Horten

Rejseguide
Horten
Horten er en overset feriedestination blandt de mange destinationer i Vestfold-provinsen og har sin helt egen charme.

Horton ligger på den vestlige bred af Oslofjorden og kan kigge over til Jeløya og Moss. Man kan også tage Bastø-færgen til Horten fra østkysten. Indånd den saltholdige luft, se mågerne følge efter båden, og husk på, at du sejler over fjorden, som så mange andre har gjort det før dig gennem tiden, men nu på en mere behagelig måde. Derved kan du let gøre besøget til en ferie i Horten og Moss med de ekstra oplevelser og kulturelle indslag, som de to nabobyer, på begge sider af vandet, har at byde på.

Et weekendophold til Horten kan være rig på både kultur og natur. Horten har en lang tradition som søfarende by, og det tidligere skibsværft for den norske flåde, Karljohansvern, som stikker frem af vandet, er et tydeligt bevis herpå. Her findes en række museer, herunder en stor samling af historiske marinegenstande på den tidligere flådebase. Marinemuseet er hærens nationale museum for marinehistorie, som beskriver den norske flådes historie, lige fra unionen med Danmark og frem til moderne tid.

Karljohansvern-værftet huser også et andet museum, nemlig det nationale fotomuseum, Preus Museum. Den historiske samling er enorm, og kuratorerne har været dygtige til at trække paralleller mellem fortiden og nutiden gennem interessante udstillinger. Lokalhistorisk Senter ligger også på Karljohansvern. Her lægges der vægt på den nyere historie via tableauer, fotografier og dokumenter.

Hortens beliggenhed tæt på vandet kan også udnyttes på andre måder, som f.eks. ved at gå en tur langs strandvejen, som strækker sig fra Svelvik til Helgeroa. Det tager ca. to timer at gå fra Horton til Åsgårdstrand, men det kan du sagtens bruge en hel dag på.

Halvvejs mellem disse to byer ligger Midgard Historisk Senter og Borrehøjene. Her ligger ni gravhøje fra perioden mellem 600og 900e.Kr., hvilket er flere end noget andet sted i verden.

Der er ingen tvivl om, at Horten i umindelige tider har tiltrukket både magt og kultur. Hele året rundt arrangeres der musikfestivaler i Horten, og stedet er særligt repræsentativt for alternative musikgenrer, såsom reggae og metal. Alle er velkomne.

Thon Partner Hotel Horten
Thon Partner Hotel Horten
3.5 out of 5
Jernbanegata 1, Horten
Prisen er 1.001 kr. pr. nat fra 19. aug. til 20. aug.
1.001 kr.
pr. nat
19. aug. – 20. aug.
Overnat på dette hotel med forretningsvenlig profil i Horten, som har 3,5 stjerner. Nyd godt af gratis morgenmad, gratis Wi-Fi og en marina. De populære seværdigheder ...