Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

NordlandNorge

Denne provins i det nordcentrale Norge byder på frodige, grønne og utæmmede landskaber og har en af Europas smukkeste og stort set uudforskede kyststrækninger.

Forbered dig på en rejse i Nordland med udendørs aktiviteter i den bjergrige natur med smukke naturfænomener. Oplev øgrupper med tusindvis af øer, tag på vandreture til bjergtoppene, se de smukke fjorde, og slap af på de arktiske strande. Nordland er en fantastisk provins, der strækker sig hundredvis af kilometer mellem Norges nordlige kystlinje og Sveriges nordøstlige grænse. Provinsen gennemskæres af Polarcirklen og byder på et væld af muligheder for at opleve områdets naturfænomener.

Et godt sted at starte er i provinsens hovedstad Bodø. Du kan se ørne svæve højt over dig fra kajen, gå på opdagelse i butikker med kunsthåndværk og opleve de stærke strømninger i Saltstraumen. Byen udgør det nordligste punkt på Kystriksveien, som strækker sig ca. 650 kilometer sydpå mod Steinkjer. Besøg Narvik for at få en blanding af industriarv og skisport. Narvikfjellet Skisportssted ligger kun en kort køretur fra byens centrum, så der er også mulighed for at stå på ski, når du rejser til Nordland.

Nordlands kystlinje er udgangspunktet for ture til øerne ud for kysten, som du kan udforske med cykel eller havkajak. På øerne kan du se hvaler, bestige høje tinder og nyde en picnic under midnatssolen på øgruppen Vesterålen. Du kan også rejse langs Nasjonal Turistveg Andøya mellem Andenes og Bjørnskinn. Om sommeren kan du tage på vandreture til tinderne Ramnan og Måtind. Slå dig ned under den oplyste nattehimmel på Bleik Strand

Tag på øhop mellem Austvågøya, Vestvågøy og Flakstadøya i øgruppen Lofoten. Stamsund er udgangspunkt for udflugter til Justadtinden på Vestvågøy, den spændende landsby Leknes og levn fra vikingetiden. Tag på cykeltur fra Stamsund til Henningsvær på Austvågøya. Den majestætiske Trollfjorden udgør en dramatisk grænselinje mellem Vesterålen and Lofoten.

I syd ligger Vegaøerne ud for Helgelands kystlinje, og her finder du sandstrande og gode vandremuligheder, og området er også redeplads for adskillige fuglearter. Rejs ind i landet for at se samefolkets vartegn, og tag på vandretur ved fjordene eller på campingtur blandt gletsjere og bjerge i Saltfjellet-Svartisen Nationalpark.

Du kan tage på ferie eller forlænget weekendophold i Nordland fra maj til juli, hvis du gerne vil opleve midnatssolen, og mellem september og marts for at se nordlyset. Nyd landets smukke landskab fra Nordlandsbanen på en 10 timer lang rejse fra Trondheim til Bodø.

Populære byer i Nordland

Det nordlige Norge som omfatter bådsejlads, en lille by eller en landsby og bjerge
Svolvær
Kendt for Færge, Hav og Museer

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Henningsværbruene
  Henningsværbruene
 • Lofoten Krigsminnemuseum
  Lofoten Krigsminnemuseum
Museum med norsk fiskelandsby som viser udendørs kunst
Moskenes
Kendt for Færge, Fiskeri og Bjerge

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Stokfiskemuseet
  Stokfiskemuseet
 • Museum med norsk fiskelandsby
  Museum med norsk fiskelandsby
Bodø
Kendt for Havne, Business og Sport

…"

Mo-I-Rana
Kendt for Haver, Golf og Natur

…"

Narvik
Kendt for Skiløb, Bjerge og Budgetvenligt

…"

Gildeskål

…"