Aktiviteter i Rom

Oplevelser, seværdigheder og ture
Rom

Oplevelser i Rom for historisk interesserede og livsnydere

Rom er spækket med historiske seværdigheder. Hvis du interesserer dig for historie, kunst og arkitektur, er der nok at tage fat på. Planlæg derfor din dag nøje, så du når det, du gerne vil se, mens du samtidig giver dig selv tid til at nyde livet og indsnuse Roms helt specielle atmosfære. Slå dig ned ved en fontæne på en af de skønne pladser, og tag dig en cappuccino, inden du begiver dig ud på endnu en begivenhedsrig sightseeingtur blandt Roms attraktioner. Husk en flaske vand og de gode vandresko.

Kendte og nye attraktioner i Rom

Hvis du hører til dem, der bare må til Rom igen og igen, så ved du lige præcis, hvilke seværdigheder du endnu ikke har fået set. Hvis du derimod er førstegangsbesøgende, vil Peterskirken uden tvivl være en af de attraktioner i Rom, der står øverst på din ønskeliste. Afsæt en dag til Peterskirken og Det Sixtinske Kapel. Michelangelos vidunderlige loftsfreskoer hører til det ypperste blandt de mange udsmykninger af fremtrædende italienske kunstnere i Det Sixtinske Kapel.

Læg vejen forbi ruinerne af de antikke templer på Forum Romanum og det kæmpemæssige amfiteater, Colosseum, som selv om det ligger delvist i ruiner, alligevel er et af de bedst bevarede arenaer i verden. Her fandt de berømte gladiatorkampe sted, hvor gladiatorerne kæmpede mod hinanden, og hvor romerne kastede de kristne for løverne.

Besøg den imponerende fæstning Engelsborg, som i dag fungerer som museum. Får du imidlertid på et tidspunkt under dit besøg i Rom nok af ruiner og antik kunst, finder du nemt gallerier eller museer med moderne kunst. Besøg en af de nyeste attraktioner i Rom, museet for samtidskunst og arkitektur, MAXXI, Museo nazionale delle arti del XXI secolo, der har to afdelinger, MAXXI Arte og MAXXI Architettura. Glæd dig til at stifte bekendtskab med, hvad der rører sig inden for den nyere italienske kunst og arkitektur.

Roms gamle bydel

Afsæt en dag til at udforske Roms gamle bydel, Trastevere, som er umådeligt charmerende med de smalle atmosfærefyldte, brostensbelagte gyder, okkergule huse og hyggelige små spisesteder. I midten af bydelen finder du Roms ældste mariakirke, Santa Maria in Trastevere. Besøg bydelen både om dagen og om aftenen, begge dele er lige begivenhedsrigt. Det er ikke utænkeligt, at du vender tilbage til Trastevere under dit besøg i Rom.

Tag i Tivoli

Ca. 20 km uden for Rom finder du byen Tivoli med renæssancevillaen Villa d’Este omgivet af et kæmpemæssigt haveanlæg med de flotteste fontæner, man kan tænke sig. Her kan du rigtigt slappe af oven på nogle strabadserende dage i Rom med masser af sightseeing.

Indkøb og loppemarkeder

I Rom kan du være heldig at finde fine lædervarer, såsom sko, bælter og tasker, til fornuftige priser. De eksklusive butikker finder du i området omkring Piazza di Spagna. Føj de mest kendte loppemarkeder, Porta Portese og Campo dei Fiori, til dine aktiviteter i Rom.


Udforsk tusindvis af aktiviteter med gratis afbestilling og uden ekstra gebyrer.

Sammensæt din egen rejse med lufthavnstransport, udflugter, dagsture og meget mere.

Få et indblik i, hvad du skal reservere, inden du rejser.