Norge

Rejseguide
Leknes og byder på et hotel og en lille by eller en landsby
Tag på vandreture over gletsjere, stå på ski i frosne dale eller oplev hvaler i levende live i dette fantastiske skandinaviske land.

Norge byder på utrolige bjerglandskaber, dybe fjorde, høje træer og en imponerende kystlinje. Kort sagt er dette land den perfekte destination for alle naturelskere. Men der er også meget at komme efter for de kulturinteresserede. Se eksempelvis gamle kirker, museer, gallerier og storslåede vikingeskibe.

Hovedstaden Oslo, som ligger lige ved Oslofjorden, er det ideelle sted til udendørs aktiviteter - også selvom du er på storbyferie. Du kan for eksempel afprøve kælkebakkerne nær Holmenkollbakken eller stå på langrendsski gennem det store skovområde Nordmarka.

Oslo har også mange kulturelle seværdigheder. I Operahuset i Oslo kan du først fremmest se balletforestillinger og operaer, men det er bestemt også en oplevelse i sig selv at kigge på den flotte bygning i marmor og glas med et tag, du kan gå henover. Tag også forbi Vikingeskibsmuseet, eller lær mere om Norges kunsthistorie på Nasjonalgalleriet.

Norge er kendt for den fænomenale midnatssol, og denne kan du opleve i Nordkap - det nordligste punkt på Norges fastland.

Nordkap er også et godt sted at se nordlys, hvis du kommer mellem det sene efterår og det tidlige forår. Alternativt kan det fantastiske polarlys opleves i Tromsø eller øgruppen Svalbard.

Norge er et land med mange fjorde, og de mest imponerende ligger i den vestlige del. Her er der rig mulighed for at vandre på naturlige stier og se vandfald, floder og søer på vejen. Bevæg dig op på Preikestolen, og få en spektakulær udsigt over Lysefjord. En anden måde at se landskabet på er ved at tage med Bergensbanen gennem det smukke bjergterræn. Tag med en båd ud på fjorden, hvor du kan være heldig at se pukkelhvaler, grindehvaler, marsvin og vågehvaler.

Bergen er smutvejen til fjordene, men der er også meget at opleve i selve byen. Gå for eksempel en tur på Bryggen, og kig nærmere på træhusene, som stammer helt tilbage fra det 18. og 19. århundrede. Du kan derefter tage kabineliften Ulriksbanen fra centrum op i bjergene. Når det bliver varmere i vejret, er det tid til at solbade på strandene i Bergen!

Besøg vidunderlige Norge, og oplev landets naturskabte seværdigheder og kulturelle skatte. Du kan opleve meget, selvom du måske bare tager på weekendophold!

Populære byer i Norge

Oslo
Oslo
Kendt for Shopping, Forretning og Museer
Den norske hovedstad er en smuk europæisk by, som er kendt for sine museer, søfartsfortid og milevis af uberørte naturområder.

Gode grunde til at tage afsted

 • Oslos operahus
 • Aker Brygge
 • Vikingeskibsmuseet
Bergen
Bergen
Kendt for Shopping, Gåture og Fisk og skaldyr
Bergen venter på dig! Glæd dig til at opleve museerne, historien, livemusikken og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

 • Bryggen
 • Bryggen havnefront
 • Fløibanen kabelbane
Trondheim som omfatter udsigt over kystområde, bjerge og udsigt over landskaber
Trondheim
Kendt for Spisning, Shopping og Katedraler
Trondheim er en universitetsby med historiske træhuse, museer, holme og sneklædte fjelde, og byens katedral fra middelalderen, Nidarosdomen, tiltrækker stadig pilgrimme.

Gode grunde til at tage afsted

 • Nidaros-katedralen
 • Brattøra
 • Gamle Bybro
Stavanger og byder på shopping, gadeliv og en lille by eller en landsby
Stavanger
Kendt for Havne, Forretning og Udflugter
Denne historiske, olierige by i det sydvestlige Norge er kendt for sin kultur og sine sardiner, og for at være indgangsporten til de enestående norske fjelde.

Gode grunde til at tage afsted

 • Det norske oliemuseum
 • Gamle Stavanger
 • Stavanger-katedralen
Tromsø og byder på en lille by eller en landsby, en sø eller et vandhul og en solnedgang
Tromsø
Kendt for Udflugter, Nordlys og Katedraler
På en rejse til Tromsø i Nordnorge kan du deltage i udendørsaktiviteter, opleve et betagende bjerglandskab, besøge kunstgallerier og se det spektakulære nordlys.

Gode grunde til at tage afsted

 • Tromsø Domkirke
 • Ishavskatedralen
 • Polaria
Kristiansand
Kristiansand
Kendt for Havne, Festivaler og Underholdning
Kristiansand er kendt som den mest sommerlige af alle Norges sommerbyer, men den kan så sandelig også byde på aktiviteter og seværdigheder, som gør den et besøg værd året rundt.

Gode grunde til at tage afsted

 • Kristiansand-katedralen

Norge

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: