COVID-19: Rejsekravene ændrer sig hurtigt, heriblandt reglerne for COVID-19-test før afrejse og karantæne ved ankomst.

Rom
Rejseguide

Peterskirken som viser interiør, historiske bygningsværker og religiøse aspekter

Den italienske hovedstad Rom er en fascinerende blanding af højt skattet kunst, fantastisk arkitektur og solrige piazzaer, og kombinationen af imponerende historie og en stor europæisk bys liv og røre gør den til det perfekte sted at holde en storbyferie.

Rom er en by, der er bygget på syv høje og opdelt i kvarterer, som typisk er opkaldt efter de vigtigste seværdigheder i det enkelte kvarter. Hvert kvarter i Rom har helt sit eget særpræg, men fælles for dem alle er de 2,8 millioner indbyggeres afslappede og venlige væremåde. Italienere er berømte for at være passionerede, og dette omfatter også deres modtagelse af gæster – så du skal ikke blive overrasket, hvis en af de lokale insisterer på at vise dig en lille restaurant, som han eller hun kender, eller hvis vedkommende gerne vil fortælle dig om byens to fodboldholds (AS Roma og SS Lazio) seneste bedrifter.

Rom er en by, som emmer af prægtig kultur og historie. Man kan begynde med mesterværker fra barokken som Peterskirken, Den Spanske Trappe og Trevifontænen, men det er også muligt at gå endnu længere tilbage i tiden og udforske Roms placering i Romerrigets historie. Roms lange historie betyder selvfølgelig, at den er en levende arkæologisk udgravning – og du kan sagtens komme ud for at opleve en igangværende udgravning midt i byen – men sporene efter Roms magt venter blot på at blive udforsket, ikke mindst Forum Romanum og det betagende Colosseum.

Rom er også hjemsted for Vatikanstaten. Besøgende i Rom kan frit udforske Vatikanet, som ud over at være centrum for den katolske kirke også huser mange store værker – ikke mindst renæssancemesterværkerne i det Det Sixtinske Kapel og Palazzo Senatorio.

Det er hurtigt og nemt at rejse rundt i Rom takket være byens velorganiserede busservice, men de snævre brostensbelagte gader kan lige så nemt – og sikkert mere behageligt – tilbagelægges til fods.

Det er en god idé at få fat i et kort over byen, specielt hvis du har planer om at besøge nogle af de ældre kvarterer, hvor adresserne kan være lidt forvirrende, men du kan også få en dejlig oplevelse ved at give dig selv lov til at fare vild i byen. Når alt kommer til alt, vil du aldrig være langt fra et lille torv, hvor du kan nyde en espresso eller en gelato, mens solen går ned.

En af Italiens store attraktioner er maden, og det romerske køkken er uden tvivl et af de fineste eksempler på dette. Den mest berømte romerske ret er formentlig spaghetti carbonara, men romersk mad er meget mere end bare pasta – som al anden italiensk mad tager den ganske enkelt udgangspunkt i årstidens råvarer af god kvalitet. Og vinen er heller ikke dårlig. Cin cin!

Video af Rom

Hvor kan jeg overnatte i Rom

Hilton Rome Airport
Hilton Rome Airport
4 out of 5
Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
Prisen er DKK 1.062 pr. nat fra 13. jul. til 13. jul.
Dette hotel med familievenlig profil ligger i et shoppingområde i Fiumicino, kun 5 km fra Porto di Traiano Arkæologisk Område og Necropoli di Porto Isola Sacra. ...
3.8/5Good! (1,494 anmeldelser)
Let adgang fra lufthavn
"Hotellet ligger i forlængelse af lufthavnen, og er nemt at finde via gangsystemet. Check inn var effektivt, og værelset fint som forventet på Hilton."

Anmeldelse fra 30. sep. 2020

Hilton Rome Airport
UNAHOTELS Decò Roma
UNAHOTELS Decò Roma
4 out of 5
Via Giovanni Amendola, 57, Rom, RM
Prisen er DKK 853 pr. nat fra 16. jul. til 16. jul.
Dette hotel ligger i Roms Historiske Centrum, kun 10 minutters gang fra Via Nazionale, Piazza della Repubblica og Teatro dell'Opera di Roma. Derudover ligger ...
4.5/5Wonderful! (988 anmeldelser)
"Font hotel centralt beliggende Utroligt venligt serviceminded personale"

Anmeldelse fra 22. apr. 2019

UNAHOTELS Decò Roma
Albergo Del Senato
Albergo Del Senato
3 out of 5
Piazza Della Rotonda 73, Rom, RM
Prisen er DKK 1.524 pr. nat fra 1. jul. til 1. jul.
Dette hotel ligger i Roms Historiske Centrum, kun 5 minutters gang fra Pantheon og Piazza Navona. Derudover ligger Trevi-fontænen og Piazza di Spagna 15 minutter ...
4.8/5Exceptional! (991 anmeldelser)
"Super beliggenhed, meget venligt personale. Værelset havde balkon og meget fin udsigt ud til pantheon. Parkering er besværligt hvad man har bil med. Dog muligt, men det er lidt vildt at køre helt ind til rom. Dyrt at parkere med 35 euro pr døgn Men vil gerne bo der igen"

Anmeldelse fra 14. okt. 2020

Albergo Del Senato
Den laveste pris pr. nat baseret på 2 voksne for 1 nat, som er fundet inden for de seneste 24 timer. Priser og tilgængelighed kan ændres uden varsel. Yderligere vilkår kan gælde.

Populære steder at besøge i Rom

De mest populære oplevelser i Rom

Byer i nærheden af Rom