Apulien

Italien
Lecce og byder på gadeliv og kulturarvsgenstande såvel som en lille gruppe mennesker

Hælen af Italiens støvle er en solbeskinnet destination, der er berømt for sine uspolerede strande, arkitektoniske perler, smukke nationalparker og kærlighed til lækker rustik mad.

En rejse til Apulien byder på en blanding af Italiens skønne, landlige omgivelser, barokke byer, middelalderlandsbyer og elegante kystbyer og strande. Dette skønne turistområde strækker sig langs den sydøstlige del af Italien. Kystlinjen langs Adriaterhavet og Det Ioniske Hav har næsten 300 solskinsdage om året. Apulien har også en århundredlang tradition for vinfremstilling og enkle retter, der hører under konceptet "cucina povera" eller "de fattiges køkken".

Tag på storbyferie i Apulien, og se de antikke kirker og Normanno-Svevo-slottet på din tur rundt i Baris brostensbelagte gader. Se også de utallige kirker, paladser og pladser i Foggia, og udforsk den storslåede fæstning i Lucera. Byen Lecce byder på arkitektoniske mesterværker i barokstil. Tag på opdagelse rundt i byerne på bakketoppene i Itria-dalen, der er dækket af olivenlunde og kendt for sine hvidvaskede trulli-huse fra middelalderen. Alberobello, Cisternino og Martina Franca er også alle et besøg værd.

Når du rejser til Apulien, kan du desuden opleve Middelhavets charme ved kystlinjen med hvide sandstrande, krystalklart vand og klippefyldte bugter. Byerne Trani, Polignano a Mare og Monopoli ligger som perler på en snor langs Adriaterhavets kystlinje og er alle kun en kort køretur fra storbyen Bari. Du kan også cykle, snorkle og scubadykke ved Torre Guaceto Naturreservat i nærheden af Marina di Ostuni. Salento-halvøens kyst ud til Det Ioniske Hav er karakteriseret af afsides bugter og brændingshuler. Nyd også de skønne omgivelser ved Santa Maria di Leuca, Marina di Ugento og Gallipoli-golfen.

Tag på en aktiv ferie i Apulien på cykel, til fods eller på hesteryg i Gargano Nationalpark, hvor de tætte skovområder strækker sig ned til de livlige kystbyer. Hop på en færge til de idylliske Tremiti-øer.Udforsk de dybe kløfter, landsbyer og levn fra den byzantinske periode i Terra delle Gravine Regionalpark. Slip væk fra menneskemængderne i Alta Murgia Nationalpark.

Stil appetitten med de solide og velsmagende retter fra provinsen, der går under navnet "cucina povera". Dette traditionelle køkken stammer fra gamle dage, hvor bønderne tilberedte kulinariske lækkerier ud af få og enkle ingredienser. Populære retter omfatter "melanzane ripiene" (fyldt aubergine), "polpi in umido" (en gryderet med blæksprutte) og "orecchiette-pasta". Nyd retterne i selskab med Apuliens frugtagtige og fyldige vine fra vingårdene som f.eks. Leone De Castris fra det 17. århundrede.

Du kan nå Apulien med fly til Bari eller Brindisi fra flere europæiske storbyer. Lej en bil for at rejse rundt i den smukke region ad de snoede veje ved kysten og i bakkelandskabet på en skøn ferie eller et forlænget weekendophold i Apulien.

Populære byer i Apulien

Bari og byder på en kystby
Bari
Kendt for Historisk, Katedraler og Kirker
Tag på en rejse til Bari, hvis du har lyst til at udforske en gammel by i Syditalien, der gemmer på en omfattende samling af kunst og arkitektur fra sin årtusindgamle historie. Monumenterne dækker hele spektret lige fra romanske bygninger til middelalderkirker, fra Castello Normanno-Svevo til bygninger i venetiansk stil og barokstil samt liberty- og art deco-stil. Saracensk, byzantinsk og normannisk indflydelse har gennem århundreder bidraget til at forme byen, der dengang havde det latinske navn Barium, og som i dag hedder Bari. Uanset om du tilbringer en længere storbyferie eller blot et weekendophold i Bari, kan du opleve den enestående charme, som du kun finder i sådanne kulturelle smeltedigler.

Gode grunde til at tage afsted

  • Basilica di San Nicola
  • Bari Katedral
  • Norman-Hohenstaufen Slot
Gallipoli, Italien og byder på udsigt over kystområde og en bugt eller havn
Lecce
Kendt for Historisk, Katedraler og Kirker
Lecce, der også kaldes sydens Firenze, er en iøjnefaldende syditaliensk by med barok arkitektur, romerske ruiner og velplejede haver.

Gode grunde til at tage afsted

  • Piazza Sant'Oronzo
  • Lecce Romerske Amfiteater