Rejseråd

Vær opmærksom på rejsevejledninger relateret til Corona-virussen (COVID-19), og følg opdateringer fra World Health Organization (WHO). Grundet det hidtil usete antal rejseforstyrrelser kan refusionsprocesser tage op til 30 dage.

MossNorge

Oplev idyllisk og naturskøn ud til Oslofjorden i Østfold, når du rejser til Moss. Her er en alsidig kulturscene med koncerter, teater og kunst.

Med sit brede udvalg af gallerier, teatre og såvel nationale som internationale festivaler er der rigeligt at opleve på et weekendophold i har Moss. Hvis du er interesseret i historie, vil du også have masser at vælge imellem på en rejse til Moss. Ikke mindst byens rolle i Norges kamp for uafhængighed i 1814 er et populært emne.

Parkteatret har til huse i en gammel biograf og er det naturlige omdrejningspunkt for kulturlivet i Moss. Du kan bl.a. se forestillinger, koncerter og danseshows på teatret, og derudover er det hovedscene for NonstopFestivalen. Det er en årlig, international festival for teater og udøvende kunstarter, der tiltrækker skuespillere og kunstnere fra hele verden. Som led i festivalen arrangeres der en række workshopper, koncerter og standup-optrædener her, så der er noget for enhver smag.

I smukke landlige omgivelser på øen Jeløya i den vestlige del af Moss kommune ligger Gallery F15. Det er et af de væsentligste og mest traditionelle gallerier for moderne kunst i Norge. Her kan du studere værker af en række norske og internationale kunstnere, og galleriet har ofte haft særlig fokus på kunsthåndværk og design. Under dit besøg på Gallery F15 må du ikke snyde dig selv for at smage på den berømte Albykringla, som du kan købe i galleriets café.

Møllebyen er det historiske centrum i Moss, og på grund af områdets gamle og velbevarede industribygninger betragtes det som et vigtigt kulturelt monument for Norge. Det er en glimrende mulighed for at få et indtryk af fortidens industrielle arkitektur kombineret med moderne kultur- og uddannelsesinstitutioner. På den anden side af vandfaldet Mossefossen en kort gåtur derfra finder du Konvensjonsgården, hvor Mosskonventionen mellem Norge og Sverige blev indgået i 1814. Den sikrede, at Norge kunne bevare en høj grad af selvstændighed på trods af svenskernes overlegne styrker.

Moss ligger ca. en times togkørsel fra Oslo, og der er regelmæssig togdrift mellem de to byer. Lidt uden for byen ligger Moss Lufthavn, Rygge, der har forbindelser til en række destinationer i Europa.

Mest populære hoteller i Moss

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Mitt Hotell
Mitt Hotell
3 out of 5
Rådhusgt. 3, Moss

Dette hotel ligger tæt på stranden, kun 10 minnutters gang fra Oslofjord, Kanalparken og Sjøbadet Strand. Derudover ligger Moss by- og industrimuseum og Galleri ...

3.5/5Good! (278 anmeldelser)

"Man kan se det er et ældre hotel, men alt var pænt og rent. Det eneste minus var brusekabinen var lige lille nok til en stor person."…"

Anmeldelse fra 11. jun. 2019

Mitt Hotell
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
4.5 out of 5
Godset 5, Moss
DKK 619
pr. nat
17. apr. – 18. apr.

Reserver et ophold lige ud til stranden på Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels i Moss. dette hotel ligger i det historiske kvarter, mindre end 5 km ...

4.6/5Wonderful! (149 anmeldelser)

"Smuk restaurant med fantastisk dejlig mad."…"

Anmeldelse fra 15. jul. 2019

Hotell Refsnes Gods - by Classic Norway Hotels
Moss Hotel
Moss Hotel
3.5 out of 5
Dronningensgate 21, Moss
DKK 1.068
pr. nat
17. apr. – 18. apr.

Dette hotel ligger i hjertet af Moss, kun 10 minutters gang fra Oslofjord og Moss by- og industrimuseum. Derudover ligger Sjøbadet Strand og Galleri F15 ca. ...

3.8/5Good! (409 anmeldelser)
Moss centrum

"Ingen minibar Ingen aircondition Super wifi Helt nyt badeværelse"…"

Anmeldelse fra 15. maj 2018

Moss Hotel

Seværdigheder i Moss

Tusenfryd Fornøyelsespark
Billede af Tusenfryd Fornøyelsespark

Tusenfryd Fornøyelsespark

Tag forbi Tusenfryd Fornøyelsespark under dit ophold i Vinterbro. Udforsk uvalget af udsøgte spisesteder på dette vandrevenlige sted, som også er kendt for sine operahuse.