OsloNorge

Find masser af ting at se og lave i Oslo – gourmet restauranter, shopping og seværdigheder som Oslos operahus og Oslo Spektrum.

Oslo har med sine kulturelle seværdigheder, caféer og natteliv en stemning og en energi som en storby, og samtidig ligger den tæt på naturen, hvilket giver den en frisk og afslappet charme. Den norske hovedstad er en kompakt by, som ligger i den nordlige ende af en fjord og er omgivet af en skovklædt vildmark med mange søer og vandrestier.

Oslo er muligvis en af de dyreste byer i verden, men lad ikke det forhindre dig i at besøge den. Byen vurderes ofte til at være et af Europas bedste byområder med hensyn til livskvalitet.

Nordiske eventyrere bidrog til Oslos rige søfartstradition, fra vikingetogter på tværs af Europa til opdagelsesrejsende som Roald Amundsen og Thor Heyerdahls legendariske rejser. På en rejse til Oslo kan du lære mere om byens maritime arv ved at besøge Bygdøy, som er en halvø med en masse museer.

På et weekendophold i Oslo kan du rejse mere end tusind år tilbage i tiden og se skibe fra det niende århundrede på vikingeskibsmuseet. Gå til Frammuseet, og stå på dækket af det skib, der bragte Amundsen til Sydpolen. Et andet eksempel på Norges eventyrlyst finder du på Kon-Tiki-museet. Det rummer den hjemmelavede tømmerflåde, som på et tidspunkt bragte Heyerdahl og fem ledsagere tusindvis af kilometer på tværs af Stillehavet.

Byens indbyggere holder meget af at opholde sig i Oslos friske luft, men hovedstaden opfattes med rette også som et kulturcentrum. Oslo danner hvert år rammen om tusindvis af forestillinger i byens mange klubber, teatre, koncertsteder og museer. På en rejse til Oslo kan du f.eks. opleve en opera eller en ballet i Oslos operahus. På Oslos rådhus og i Oslos katedral kan du opleve værker af førende norske kunstnere.

De fleste seværdigheder ligger i centrum af Oslo, som er nem at komme rundt i til fods. Hvis du har planer om at benytte offentlige transportmidler, skal du overveje at købe et Oslo Pass. Det giver ret til gratis ubegrænset rejse med sporvogn, bus, undergrundsbane, tog og færger samt gratis adgang til mange museer. Passet giver desuden rabat til mange restauranter og fritidsfaciliteter.

Her kan du overnatte i Oslo

Oslo som viser udendørs kunst

Oslo Centrum

4/5Very Good!(22 anmeldelser af området)

Afsæt tid til at besøge seværdigheder som Oslos operahus, mens du lærer Oslo Centrum at kende, og sørg endelig for at opleve de interessante museer. Du kan hoppe på metroen fra Christiania Torv Sporvognsstation eller Wessels Plass Letbanestation for at se mere af området.

Oslo Centrum
Oslo som viser udendørs kunst

Frogner

4.5/5Wonderful!(2 anmeldelser af området)

Frogner byder blandt andet på museer, caféer og muligheder for shopping. Læg vejen forbi Aker Brygge eller Nasjonalbiblioteket under dit ophold, og tag metroen fra Skillebekk Letbanestation eller Skarpsno Letbanestation for at komme rundt i byen.

Frogner
Oslo Vinterpark som omfatter sne og skiløb såvel som en mand

Holmenkollen

5/5Exceptional!(2 anmeldelser af området)

Rejsende tager til Holmenkollen på grund af de mange spisemuligheder. Hop på metroen fra Voksenlia Metrostation eller Vokenlia T-bane-station, og besøg populære seværdigheder som Holmenkollen Skihop.

Holmenkollen
Grunerlokka, Oslo, Norge

Grunerlokka

4/5Very Good!(1 anmeldelse af området)

Rejsende tager til Grunerlokka på grund af de mange spisemuligheder. Hop på metroen fra Olaf Ryes Plass Letbanestation eller Schous Plass Letbanestation, og besøg populære seværdigheder som Mathallen Oslo.

Grunerlokka
Tøyen, Oslo, Norge

Tøyen

Der er masser at udforske i Tøyen, som byder på museer og muligheder for shopping. Populære seværdigheder som Munch-museet og Oslos botaniske have tiltrækker mange rejsende, og du kan tage metroen fra Tøyen T-bane-station eller Toyen Metrostation for at se mere af byen.

Tøyen
Oslos operahus som viser teaterliv og moderne arkitektur

Gamle Oslo

Gamle Oslo byder blandt andet på muligheder for shopping, restauranter og museer. Læg vejen forbi Oslos operahus eller Munch-museet under dit ophold, og tag metroen fra Oslo Hospital Letbanestation eller St. Halvards Plass Sporvognsstation for at komme rundt i byen.

Gamle Oslo

Mest populære hoteller i Oslo

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Clarion Hotel The Hub
Clarion Hotel The Hub
4 out of 5
Biskop Gunnerus Gate 3, Oslo
Prisen er DKK 1.109 pr. nat

Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Derudover ligger Oslos operahus og Nobels fredscenter ca. 2 km derfra. ...

4.4/5Excellent! (1,006 anmeldelser)
Rigtig god oplevelse

"Gode værelser og venligt personale. Plus en overdådig morgenbuffet."…"

Anmeldelse fra 25. dec. 2019

Clarion Hotel The Hub
Comfort Hotel Xpress Youngstorget
Comfort Hotel Xpress Youngstorget
3 out of 5
Møllergata 26, Oslo
Prisen er DKK 442 pr. nat

Dette hotel ligger i Oslo Centrum, mindre end 2 km fra Oslo Spektrum, Oslos operahus og Nobels fredscenter. Derudover ligger Munch-museet og Aker Brygge ca. ...

4.1/5Very Good! (933 anmeldelser)
Godt hotel

"God beliggenhed, dejlig morgenmad, gode senge"…"

Anmeldelse fra 4. mar. 2020

Comfort Hotel Xpress Youngstorget
Scandic Victoria
Scandic Victoria
3.5 out of 5
Rosenkrantzgate 13, Oslo
Prisen er DKK 610 pr. nat

Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord og Nobels fredscenter. Derudover ligger Kongeslottet og Aker Brygge 15 minutter derfra. ...

4.2/5Very Good! (1,054 anmeldelser)
Fint

"Fint overnatningssted, dynerne var dog mere et vattæppe end en dyne. Fin service, sød personlig besked på værelset og god morgenmad. God valuta til prisen"…"

Anmeldelse fra 3. okt. 2019

Scandic Victoria

Populære steder at besøge i Oslo

Oslos operahus
Billede af Oslos operahus

Oslos operahus

4/5(5 anmeldelser)

Operahuset i Oslo, som er hjemsted for Norges nationalballet og -opera, er en stor bygning af marmor og glas, som ligner en gletsjer, der stiger op af vandet.

Vikingeskibsmuseet
Billede af Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet

4.5/5(2 anmeldelser)

Denne store hal er permanent havn for tre fantastiske vikingeskibe, som muligvis engang har skabt skræk og rædsel i Nordeuropa.

Oslo Vinterpark
Billede af Oslo Vinterpark

Oslo Vinterpark

3.5/5(2 anmeldelser)

Kør ned af de perfekt præparerede pister, og se vovehalsene træne på Norges olympiske superpipe i dette smukke skisportssted, ikke langt fra Oslos centrum.

Aker Brygge
Billede af Aker Brygge

Aker Brygge

4/5(7 anmeldelser)

Dette tidligere skibsværft er nu et populært område med underholdning, shoppingmuligheder og restauranter ved Oslofjordens bredder.

Munch-museet
Billede af Munch-museet

Munch-museet

4/5(5 anmeldelser)

Se udstillingerne i Munch-museet, som er et populært museum i Oslo. Dette kulturrige sted er vellidt for sine museer og sin kunst, som begge er noget, du kan opleve.

Norsk museum for kulturhistorie
Billede af Norsk museum for kulturhistorie

Norsk museum for kulturhistorie

1/5(1 anmeldelse)

Dette vidtstrakte friluftsmuseum indeholder originale bygninger fra mere end seks århundreder i norsk historie, herunder en middelalderkatedral og bondehuse.

De mest populære oplevelser i Oslo

Oslo-kort
Billede af Oslo-kort

Oslo-kort

DKK 317
pr. voksen
Anbefales af 92% af rejsende
Sejltur med sightseeing på Oslo Fjord
Billede af Sejltur med sightseeing på Oslo Fjord

Sejltur med sightseeing på Oslo Fjord

DKK 253
pr. voksen
Anbefales af 90% af rejsende

Oslo – anmeldelser

4.3

Populær destination

5 - Fremragende
8
5 - Fremragende 38.095238095238095%
4 - God
11
4 - God 52.38095238095238%
3 - Okay
2
3 - Okay 9.523809523809524%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forfærdelig
0
1 - Forfærdelig 0%

4/5 - God

Verificeret rejsende

13. feb. 2020

Smuk by men alle er dyrt

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

12. feb. 2020

Overraskende stilfærdigt

4/5 - God

Verificeret rejsende

19. okt. 2019

Mange spændende museer smukke parker o a

5/5 - Fremragende

Verificeret rejsende

29. sep. 2019

Mange spændende nye bygninger og spændende museer. Havnefronten en rigtig flot vandretur

4/5 - God

Verificeret rejsende

28. sep. 2019

Oslo en skøn by og masser af serværdigheder . Dog kunne der nok gøres noget mere ved tiggeri på Karl Johan politi skal være mere synlig .

4/5 - God

Verificeret rejsende

19. maj 2019

Et godt sted at tage til. De fleste ting er inden for gå afstand. Oplevede en del indbyggere som råbte af hinanden, det skabte utryghed for børnene.

Byer i nærheden af Oslo

Andre steder som Oslo