Italien

Rejseguide
Tower of Gualtieri og byder på udsigt over landskaber, historiske bygningsværker og en kirke eller en katedral
I Italien kan du se Michelangelos og da Vincis største værker, opleve katolicismens centrum og posere ved siden af Det Skæve Tårn i Pisa.

Italien begyndte som en samling bystater. I dag føles det stadig, som om hver enkelt by er en verden for sig med sin egen samling af verdensberømte skatte, smukke katedraler og betydningsfulde da Vinci-malerier. Se relikvier fra Romerriget, udforsk nogle af verdens største og mest spektakulære kirker, og oplev nogle af de mest berømte renæssancekunstværker på en storbyferie, et weekendophold eller en længerevarende rundrejse.

Start i Rom, der er verdens centrum for både katolikker og klassicister. Her kan du se legendarisk romersk arkitektur, bl.a. Colosseum, der har 50.000 tilskuerpladser, Roms tidligere administrative centrum Forum Romanum og Pantheon. Træd derefter ind i Vatikanstaten midt i Rom, hvor pavens residens ligger. Gå langs Peterspladsen til Peterskirken, den største kirke i verden og katolicismens helligste sted. På et af Vatikanstatens museer kan du se Michelangelos Det Sixtinske Kapel.

Hvis du tager mod nord til regionen Toscana, kan du besøge den italienske renæssances arnested Firenze. Gå på opdagelse på byens vigtigste kunstmuseer for at se de ypperste italienske kunstværker, herunder Michelangelos David på Galleria dell'Accademia delle Belle Arti og Botticellis Venus' fødsel på Galleria degli Uffizi. I den nærliggende by Pisa kan du se en af Europas største seværdigheder, Campo dei Miracoli-komplekset med det skæve klokketårn. Gå heller ikke glip af en tur rundt i Toscanas vinområder, herunder den berømte Chianti-region.

Italiens nordligste region har yderligere to fantastiske byer: Venedig og Milano. Prøv en gondoltur på Venedigs Canal Grande. Tag derefter til Milano for at se byens duomo, som er en af de mest udsmykkede gotiske katedraler i Europa. I den relativt beskedne Santa Maria delle Grazie-basilika, der ligger i nærheden, kan du se da Vincis Den sidste nadver.

Du kan flyve til en af de internationale lufthavne i Rom, Milano eller Venedig. Lej evt. en bil for at komme rundt i landet, eller tag toget. Hvis du har brug for at hvile dig efter at have udforsket alle Italiens større byer, kan du sejle en tur til de skønne middelhavsøer Sicilien og Sardinien.

Populære byer i Italien

Forum Romanum som viser et tempel eller et tilbedelsessted, historiske bygningsværker og et monument
Rom
Kendt for Historisk, Katedraler og Museer
Den italienske hovedstad Rom er en fascinerende blanding af højt skattet kunst, fantastisk arkitektur og solrige piazzaer, og kombinationen af imponerende historie og en stor europæisk bys liv og røre gør den til det perfekte sted at holde en storbyferie.

Gode grunde til at tage afsted

 • Piazza Navona
 • Pantheon
 • Colosseum
Milano som viser gadeliv, en solnedgang og historiske bygningsværker
Milano
Kendt for Katedraler, Museer og Kunst
En af Europas største byer er også hjemsted for da Vincis Den Sidste nadver, en række kendte modehuse og en af verdens største kirker.

Gode grunde til at tage afsted

 • Teatro alla Scala
 • Galleria Vittorio Emanuele II
 • Milano-katedralen
San Francesco di Paola som omfatter en plads eller et torv, en kirke eller en katedral og natteliv
Napoli
Kendt for Historisk, Udflugter og Museer
Klassisk arkitektur, en rig historie, traditionel pizza og underjordiske grotter gør denne italienske by til et fantastisk rejsemål.

Gode grunde til at tage afsted

 • Piazza del Plebiscito
 • Napoli Havn
 • Palazzo Reale
Akademibroen som omfatter en kystby, historiske bygningsværker og en flod eller et vandløb
Venedig
Kendt for Bådsejlads, Katedraler og Kirker
Den flydende by er så romantisk, som den kan blive, med sine gondoler, serenader, fantastiske palazzoer og kirker og næsten tidløse atmosfære.

Gode grunde til at tage afsted

 • Markuspladsen
 • Markuskirken
 • Dogepaladset
Ponte Vecchio som omfatter en by, en plads eller et torv og gadeoptrædener
Firenze
Kendt for Historisk, Museer og Kunst
Er du vild med museer, katedraler og arkitektur? Så sæt kursen mod Firenze!

Gode grunde til at tage afsted

 • Santa Maria del Fiore Katedral
 • Uffizi-galleriet
 • Palazzo Vecchio
Palermo som omfatter et hus og historiske bygningsværker
Palermo
Kendt for Historisk, Katedraler og Kultur
Udforsk Palermo, der byder på monumenter, historie, sightseeing og meget mere!

Gode grunde til at tage afsted

 • Ballaro Market
 • Teatro Massimo
 • Palermo Katedral

Populære steder at besøge

Italien

Vælg to eller flere komponenter, og spar penge på din rejse: