Aktiviteter i London

Oplevelser, seværdigheder og ture
London og byder på skyline, natteliv og en skyskraber

Spændende oplevelser i London

Der venter dig mange sjove og interessante aktiviteter i London – mange flere, end du kan nå på ét kort ophold. Nyd under alle omstændigheder den specielle atmosfære på de navnkundige pladser, Trafalgar Square, Piccadilly Circus og Leicester Square, som er Londons biografcentrum. Tag på shoppingture i de kendte gader, hvoraf Oxford Street er den absolut mest populære. Tag også en tur i dobbeltdækkerbus, og stå på og af, når det passer dig. Selvfølgelig skal du også indsnuse atmosfæren i en eller flere pubber, hvor du sågar kan være heldig at finde et velsmagende måltid, når sulten melder sig.

Hvis du gerne vil se London lidt fra oven

Der er flere gode muligheder, hvis du gerne vil have et vue ud over Englands fantastiske hovedstad. Det store pariserhjul London Eye, som ligger ned til Themsen, er forholdsvis nyt. Det blev åbnet i 2000 og er allerede blevet et slags symbol på London. Kabinerne i London Eye er lukkede, så du ikke behøver at bekymre dig om vejret. Dog er udsigten selvfølgelig væsentligt bedre i klart vejr. Hvis det er meget varmt, er der aircondition. London Eye kører langsomt rundt, så der er tid til at nyde de forskellige attraktioner i London. Hvis du imidlertid gerne vil have lidt motion og selv vil bestemme, hvor længe du vil nyde udsigten, kan du besøge Londons storslåede domkirke St. Paul’s Cathedral og tage trappen op til kuplen. Noget ganske nyt er The Shard – en formidabel spids skyskraber af glas på 310 m − som er Vesteuropas højeste bygning. Her kan du standse undervejs, men tager du helt til tops, når du til 72. etage. Nyd det imponerende bygningsværk og den formidable udsigt over Londons attraktioner.

Mæng dig med de kendte

En af de absolut mest populære attraktioner i London er Madame Tussaud London, hvor du kan møde historiske personer og høre om mange af de historiske begivenheder gennem tiderne. Lad dig også fotografere med vellignende voksfigurer af lige netop de kendte og kongelige, du helst vil foreviges sammen med.

Forlystelser og museer i London

London er et sandt mekka, hvad teatre angår. Der ligger et utal af teatre i West End. Se en musical eller et klassisk eller moderne drama, og nyd de fabelagtigt dygtige engelske skuespillere. Det gamle Globe Theatre fra Shakespeares tid er blevet rekonstrueret, så bygningen næsten er en tro kopi af det gamle teater fra 1599. Det ligger ved Themsens sydbred, og der spilles flere af den store dramatikers tragedier og komedier hvert år fra maj til oktober.

Londons mest berømte kunstmuseum, National Gallery, er absolut et besøg værd, og nyd også atmosfæren foran museet på Trafalgar Square med den høje søjle med Lord Nelson på toppen og de imponerende løvestatuer. Snyd heller ikke dig selv for at besøge et andet interessant museum, nemlig Tate Gallery, hvor der afholdes skiftende udstillinger. Englands mest berømte maler William Turner testamenterede flere tusinde malerier og tegninger til den engelske stat, som i dag kan ses i Tate Gallery.


Udforsk tusindvis af aktiviteter med gratis afbestilling og uden ekstra gebyrer.

Sammensæt din egen rejse med lufthavnstransport, udflugter, dagsture og meget mere.

Få et indblik i, hvad du skal reservere, inden du rejser.


Mest populære steder at besøge

1. Hyde Park

Hyde Park er en af Londons største og mest berømte parker. Parken er forbundet med Kensington Gardens, som sammen udgør et område på 253 hektarer. De danner sammen midtpunktet i et netværk af parker, som er kendt som Londons “green lung.” Parken, som engang var Henrik 8.'s private jagtgrunde, er i dag fyldt med vigtige kulturelle steder, monumenter og begivenheder, der finder sted året rundt.
Læs mere
Londons mest berømte park, som engang udgjorde kongens private jagtområde, er i dag et sted, som alle kan besøge for at nyde de grønne områder, monumenterne og musikforestillingerne.

2. Big Ben

Når du får et glimt af Big Ben over Themsen, så er du klar over, at du er kommet til London. Big Ben optræder i britiske film som "Bridget Jones’s Diary", "Notting Hill" og "Love Actually" og ses bedst fra Themsens vestbred eller på en gåtur langs med Westminster Bridge på vej til Houses of Parliament.
Læs mere
Big Ben er en af Londons mest berømte seværdigheder og et værdsat symbol for England.

3. Buckingham Palace

Buckingham Palace har været det officielle hjem for britiske kongelige siden 1837 og er centrum for Storbritanniens konstitutionelle monarki. Væggene her har været vidne til talrige statsdekreter, overdådige banketter og receptioner for udenlandske standspersoner.
Læs mere
Buckingham Palace er Storbritanniens mest berømte hjem og dronning Elisabeth II's luksuriøse private bolig og arbejdsplads og åbent for alle.

4. Trafalgar Square

Londons Trafalgar Square er opført til minde om den britiske flådes sejr i slaget ved Trafalgar og er nu den første "anløbshavn" for mere end 30 millioner turister hvert år. Dette område har været samlingspunkt for festligheder og politiske møder i mere end et århundrede. Få timer efter en begivenhed vender byen tilbage til sin normale rytme og overvåges af statuerne af Lord Nelson og de fire løver.
Læs mere
Londons fantastiske mødested og "forhave" til National Gallery og kirken St. Martin-in-the-Fields.

5. Tower Bridge

For indbyggerne i London er Tower Bridge en væsentlig del af byens infrastruktur, som dagligt bringer 40.000 køretøjer sikkert over Themsen. For mange besøgende er synet af de to gotiske tårne, der hæver sig over horisonten, et "must-see".
Læs mere
Dette ikon for London er et teknisk vidunder, som både spænder over Themsen og tiden.

6. Tower of London

Tower of London er blandt Storbritanniens største seværdigheder. Selvom borgen primært er kendt som fængsel og rettersted, har den også fungeret som slot, møntslageri, arkiv, arsenal, barakbygning og royalt menageri. Se de legendariske kronjuveler, og hør borgens brutale historie.
Læs mere
Denne historiske bygning, som er en af verdens mest velbevarede middelalderborge, gemmer på en både fascinerende og grufuld historie.

7. The British Museum

Med en samling bestående af næsten otte millioner genstande, som er indsamlet på alle kontinenter, er det umuligt for selv den mest garvede museumsgænger at absorbere British Museum på en enkelt dag. Men lad ikke museets størrelse afskrække dig, selvom du måske kun har nogle få timer. Det er helt sikkert et besøg værd.
Læs mere
Storbritanniens ældste museum blev oprindelig opført som "kuriositetskabinet", men har udviklet sig til at blive et hus, hvor man værner om menneskehedens største bedrifter.

8. Wembley Stadium

Gå til et event i Wembley Stadium under dit ophold i Wembley. Dette livlige sted er vellidt for sin flodbred samt sine monumenter, som begge er ting, du kan opleve under dit ophold.
Læs mere
Gå til et event i Wembley Stadium under dit ophold i Wembley. Dette livlige sted er vellidt for sin flodbred samt sine monumenter, som begge er ting, du kan opleve under dit ophold.

9. Piccadilly Circus

Piccadilly Circus fik sit ejendommelige navn fra Roger Baker, en skrædder, som var berømt for at lave "piccadills" til mænd. Piccadills var en slags pibekraver, som var moderne i det 17. århundrede. Ordet "circus" henviser til, at trafikken kører i en cirkel neden for statuen af den græske gud Anteros. I dag repræsenterer navnet blinkende lys, underholdning og overdådigheden ved byen på farten. Piccadilly Circus er blevet et sted, man bare må se, som tiltrækker lokale og turister både dag og nat.
Læs mere
Dette ikoniske trafikknudepunkt markedsføres ofte som den britiske version af Times Square, og det er det perfekte udgangspunkt for dit London-eventyr.

10. The Shard

The Shard er et pyramideformet tårn med 95 etager, hvor der bl.a. ligger dyre restauranter, et luksushotel, kontorer samt et udkigsgalleri. Du kan beundre glasskyskraberens futuristiske design samt dens karakteristiske kløvede top.
Læs mere
Tag turen op til udsigtsplatformen på The Shard, som er en af de højeste skyskrabere i Europa. Herfra er der en uforlignelig udsigt over Londons bybillede.

Populære steder at besøge i London

Områder i London

Byer i nærheden af London