Alberobello

Rejseguide
Alberobello og byder på en by
Kom indenfor i et traditionelt kalkstenshus, smag de lokale vine, og besøg en gammel basilika på din rejse til Alberobello, en smuk by i det sydlige Italien.

Udsigten over Alberobellos tage har ikke ændret sig meget gennem århundrederne. Rækker af nydelige stenhuse med kegleformede tage står side om side i en samling på over 1.000 trulli, som disse huse, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, kaldes i flertal. Du kan gå på opdagelse, på bar og i butikker i trulli-kvartererne og få mere at vide om byens historiske arv på museerne.

En trullo er en hvidvasket stenbygning med et karakteristisk kegleformet tag, og selvom de er spredt over det meste af byen, er der to ægte trulli-kvarterer. Den største koncentration af disse traditionelle huse finder du i Rione Monti, som er et kvarter, der ligger op ad bjergsiden. På din ferie i Alberobello kan du spadsere i byens smalle gader og snuse i butikkerne efter lokalt fremstillet keramik og farverige terrakotta-fløjter, som er et traditionelt produkt i Apulien. Det er også anbefalelsesværdigt at prøvesmage vin og spiritus på de mange bittesmå barer, når du rejser til Alberobello. Gør holdt ved Sant'Antonio-kirken, en trullo-kirke bygget i første halvdel af det 20. århundrede.

Tag til den nordligste del af byen, hvis du vil se Alberobellos største trullo, som hedder Trullo Sovrano. Den blev bygget i det 18. århundrede og har 12 kegletage, inklusive en 14meter høj centerkuppel. Kun en kort spadseretur derfra ligger Santi Cosma e Damiano-basilikaen. Indenfor er væggene udsmykket med mange freskoer og store malerier.

Hvis du er interesseret i at høre mere om trullo-arkitektur og Alberobellos historie og kultur, kan du med fordel besøge Casa Pezzolla-museet. Bygningen består af flere trulli, og indenfor er der en udstilling af landbrugsredskaber og almindeligt husgeråd fra 1800-tals landbohjem. Et andet museum, som er værd at nævne, er Olivenolie-museet. Den kalkholdige jord er velegnet til at dyrke oliven.

Alberobello ligger i den sydlige italienske region Apulien, ca. 65kilometer fra Bari og 80kilometer fra Brindisi, som begge har internationale lufthavne. Byen ligger også tæt på andre populære destinationer i Apulien som f.eks. barokbyen Martina Franca og Locorotondo, som er kendt for sin vinproduktion.

Hvor kan jeg overnatte i Alberobello

Default Image

Trulli fra Alberobello

Trulli fra Alberobello er kendt for sine historiske seværdigheder, og du kan besøge populære seværdigheder som Trulli of Alberobello og Damati.

Trulli fra Alberobello
Trulli e Puglia
Trulli e Puglia
Piazza Gabriele D'Annunzio, 2, Alberobello, BA