Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

KristiansandNorge

Kristiansand er kendt som den mest sommerlige af alle Norges sommerbyer, men den kan så sandelig også byde på aktiviteter og seværdigheder, som gør den et besøg værd året rundt.

Kristiansand er den største og måske livligste by i det sydlige Norge, og den tiltrækker en masse glade turister hvert år. En ferie i Kristiansand er spændende for hele familien, ikke mindst fordi byen er hjemsted for Norges største zoo. Byen er et skønt rejsemål, uanset om du bare vil nyde et weekendophold, eller du skal arrangere en længere ferie, og uanset om du rejser alene eller sammen med din bedre halvdel, familien eller en flok venner.

Mange rejser til Kristiansand for at opleve byens zoo, som hedder Dyreparken. Den er et besøg værd, også selv om du ikke har børn med. Om sommeren er shows med Kaptein Sabeltann (kaptajn Sabeltand) særdeles populære, og det samme gælder Kardemomme By. Her kan du endda overnatte, og så kan du møde de berømte hovedpersoner Kasper, Jesper og Jonathan. Gården KuToppen og Hakkebakkeskoven er særlig populære blandt de mindste. Og i selve den zoologiske have kan du se tigre, giraffer, kameler og lemurer, så her er virkelig noget for hele familien! Dyreparken kan såmænd også lokke med et vandland, hvor du kan blive kølet af og hvine hele vejen ned ad vandrutsjebanerne.

Derudover er Kristiansand fyldt med hyggelige caféer, restauranter og en del fashionable tøjbutikker. Du bør sætte lidt tid af til at gå en tur ned ad den charmerende gågade Markens, der ligger i Kvadraturen, som byens centrum kaldes. Snup en is, eller nyd en kold øl på en af de mange barer eller restauranter, og rund dagen af med et skønt måltid mad.

Kristiansand er en af de få byer i Norge med en strand ved selve byen. Det er et skønt sted at slikke sol og more sig om sommeren, men selv om efteråret kan den bruges som et sted at tage på picnic, og om vinteren kan man gå hyggelige ture her. Der er også mindre strande, hvor der er knap så mange mennesker. Naturområdet Baneheia er et dejligt sted for friluftsaktiviteter.

Når du har fået naturoplevelser nok, kan du fortsætte din udforskning af byen i den gamle bydel, der hedder Posebyen. Det er et charmerende område med gamle træhuse. Du må heller ikke gå glip af en koncert eller en udstilling i byens nye stolthed, Kulturhuset Kilden, som samtidig er et flot stykke arkitektur. Hvis du er kunstelsker, vil du sætte pris på Sørlandets Kunstmuseum og Kristiansand Kunsthall. I den mere kuriøse ende har du også mulighed for at besøge Kanonmuseet.

Kristiansand er en by med højt tempo og masser af spændende oplevelser og ikke mindst sol og strand om sommeren. Men det er også et sted, hvor du kan nyde en god shoppingtur, kulturelle oplevelser og naturskønne kystlandskaber. Du kommer med andre ord ikke til at mangle valgmuligheder!

Mest populære hoteller i Kristiansand

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Comfort Hotel Kristiansand
Comfort Hotel Kristiansand
3.5 out of 5
Skippergata 7-9, Kristiansand
Prisen er DKK 809 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Kristiansand, kun 0,2 km fra Kristiansand-katedralen og 2,8 km fra Agder-universitetet. Derudover ligger Kristiansand Domkirke ...

4.1/5Very Good! (545 anmeldelser)
Rent og pænt, fint hotel

"En enkelt overnatning, fint og rent værelse. God morgenmad."…"

Anmeldelse fra 23. dec. 2019

Comfort Hotel Kristiansand
Clarion Hotel Ernst
Clarion Hotel Ernst
4 out of 5
Rådhusgt. 2, Kristiansand
Prisen er DKK 988 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Kristiansand, kun 0,2 km fra Kristiansand-katedralen og 2,7 km fra Agder-universitetet. Derudover ligger Kristiansand Domkirke ...

4.3/5Excellent! (802 anmeldelser)
Fantastisk morgenmad

"God beliggenhed og fantastisk morgenmad"…"

Anmeldelse fra 24. sep. 2019

Clarion Hotel Ernst
Yess! Hotel, Sure Hotel Collection by Best Western
Yess! Hotel, Sure Hotel Collection by Best Western
3 out of 5
Tordenskjoldsgate 12, Kristiansand
Prisen er DKK 685 pr. nat

Dette hotel ligger i hjertet af Kristiansand, kun 0,1 km fra Markens Gate og 2,7 km fra Agder-universitetet. Derudover ligger Kristiansand-katedralen og Kristiansand ...

3.9/5Very Good! (1,141 anmeldelser)
Ønske om at receptionen har længere åbningstid

"Kom med færgen fra Danmark kl. 20,15. Der skal ikke ret meget forsinkelse til for at man ikke kan være der kl. 21.00"…"

Anmeldelse fra 26. aug. 2019

Yess! Hotel, Sure Hotel Collection by Best Western

Populære steder at besøge i Kristiansand

Kristiansand-katedralen
Billede af Kristiansand-katedralen

Kristiansand-katedralen

5/5(2 anmeldelser)

Bliv klogere på historien i Kristiansand, når du tager et smut forbi Kristiansand-katedralen. Området er vellidt for sin havn, hvis omgivelser giver god anledning til gåture.

Byer i nærheden af Kristiansand