Oslo

Rejseguide
Oslos operahus og byder på moderne arkitektur, en by og teaterliv
Den norske hovedstad er en smuk europæisk by, som er kendt for sine museer, søfartsfortid og milevis af uberørte naturområder.

Oslo har med sine kulturelle seværdigheder, caféer og natteliv en stemning og en energi som en storby, og samtidig ligger den tæt på naturen, hvilket giver den en frisk og afslappet charme. Den norske hovedstad er en kompakt by, som ligger i den nordlige ende af en fjord og er omgivet af en skovklædt vildmark med mange søer og vandrestier. Oslo er muligvis en af de dyreste byer i verden, men lad ikke det forhindre dig i at besøge den. Byen vurderes ofte til at være et af Europas bedste byområder med hensyn til livskvalitet.

Nordiske eventyrere bidrog til Oslos rige søfartstradition, fra vikingetogter på tværs af Europa til opdagelsesrejsende som Roald Amundsen og Thor Heyerdahls legendariske rejser. På en rejse til Oslo kan du lære mere om byens maritime arv ved at besøge Bygdøy, som er en halvø med en masse museer.

På et weekendophold i Oslo kan du rejse mere end tusind år tilbage i tiden og se skibe fra det niende århundrede på vikingeskibsmuseet. Gå til Frammuseet, og stå på dækket af det skib, der bragte Amundsen til Sydpolen. Et andet eksempel på Norges eventyrlyst finder du på Kon-Tiki-museet. Det rummer den hjemmelavede tømmerflåde, som på et tidspunkt bragte Heyerdahl og fem ledsagere tusindvis af kilometer på tværs af Stillehavet.

Byens indbyggere holder meget af at opholde sig i Oslos friske luft, men hovedstaden opfattes med rette også som et kulturcentrum. Oslo danner hvert år rammen om tusindvis af forestillinger i byens mange klubber, teatre, koncertsteder og museer. På en rejse til Oslo kan du f.eks. opleve en opera eller en ballet i Oslos operahus. På Oslos rådhus og i Oslos katedral kan du opleve værker af førende norske kunstnere.

De fleste seværdigheder ligger i centrum af Oslo, som er nem at komme rundt i til fods. Hvis du har planer om at benytte offentlige transportmidler, skal du overveje at købe et Oslo Pass. Det giver ret til gratis ubegrænset rejse med sporvogn, bus, undergrundsbane, tog og færger samt gratis adgang til mange museer. Passet giver desuden rabat til mange restauranter og fritidsfaciliteter.

Hvor kan jeg overnatte i Oslo

Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen
Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen
4 out of 5
Hotelveien, Gardermoen, Ullensaker, 2060
Prisen er 1.263, kr pr. nat fra 16. jul. til 17. jul.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Ullensaker, som har 4 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, 2 restauranter og morgenmad. Vores gæster fremhæver ...
4,3/5 Excellent! (2.095 anmeldelser)
"😊"

Anmeldelse fra 9. jun. 2022

Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen
Citybox Oslo
Citybox Oslo
3 out of 5
Prinsensgate 6, Oslo, 0152
Fuldt refunderbartBook nu, og betal under opholdet
Prisen er 863, kr pr. nat fra 3. jul. til 4. jul.
Overnat på dette hotel med familievenlig profil i Oslo, som har 3 stjerner. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og en døgnåben reception. Vores gæster fremhæver ...
4,2/5 Excellent! (1.684 anmeldelser)
Ganske ok.
"Der er et stoppested for sporvognen nogle få meter rett uden for hotellet. Dejlige bløde senge, stort badeværelse."

Anmeldelse fra 21. feb. 2022

Citybox Oslo
Comfort Hotel Xpress Youngstorget
Comfort Hotel Xpress Youngstorget
3 out of 5
Møllergata 26, Oslo, 0179
Prisen er 647, kr pr. nat fra 27. jul. til 28. jul.
Overnat på dette hotel med 3 stjerner i Oslo. Nyd godt af gratis Wi-Fi, en tagterrasse og morgenmad. Vores gæster fremhæver især det hjælpsomme personale og ...
4,1/5 Very Good! (861 anmeldelser)
Nice hotel with friendly staff and clean room
"Nice hotel located very close to downtown Oslo and in walking distance from the central station. Plenty of cafees, shopping possibilities etc. just around the corner. Friendly staff and overall clean, modern and in good condition. Super nice and soft bed with big fluffy duvets. Free and stable wifi ..."

Anmeldelse fra 19. nov. 2021

Comfort Hotel Xpress Youngstorget
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.
Frogner House Apartments - Skovveien 8
Frogner House Apartments - Skovveien 8
4 out of 5
Skovveien 8, Oslo, 0257
Prisen er 1.329, kr pr. nat fra 13. jul. til 14. jul.
Overnat i denne lejlighed med 4 stjerner i Oslo. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og renseri/vaskeservice. Vores gæster fremhæver især de komfortable værelser ...
4,4/5 Wonderful! (1.058 anmeldelser)
Fantastisk beliggenhed
"Fantastisk beliggenhed og lejlighed. Eneste minus var en larmende aircon, som spolerede søvn."

Anmeldelse fra 11. sep. 2021

Frogner House Apartments - Skovveien 8
Anker Hostel
Anker Hostel
3 out of 5
Storgata 53H, Oslo, N-0182
Prisen er 730, kr pr. nat fra 20. jul. til 21. jul.
Overnat på dette hostel med 3 stjerner i Oslo. Nyd godt af gratis Wi-Fi, en tagterrasse og en døgnåben reception. Vores gæster fremhæver især de rummelige værelser ...
3,5/5 Good! (1.046 anmeldelser)
Dejligt sted
"Et helt igennem ok ophold i Oslo hvor man er tæt på byens puls og alligevel væk fra stress og jag. Et ældre hostel men pænt og rent. God service, især med det samarbejde der er med Anker Hotel 50 m væk, hvor man kunne få billig morgenmad!!"

Anmeldelse fra 11. okt. 2021

Anker Hostel
Frogner House Apartments Bygdøy Allé 53
Frogner House Apartments Bygdøy Allé 53
3 out of 5
Bygdøy Allé 53, Oslo, 0265
Prisen er 1.590, kr pr. nat fra 4. jul. til 5. jul.
Overnat i denne lejlighed med 3 stjerner i Oslo. Nyd godt af gratis Wi-Fi, morgenmad og renseri/vaskeservice. Vores gæster fremhæver især de komfortable værelser ...
4,2/5 Excellent! (889 anmeldelser)
"Praktisk lejlighed med gode Køkken faciliteter"

Anmeldelse fra 8. dec. 2021

Frogner House Apartments Bygdøy Allé 53
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Oslo

Byer i nærheden af Oslo