Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

TrondheimNorge

Trondheim er en universitetsby med historiske træhuse, museer, holme og sneklædte fjelde, og byens katedral fra middelalderen, Nidarosdomen, tiltrækker stadig pilgrimme.

Trondheim er en historisk norsk by ved mundingen af Nidelven. Besøg byens historiske seværdigheder, kulturelle udstillinger og livlige barer. Trondheim er omgivet af fjelde og holme og er også et fantastisk sted at svømme, vandre og stå på ski i de idylliske, naturskønne omgivelser.

Byens vartegn, Nidarosdomen , har været en destination for pilgrimme siden det 11. århundrede. Tilbedere går stadig hele vejen fra Oslo, en tur på 640 km, for at besøge graven, der tilhører Norges skytshelgen, Olav den Hellige. Du kan med fordel lægge vejen forbi sidst i juli, hvor Olavfestdagene finder sted med et middelaldermarked, shows, koncerter og udstillinger.

På den anden side af kirkegården kan du besøge den gamle mynte på Ærkebiskoppens Palads, hvor du kan de kronjuvelerne. Museet udstiller også arkæologiske fund.

Medbring dit kamera, og kryds elven ved den Gamle Bybro, hvor du kan gå under Lykkens Portal til Bakklandet. Dette maleriske kvarter med farverige træhuse, butikker og restauranter er et af de mest besøgte steder i Trondheim.

Trondheims mange museer har fokus på søfart, kunst, religion og middelalderen, som alt sammen er en del af byens fortid. Holder du af musik, må du ikke gå glip af de globale instrumenter på Ringve Musikkmuseum og Rock ’n’ Roll-oplevelsen på Rockheim.

Om sommeren kan du hoppe om bord på en båd fra fiskemarkederne ved Ravnkloa til Munkholmen, som ligger i nærheden. Denne lille ø blev brugt til henrettelser i vikingetiden og husede også et fort og et kloster, men nu er det et behageligt sted, hvor du kan sidde på en café eller slappe af på stranden.

Udforsk Trondheim til fods eller på cykel, eller gør brug af byens busser og sporvogne. Trampe Cyclocable er en cykellift, som hjælper dig op ad den stejle Brubakken. På toppen kan du udforske Kristiansten Fæstning fra det 17. århundrede. Et andet, mere moderne, fordelagtigt udsigtspunkt er byens 120 meter høje tårn, Tyholt.

Du kan tage offentlig transport til fjeldene, hvor du kan vandre eller stå på ski i Trondheims smukke landskab. Måske kan du være heldig at få øje på en elg eller et rensdyr!

Her kan du overnatte i Trondheim

Trondheim som viser en park og en by

Trondheim Centrum

4.5/5Wonderful!(4 anmeldelser af området)

Nyd godt af museerne og kirkerne i Trondheim Centrum. Du kan også sætte tid af til at besøge Nidaros-katedralen eller Olavshallen.

Trondheim Centrum

Mest populære hoteller i Trondheim

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Clarion Collection Hotel Grand Olav
Clarion Collection Hotel Grand Olav
3.5 out of 5
Kjøpmannsgate 48, Trondheim

Dette hotel ligger i Trondheim Centrum, kun få skridt fra Olavshallen og Trondheims Sjøfartsmuseum. Derudover ligger Brattøra og Vitensenteret i Trondheim 10 ...

4.3/5Excellent! (442 anmeldelser)
Styrkeprøven 2012

"Hotellet er perfekt og flot, store rum, dejlig service og rigtigt god morgenmad!"…"

Anmeldelse fra 26. jun. 2012

Clarion Collection Hotel Grand Olav
Clarion Hotel Trondheim
Clarion Hotel Trondheim
4 out of 5
Brattørkaia 1, Trondheim
Prisen er DKK 875 pr. nat

Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Trondheim, kun få skridt fra Brattøra, Pirbadet og Rockheim. Derudover ligger Trondheims Sjøfartsmuseum ...

4.5/5Wonderful! (796 anmeldelser)
Fantastisk hotel

"Fantastisk beliggenhed og rigtig god service Morgenmaden var noget af det bedste jeg har fået i Norge. Super flot sky bar med fantastisk udsigt"…"

Anmeldelse fra 21. aug. 2019

Clarion Hotel Trondheim
Comfort Hotel Trondheim
Comfort Hotel Trondheim
3.5 out of 5
Krambugata 3, Trondheim
Prisen er DKK 754 pr. nat

Dette hotel ligger i Trondheim Centrum, kun 5 minutters gang fra Olavshallen, Trondheims Sjøfartsmuseum og Vitensenteret i Trondheim. Derudover ligger Brattøra ...

4.1/5Very Good! (1,167 anmeldelser)
Trondheim på 2 dage

"Centralt i Trondheim og super morgen buffet."…"

Anmeldelse fra 14. jul. 2019

Comfort Hotel Trondheim

Populære steder at besøge i Trondheim

Nidaros-katedralen
Billede af Nidaros-katedralen

Nidaros-katedralen

5/5(4 anmeldelser)

Den nordligst beliggende middelalderkatedral i verden og krypt for Norges skytshelgen har en monumental gotisk facade og blondelignende udskårne fordybninger.

Gamle Bybro
Billede af Gamle Bybro

Gamle Bybro

4.5/5(3 anmeldelser)

Den historiske bros udhuggede porte forbinder byens centrum med Bakklandet, der strækker sig over Nidelven og giver en betagende udsigt over byen.

Brattøra
Billede af Brattøra

Brattøra

Bliv ét med naturen, og udforsk de naturskønne omgivelser i Brattøra på din rejse til Trondheim. Mens du besøger området, kan du nyde udvalget af udsøgte spisesteder.

Byer i nærheden af Trondheim