralt. Fra april til november kan du med fordel gøre brug af de gratis bycykler og cykle rundt i byen.

Du kan slappe af i Jomfru Ane Parken langs havnepromenaden om sommeren. I nærheden af fjorden ligger også Aalborghus Slot, et slot fra 1500-tallet. Det står i skarp kontrast til det nærliggende Utzon Center, tegnet af Jørn Utzon. Den danske arkitekt blev verdenskendt efter at have tegnet Operahuset i Sydney, Australien. Nyd et stykke smørrebrød, såvel som udsigten. På den anden side af vandet i Nørresundby ligger Lindholm Høje, det største vikingegravsted i Skandinavien.

Sæt lidt tid af til at udforske de nordjyske strande, inklusive Blokhus og Løkken. Disse strande ligger kun 45 minutters kørsel fra centrum.

Hvor kan jeg overnatte i Aalborg

CABINN Aalborg Hotel
CABINN Aalborg Hotel
2 out of 5
Fjordgade 20, Aalborg, 9000
Prisen er 575, kr pr. nat fra 24. maj til 25. maj
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster fremhæver især morgenmaden ...
3,9/5 Good! (927 anmeldelser)
Value for money!
"Hotellets beliggenhed er rigtig god. Man kan gå til mange ting; P-forhold fine - 90 kr. for et døgn i p-kælder. Værelserne er ikke store, badeværelser meget små - for små. Morgenmad god. Eneste meget ubehagelighed var, at det stank af kloak fra badeværelset - stanken blev sendt ud i værelset. Man ..."

Anmeldelse fra 15. feb. 2022

CABINN Aalborg Hotel
Zleep Hotel Aalborg
Zleep Hotel Aalborg
3.5 out of 5
Jyllandsgade 6, Aalborg, 9000
Prisen er 639, kr pr. nat fra 5. jun. til 6. jun.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aalborg, som har 3,5 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster ...
4,3/5 Excellent! (763 anmeldelser)
"Fint sted til prisen"

Anmeldelse fra 13. mar. 2022

Zleep Hotel Aalborg
Pier 5 Hotel
Pier 5 Hotel
4 out of 5
Rendsburggade 5, Aalborg, 9000
Prisen er 896, kr pr. nat fra 7. jun. til 8. jun.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Aalborg, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og selvstændig parkering. Vores gæster ...
4,1/5 Very Good! (939 anmeldelser)
Fint ophold
"Fint ophold i forbindelse med forretnings rejse. Hotellet er under ombygning, men det påvirkede ikke mit ophold. God morgenmads buffet og venligt personale. Man skal være opmærksom på at TV på værelse ikke har TV kanaler, men der er mulighed for at caste fra sin mobil/pc, så har man en streaming ..."

Anmeldelse fra 4. feb. 2022

Pier 5 Hotel
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
aday - Reberbansgade Apartment Suite
aday - Reberbansgade Apartment Suite
Aalborg, Nordjylland
Prisen er 1.020, kr pr. nat fra 30. maj til 31. maj
Overnat i denne lejlighed i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, et tv og et køkken. De populære seværdigheder Energi Nord Arena og Aalborg Historiske Museum ligger ...
aday - Reberbansgade Apartment Suite
Aalborg Hotel Apartments
Aalborg Hotel Apartments
3.5 out of 5
Tornhøjvej 10, Aalborg, Nordjylland, 9220
Overnat i denne lejlighed med 3,5 stjerner i Aalborg. Nyd godt af gratis Wi-Fi, gratis parkering og en terrasse. Vores gæster fremhæver især Wi-Fi-forbindelsen ...
4,7/5 Exceptional! (166 anmeldelser)
"Super lejlighed. Fin stand og gode værelser."

Anmeldelse fra 19. feb. 2022

Aalborg Hotel Apartments
Mortens Kro Restaurant & Suites
Mortens Kro Restaurant & Suites
4 out of 5
2 Mølleå, Aalborg, 9000
Prisen er 2.390, kr pr. nat fra 3. jun. til 4. jun.
Overnat på dette lejlighedshotel med 4 stjerner i Aalborg. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og roomservice. Vores gæster fremhæver især morgenmaden ...
4,8/5 Exceptional! (4 anmeldelser)
"Perfekt morgenmad, lækker lejelighed, hvis jeg skulle sætte finger på nogen så vil det være at hvis man ville se lidt tv om aften så foregik det i sækkestole, som man havde svært ved at komme op fra, så var der lige spisebord stole var noget lave i forhold til bordet og sengene var lidt bløde men ..."

Anmeldelse fra 17. okt. 2019

Mortens Kro Restaurant & Suites
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Aalborg

Byer i nærheden af Aalborg