Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 895.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Piazza San Pietro (Peterspladsen)

Piazza San Pietro, som er den katolske verdens udendørs centrum, er kulminationen af religiøs arkitektur, især ved solnedgang.

Der er kun en måde, man bør nærme sig Piazza San Pietro: Gå direkte op ad Via della Conciliazione for at stå ansigt til ansigt med Peterskirkens majestætiske kuppel. Når du står på pladsen, som er bedre kendt som Peterspladsen, vil du ikke være i tvivl om, at du befinder dig i centrum af verdens mindste stat.

Piazzaen, som den ser ud i dag, er Gian Lorenzo Berninis værk. Barokarkitekten blev i midten af det 17. århundrede udpeget til at skabe en plads, der kunne gøre det muligt for så mange mennesker som muligt at se paven, når han holdt offentlige taler fra Vatikanpaladset. Hvert år på påskedag er Piazza San Pietro stadig fyldt med mennesker, som møder op for at overvære paven give sin årlige meddelelse. I virkeligheden er der sjældent en stille dag på pladsen.

Det vigtige er at tage dig tid til at udvælge de interessante ting, du vil se. Lige midt på pladsen finder du den ægyptiske obelisk, som er mere end 25 meter høj og fremstillet af rød granit. Det hævdes, at obelisken i år 37 blev flyttet af Caligula fra Neros cirkus, et brutalt teater med dødslege og henrettelser, som lå der, hvor piazzaen nu ligger. Dette er også stedet, hvor Sankt Peters liv endte for romernes hånd. Der er et fantastisk maleri af hans martyrdød af i Cerasi-kapellet.

De imponerende firedobbelte søjlegange danner piazzaens ellipseform og er sindrigt anbragt, så de danner en optisk illusion. Hvis du kigger lige over søjlegangen, ser du en mængde statuer, som er en samling helgenfigurer, bl.a. Johannes Døberen og frelseren Jesus Kristus. Sankt Peter selv indtager pladsen til højre for trappen, der leder op til basilikaen, og er udhugget af Giuseppe De Fabris. På den modsatte side står Sankt Paul.

Peterspladsen ligger centralt i Rom. Du kan gå dertil fra bymidten, og den mest direkte vej er at krydse Tiberen og gå lige op ad Via della Conciliazione. Metrostationen Ottaviano ligger en kort gåtur langs med Via Ottaviano fra pladsen.


Guide til at udforske Peterspladsen


Kort

Bedste hoteltilbud

Se alle 6.541 overnatningssteder i nærheden af Peterspladsen
Hotel Quirinale DKK 542
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  ud af 5 (baseret på 3.034 anmeldelser)
  4.0 ud af 5.0

  Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

  Grand Hotel Olympic DKK 279
  Grand Hotel Olympic

  Grand Hotel Olympic

  Via Properzio 2/a, Rome
    
   3,5
   ud af 5 (baseret på 490 anmeldelser)
   4.0 ud af 5.0

   Dette Art Nouveau-hotel ligger lige i nærheden af Vatikanmuseet og 2 gader fra Peterskirken. Det ligger i nærheden af shoppinggaden Via Cola di Rienzo, 1 kilometer fra Castel S'Angelo og 3 kilometer fra Pantheon.

   Starhotels Michelangelo DKK 625
   Starhotels Michelangelo

   Starhotels Michelangelo

   Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rome
     
    4,4
    ud af 5 (baseret på 3.542 anmeldelser)
    4.0 ud af 5.0

    Dette hotel, der er egnet til forretningsfolk, ligger i Rom tæt på CDF, Retsbygningen og Regeringsbygningen for Vatikanstaten. Pavepaladset og Vatikanets bibliotek er også i nærheden.

    Relais Vatican View DKK 382
    Relais Vatican View

    Relais Vatican View

    Via del Mascherino 34, Rome
      
     4,5
     ud af 5 (baseret på 523 anmeldelser)
     0.0 ud af 5.0

     Dette gæstehus ligger i Vatikanet, kun 10 minutters gang fra Peterspladsen, Peterskirken og Castel Sant'Angelo. Derudover ligger Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel 15 minutter derfra. Du kan gå til Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani Metrostation på 9 minutter og Lepanto Metrostation på 19 minutter.

     Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World DKK 1.270
     Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World

     Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World

     Via del Gianicolo 3, Rome
       
      4,5
      ud af 5 (baseret på 575 anmeldelser)
      5.0 ud af 5.0

      Dette hotel med familievenlig profil ligger ved flodbredden i Rom, kun 15 minutters gang fra Passeggiata del Gianicolo, Castel Sant'Angelo og Villa Farnesina. Derudover ligger Peterspladsen og Campo de' Fiori Market ca. 2 km derfra. Du kan gå til Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani Metrostation på 21 minutter og Roma San Pietro Station på 22 minutter.

      Best Western Plus Hotel Spring House DKK 516
      Best Western Plus Hotel Spring House

      Best Western Plus Hotel Spring House

      Via Mocenigo 7, Rome
        
       4,3
       ud af 5 (baseret på 1.449 anmeldelser)
       4.0 ud af 5.0

       Moderne hotel med 76 værelser i Roms historiske centrum kun få skridt fra Vatikanet, Peterskirken og Det Sixtinske Kapel.

       Borgo Pio Suites Inn DKK 296
       Borgo Pio Suites Inn

       Borgo Pio Suites Inn

       Vicolo Del Farinone 30, Rome
         
        4,5
        ud af 5 (baseret på 205 anmeldelser)
        0.0 ud af 5.0

        Dette gæstehus ligger i Vatikanet, kun 5 minutters gang fra Passetto di Borgo og Pavepaladset. Derudover ligger Peterskirken og Castel Sant'Angelo 10 minutter derfra. Du kan gå til Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani Metrostation på 10 minutter og Roma San Pietro Station på 16 minutter.

        Hotel della Conciliazione DKK 476
        Hotel della Conciliazione

        Hotel della Conciliazione

        Borgo Pio n. 163-164-165-166, Rome
          
         4,5
         ud af 5 (baseret på 478 anmeldelser)
         4.0 ud af 5.0

         Dette hotel ligger i Vatikanet, kun 10 minutters gang fra Castel Sant'Angelo og Peterskirken. Derudover ligger Spanske trappe og Trevi-fontænen ca. 2 km derfra. Du kan gå til Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani Metrostation på 11 minutter og Lepanto Metrostation på 17 minutter.